Atasagun: ‘Evlenmeyi Zorlaştıran Adet ve Geleneklerle Mücadele Edeceğiz’

Atasagun: ‘Evlenmeyi Zorlaştıran Adet ve Geleneklerle Mücadele Edeceğiz’
BBP Konya Milletvekili Adayı Hacer Atasagun: “Son dönemde sayısı artan boşanmaların sebepleri araştırılarak, aile birliğinin muhafazası için çözümler üretmeye çalışacağız. Evlenme çağına gelen gençlerin aile kurmaları için maddi destekler sağlayacağız. Evlenmeyi zorlaştıran ve aşılmaz bir yük haline gelmiş âdet ve geleneklerle mücadele edeceğiz”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Konya Milletvekili aday listesinde tek bayan aday olan BBP Konya Milletvekili Adayı Hacer Atasagun, “Son dönemde sayısı artan boşanmaların sebepleri araştırılarak, aile birliğinin muhafazası için çözümler üretmeye çalışacağız.  Evlenme çağına gelen gençlerin aile kurmaları için maddi destekler sağlayacağız. Evlenmeyi zorlaştıran ve aşılmaz bir yük haline gelmiş âdet ve geleneklerle mücadele edeceğiz” dedi.

Atasagun, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada, Cumhur İttifakı’nın Konya’da çok güçlü olduğunu ve bu doğrultuda Büyük Birlik Partisi’nde en az iki vekille Konya’yı temsil edeceğini savundu. Atasagun, “Cumhur İttifakı’nın Konya’da çok güçlü ve bu doğrultuda Büyük Birlik Partimizde de en az iki vekille Konya’yı TBMM’de temsil edeceğine yürekten inanıyorum. Listedeki tüm adaylar birbirinden değerli ve kıymetli. Ben inanıyorum ki bu dönem Muhsin’i duruş mecliste kendine yer bulacaktır. Çünkü vatandaşın teveccühü bunu gösteriyor. Sayın Genel Başkanımız Mustafa Destici’nin izlediği son dönem siyasetini takdirle izleyen halkımız sahaya çıktığımızda bunu yüzümüze de söylüyor” diye konuştu.

‘Güçlü Bir Toplum Ancak Kadınların Ellerinde Şekillenecektir’

BBP seçim beyannamesi kadınlara yönelik yer alan maddeler hakkında da bilgi veren Atasagun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlam ve her bakımdan güçlü bir toplum ancak kadınların ellerinde şekillenecektir. Toplumu oluşturan her birey gözünü açtığı ilk andan itibaren annesi ile dünyayı tanır ve öğrenir.  Kadın yani anne çocuğun ilk öğretmenidir. İlk öğretmen eğitimde ne kadar iyi olursa, toplumda o ölçüde güçlü ve sağlıklı olur. Hayatın her alanını dolduran, eşlerimiz, annelerimiz, kız kardeşlerimiz ve kızlarımız olan kadınlarımız, elbette her türlü alanda pozitif ayrımcılığı ve saygıyı hak ediyorlar. Onları her türlü şiddetten, baskıdan, zorbalıktan ve rahatsızlık konusu olan ifade, girişim ve eylemden korumak bizim en önemli görevimiz olacak.”

‘Türk Milletini Güçlü Kılan En Önemli Müessese Ailedir’

BBP iktidarında ailenin korunması, güçlenmesi ve gelişmesi için her türlü tedbiri alacaklarını savunan milletvekili Adayı Hacer Atasagun, “Son dönemde sayısı artan boşanmaların sebepleri araştırılarak, aile birliğinin muhafazası için çözümler üretmeye çalışacağız.  Evlenme çağına gelen gençlerin aile kurmaları için maddi destekler sağlayacağız. Evlenmeyi zorlaştıran ve aşılmaz bir yük haline gelmiş âdet ve geleneklerle mücadele edeceğiz. Toplumu ve aile yapısını tehdit eden her türlü sapkın ilişki biçimiyle mücadele edeceğiz. LGBT ve benzeri zihniyete sahip kişi ve kuruluşların faaliyetleri sınırlandırılacak. Büyük Birlik Partisi olarak, herkesin özel hayatına saygılıyız. Bununla birlikte, temel ahlaki değerlere, inanç ve geleneklerimize aykırı yaşam tarzlarının propagandasının yapılmasını tasvip etmiyoruz. Ülkemizde faaliyet gösteren ve her türlü sapkınlığı normalleştirip, meşrulaştırmaya çalışan vakıf, dernek ve organizasyonların yıkıcı etkilerinin karşısında olacağız. Milletimizin en önemli değeri ve toplumuzun yapı taşı olan aile hayatını koruyacağız. Sapkın yaşam biçimlerinin milletimizin önüne bir ideal gibi sunulmasına izin vermeyeceğiz.”

Hacer Atasagun Kimdir?

BBP Konya Milletvekili adayı Hacer Atasagun, Bolu-Gerede nüfusuna kayıtlı olup 1980 Konya doğumludur. Evli ve iki çocuk annesi olan Atasagun, Konya Merkez İmam Hatip Lisesi mezunu olup halen İlahiyat fakültesi öğrencisidir.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.