Bakan Varank: “KOP Bölgesi’nin Güçlenmesi Türkiye’nin Güçlenmesi Demek”

Bakan Varank: “KOP Bölgesi’nin Güçlenmesi Türkiye’nin Güçlenmesi Demek”
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, KOP Bölgesi’nin güçlenmesinin Türkiye’nin güçlenmesi olduğunu ve bu nedenle Bölge Kalkınma İdareleri üzerinden tarımsal yapıda devam eden değişim ve dönüşümü özellikle kuraklığı önleyici projelerle desteklemeyi daha güçlü bir şekilde sürdüreceklerini bildirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOP Bölgesi’nin güçlenmesinin Türkiye’nin güçlenmesi olduğunu ve bu nedenle Bölge Kalkınma İdareleri üzerinden tarımsal yapıda devam eden değişim ve dönüşümü özellikle kuraklığı önleyici projelerle desteklemeyi daha güçlü bir şekilde sürdüreceklerini bildirdi.

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri ile birlikte Bakan Mustafa Varank’ı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı görevine atanan Mahmut Sami Şahin, Bakan Mustafa Varank’ı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri ile birlikte ziyaret etti.

Bakan Varank, KOP Bölgesi’nin güçlenmesinin Türkiye’nin güçlenmesi olduğunu ve bu nedenle Bölge Kalkınma İdareleri üzerinden tarımsal yapıda devam eden değişim ve dönüşümü özellikle kuraklığı önleyici projelerle desteklemeyi daha güçlü bir şekilde sürdüreceklerini bildirdi.

Aynı zamanda, değişen Türkiye şartlarına uygun olarak imalat sanayi sektörlerine ve bu sektörlere yönelik beşeri ve fiziki altyapıyı güçlendirecek Ar-Ge, savunma sanayi, dijitalleşme, insan kaynakları, lojistik, ticaret, ulaşım, enerji gibi sektörleri güçlendirmeye büyük önem verdiklerini ifade eden Bakan Mustafa Varank, Başkan Şahin’e yeni görevinde başarılar diledi.

Başkan Mahmut Sami Şahin de KOP Bölgesi’nin tarımdan turizme, sanayiden ulaştırmaya kadar tüm sektörlerde kalkınmış bir bölge haline dönüştürülmesi için çalışacağını belirterek, kendisini bu göreve layık gören başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Bakan Varank’a şükranlarını iletti.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.