Başkan Altay: “Sefer Bizden Zafer Allah’tandır”

Başkan Altay: “Sefer Bizden Zafer Allah’tandır”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Güçlü Konya İçin Bir Adım Daha” programında son 5 yılda hayata geçirdikleri yatırımları ve yeni dönem projelerini kamuoyuyla paylaştı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Güçlü Konya İçin Bir Adım Daha” programında son 5 yılda hayata geçirdikleri yatırımları ve yeni dönem projelerini kamuoyuyla paylaştı. Şehrin dört bir yanında yaptıkları çalışmalar sayesinde, Konya’yı daima ileriye taşıdıklarını kaydeden Başkan Altay, “Hamdolsun 5 yılın ardından, Konya’mız sadece Türkiye’de değil, dünyada da yıldızı parlamaya başlayan bir şehir oldu” dedi. Göreve geldikleri günden itibaren kamulaştırma, imar, yapı, kentsel dönüşüm, yeni caddeler, mahalle yolları, su ve kanalizasyon, spor ve eğitim, toplu ulaşım, sosyal destekler, tarımsal destekler başta olmak üzere birçok kalemde güncel bedelle toplam 52 milyar 842 milyon liralık yatırımı Konya’ya kazandırdıklarını belirten Başkan Altay, “5 yıl önce toplamda 170 proje için söz vermişiz, bugün gelinen noktada ise tam 348 projeyi hayata geçirdik. ‘Konya Modeli Belediyecilik’ işte budur. Bu şehir her şeyin en güzeline layık. İnşallah şehrimizi güzelleştirmek için bundan sonra da Konya’da yaşayan her bir vatandaşımızın sesine kulak vererek, onların ihtiyaçlarına ve beklentilerine göre projeler geliştirmeye devam edeceğiz. ‘Konya Modeli Belediyecilik’ anlayışımızla Konya’yı dünyaya örnek bir belediye okulu haline getireceğiz. Konya’nın yarınları için yarınların Konya’sını inşa edeceğiz. ‘Şimdi güçlü Konya için bir adım daha’ diyerek hizmet yolculuğumuzu ileri taşıma vakti. Şimdi güçlü Konya’nın vaktidir. Sefer bizden, zafer Allah’tandır” diye konuştu.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde "Güçlü Konya İçin Bir Adım Daha" sloganıyla gerçekleştirilen programda, Anadolu’nun kültür ve medeniyet başkenti Konya’yı, her alanda çok daha güçlü kılmak için son 5 yılda önemli yatırımlar yaptıklarını dile getiren Başkan Altay, “Bir yola çıkarken, insan nereden nereye geldiğini bilmek ister. Hele ki bir şehrin hizmetkârıysanız, o şehir için neler yaptığınızı hem görmeniz hem de hizmet ettiğiniz halka anlatmanız gerekir” dedi.

“İnsan Bir Şehri Severse, O Şehri Güzelleştirmek İçin Yapamayacağı Hiçbir Şey Yoktur”

“Konya, sadece coğrafyamızda değil, yüreğimizde de iz bırakan bir şehirdir. Geçmişiyle, bugünüyle, yarınıyla kalplerimizde hep var olacak ortak bir destandır” diyen Başkan Altay, “Bir özlemin, bir sevdanın ve bir umudun adıdır Konya. Konya’ya olan sevgimizi anlatmaya yetecek ne bir söz, ne bir cümle var. İnsan bir şehri severse, o şehri güzelleştirmek için yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Ne yorulmak bilir, ne dinlenmek. Gece gündüz demeden çalışır, hizmet üretir. Dertleri dinler, derman olmak ister. Bizim Konya’ya sevdamız da, aşk hikâyemiz de işte böyle bir şey. Bu kadim şehrin yarınlarını inşa etmek, ‘Gönüllerin Şehrine Gönülden Hizmet’ etmek, bu hayattaki en büyük mutluluğum oldu” ifadelerini kullandı.

“Bu Büyük Vazifeyi Üstlenmek, Hayatımın En Büyük Dönüm Noktasıydı”

Konya’nın bağrından çıkmış, sokaklarında büyümüş bir kişi olarak şehre hizmet etmeye henüz gençlik yıllarında başladığını anımsatan Başkan Altay “Her daim Konya’ya değer katacak projeler içerisinde oldum. Selçuklu Belediye Başkanlığı’na başladığım dönemi, benim için önemli bir tecrübenin ilk adımı oldu. 9 yıla yakın bir süre, burada yaptığımız güzel hizmetler neticesinde, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Konya halkı, bizleri Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine layık gördüler. Bu büyük vazifeyi üstlenmek, hayatımın en büyük dönüm noktasıydı. Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren önümüze bir hedef koyduk. Bu hedef; Konya’mızı her alanda kalkındırmak ve Türkiye’nin parlayan yıldızı haline getirmekti. Hamdolsun, yaptığımız her çalışmayla bu vizyonumuza adım adım yaklaştık” cümlelerini kullandı.

“5 Yılın Ardından Konya’mız Sadece Türkiye’de Değil, Dünyada ya Yıldızı Parlamaya Başlayan Bir Şehir Oldu”

Başkan Altay, 5 yılda yol ve altyapı çalışmalarından KOSKİ yatırımlarına; Konya tarihinin en büyük kentsel dönüşüm ve mimari projelerinden, sosyal ve kültürel hizmetlere kadar onlarca farklı alanda, yüzlerce projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti.

‘Büyük Yatırımlar, Güçlü Konya’ ilkesiyle, Konya’nın dört bir yanında yaptıkları çalışmalar sayesinde, Konya’yı daima ileriye taşıdıklarını kaydeden Başkan Altay şöyle devam etti:

“Şehrimizde yaşayan tüm hemşehrilerimizin hayatını iyileştirmenin çabası içerisinde olduk. ‘Daima Yenilik, Daima Hizmet’ diyerek, Konya’mızı ihya etmek için çalışıp alın teri döktük. ‘Birlikte başaracağız’ dedik ve birlikte başardık. Her bir Konyalının sesine kulak verdik ve güzel şehrimizi hep birlikte kalkındırdık. Bu uzun yolculukta Konya’ya olan sevgim ve hizmet aşkım hiçbir zaman azalmadı, her daim daha da arttı. Hamdolsun 5 yılın ardından, Konya’mız sadece Türkiye’de değil, dünyada da yıldızı parlamaya başlayan bir şehir oldu. Bu kadim şehrin mirasını korumak ve yarınlara emin adımlarla ilerlemesini sağlamak, benim ve tüm yol arkadaşlarım için paha biçilemez bir mutluluk ve tecrübedir.”

Başkan Altay Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Teşekkür Etti

Bu görevi kendisine layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Başkan Altay, “Geçmiş dönem bakanlarımıza, şu anda kabinede bizi temsil eden bakanlarımıza, değerli Konya Valimize, şu anda aramızda bulunan ve bulunmayan tüm milletvekillerimize, AK Parti İl Başkanımıza ve tüm teşkilatlarımıza teşekkürü bir borç bilirim. Allah sizlerden razı olsun. Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi İl Başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza, meclis Üyelerimize, AK Parti ana kadememize, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, AK Parti İlçe Başkanlarımıza ve teşkilatlarına, mahalle muhtarlarımıza, mahalle başkanlarımıza, mesai arkadaşlarıma, bizi yalnız bırakmayan projelerimizde emeği olan Türkiye’nin çok ünlü mimarlarına, Türkiye’nin çok önemli yüklenici firmalarına, orada çalışan işçisinden mühendisine kadar her kademedeki vatandaşımıza ve hizmet yolcuğunda bizlere omuz veren tüm Konyalı hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Sefer bizden zafer Allah’tandır” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Programa; Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekilleri Tahir Akyürek, Selman Özboyacı, Meryem Göka, Mehmet Baykan, Latif Selvi, Mustafa Hakan Özer, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, BBP Konya İl Başkanı Seyit Özcan, Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, rektörler, belediye başkanları, belediye başkan adayları, AK Parti İl ve İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Gençlik Meclisi ve Çalışan Gençlik Meclisi üyeleri, yerel ve ulusal basın kuruluşlarından temsilciler katıldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

27subt-buyuksehir-ugur-ibrahim-altay2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.