Barış Bektaş Kamu Şeflerinin Sorununu TBMM Gündemine Taşıdı!

Barış Bektaş Kamu Şeflerinin Sorununu TBMM Gündemine Taşıdı!
CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, “Tüm kamu yöneticilerine tanınan 3600 ek gösterge yalnızca kamu şeflerine tanınmamıştır. Sayıları 30 bini bulan kamu şefleri için adaletin tecelli edeceği bir düzenlemeyi hayata geçirmek meclisimizin görevidir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu üyesi Barış Bektaş, “Devlet Memurları Kanunu'nda yönetim hizmetleri grubunda tüm kamu yöneticilerine tanınan 3600 ek gösterge yalnızca kamu şeflerine tanınmamıştır. Sayıları 30 bini bulan kamu şefleri için adaletin tecelli edeceği bir düzenlemeyi hayata geçirmek meclisimizin görevidir” dedi.

Barış Bektaş, tüm kamu yöneticilerine tanınan 3600 ek göstergenin yalnızca kamu şeflerine tanınmadığını ve bunun düzeltilmesinin meclisin bir görevi olduğunu söyledi.

TBMM kürsüsünde konuşan Barış Bektaş, kamuda çalışan şeflerin sorunlarını dile getirerek, “Yıllar içerisinde kamu kurum ve kuruluşlarında belirli sınıflarda görev yapan bazı unvanlara yönelik düzenlemeler yapılmış ise de, Genel İdare Hizmetleri Sınıfında ve Yönetim Hizmetleri Grubu’nda olan kamu şefleri bu düzenlemelerden yararlanamamıştır. Sayıları 30 bini bulan kamu şefleri için adaletin tecelli edeceği bir düzenlemeyi hayata geçirmek meclisimizin görevidir. Devlet Memurları Kanunu'nda yönetim hizmetleri grubunda tüm kamu yöneticilerine tanınan 3600 ek gösterge yalnızca kamu şeflerine tanınmamıştır. Anayasa'nın eşitlik ilkesiyle dahi çelişen bu durumu düzeltmemiz ve ayrıca kamu şeflerinin bağlı çalıştığı bakanlığa göre değişiklik gösteren özel hizmet tazminat oranını da eşit işe eşit ücret ilkesinin doğrultusunda eşitlememiz gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum