Angı: ‘Bu Ülkenin Gücüne Güç Katan Her Türlü Çalışmanın Takdir Edilmesi Gerekir’

Angı: ‘Bu Ülkenin Gücüne Güç Katan Her Türlü Çalışmanın Takdir Edilmesi Gerekir’
AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Rusya, Ukrayna ve BM arasında imzalanan tahıl koridoru anlaşmasının ortaya konulmasının Türkiye’nin gücü olduğunu ifade ederek, “Bu Türkiye'nin gücüdür. Bundan bile rahatsız olup farklı noktalara taşıma çabasına girenler oluyor. Halbuki bu ülkenin gücüne güç katan her türlü çalışmanın milli birlik içinde takdir edilmesi gerekir” dedi.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında imzalanan tahıl koridoru anlaşmasının ortaya konulmasının Türkiye’nin gücü olduğunu ifade ederek, “Bu Türkiye'nin gücüdür. Bundan bile rahatsız olup farklı noktalara taşıma çabasına girenler oluyor. Halbuki bu ülkenin gücüne güç katan her türlü çalışmanın milli birlik içinde takdir edilmesi gerekir” dedi.

Hasan Angı, AK Parti Konya İl Başkanlığı’nda ülke ve dünya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere düzenlediği basın toplantısında, dün Pençe-Kilit Operasyonunda şehit düşen asker ve koruculara Allah'tan rahmet diledi.

Türkiye'nin özellikle pandemi sonrasında şekillenen dünyada etkisini artırmak için başta Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm bakanların büyük bir çaba içerisinde olduklarını söyleyen Başkan Angı, şunları kaydetti: “Dünyanın tahıl tedarikiyle ilgili zorluk yaşadığımız dönemde hem Rusya ile olan hem de Ukrayna ile olan ilişkileri, özellikle gıdaya erişimde zorluk yaşayan birçok topluma bir fayda sağlaması adına, bu stresi azaltmak adına tahıl koridoru anlaşması ortaya konuldu. Bu Türkiye'nin gücüdür. Bundan bile rahatsız olup farklı noktalara taşıma çabasına girenler oluyor. Halbuki bu ülkenin gücüne güç katan her türlü çalışmanın milli birlik içinde takdir edilmesi gerekir. Eksikler olabilir, hatalar olabilir ama Türkiye her alanda güçlü olmaya mecbur olduğu bir coğrafyada. Avrupa Birliği, Amerika birçok alanda ‘müttefikiz' deseler de müttefik dışı desteklerini her zaman, Suriye'deki hadiselerde, kendi ülkelerindeki ev sahipliği yaptıkları terör örgütlerine karşı ne kadar müsamahalı olduğuna da şahitlik ediyoruz. Her zaman diyoruz ki ülke güçlü olmalı. Hele içinde yaşadığımız dönemde güçlü liderlere de ihtiyaç var. Dünyanın şu anda zorlandığı yerler ülkelerin başındaki insanların yeterli inisiyatif alamaması veya almaya çalışanların da yerinden edilmesi. İngiltere'deki değişim, çok sıradan bir değişim değil. Tarihe iyi bakmak lazım. İngiltere Başbakanı yeni bir paradigmayla yola çıkmıştı. Ama güvenoyu aldığı halde peş peşe istifalarla yeni bir sürece koyulmuş oldular.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.