Babacan Çeltik’te Düğüne Katıldı

Babacan Çeltik’te Düğüne Katıldı
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bir düğüne katılmak için geldiği Konya’nın Çeltik İlçesi’nde vatandaşlarla buluştu.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bir düğüne katılmak için geldiği Konya’nın Çeltik İlçesi’nde vatandaşlarla buluştu.

Babacan, partisinin Çeltik İlçe Başkanı Osman Tosun’un oğlu Kerim’in düğüne katıldı. Düğünde Babacan’a ve davetlilere Konya usulü düğün yemeği ikram edildi.

Düğüne katılanlarla ve çiftçilerle sohbet eden Babacan, mevcut ekonomik tablo ile seçim sürecine dair bilgilendirmelerde bulundu, sorunları dinledi.

Bölgede başlayan tahıl hasadıyla ve çiftçilerin yaşadığı sorunlar hakkında çiftçiler, Ali Babacan’a, TMO’da yaşanan randevu krizi nedeniyle hasat ettikleri ürünü acil ihtiyaçlarından dolayı açıklanan rakamın çok altında tüccara satmak zorunda kaldıklarını anlattı. Çiftçiler, 4,5-5 TL. gibi rakamlara arpa satışı gerçekleştiğini, bunun da tonda 2.000 TL. civarında zarar anlamına geldiğini, buğdayda da benzer bir sorunun kısa bir süre sonra yaşanacağını öne sürdüler.

Ayrıca daha önce yapılan kota anlaşmaları çerçevesinde pancar ekimi yapan ve bu anlaşma çerçevesinde desteklerini alan çiftçilerin, keyfî bir şekilde kotalarında azaltmalara gidildiği, su sıkıntısı da bölgenin en önemli sorunu olarak bir kez daha dile getirildi.

“Sorunlarının Çözümü Noktasında İktidarı Uyarıyoruz”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Çiftçilerimizin yaşadığı sorunları yakından takip ediyoruz. Her yerde dile getirerek, iktidarı çiftçilerimizin ve ülkemizin sorunlarının çözümü noktasında uyarıyoruz. Hem Genel Merkezimizde hem de milletvekillerimiz vasıtasıyla çiftçilerimizin sorunlarıyla birlikte, güncel ve genel ülke sorunlarının takipçisi olmaya devam edeceğiz. Her zaman çiftçimizin yanındayız” dedi.

Daha sonra ilçede bulunan Selçuklu dönemi eseri Merkez Selçuklu Camii’nde incelemelerde bulunan Babacan’ın Çeltik programına Konya İl Başkanı Seyit Karaca, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve İlçe Başkanları da eşlik etti.

Babacan, ardından Ankara’ya döndü.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.