Başkan Kavuş: “Sorunlara Değil Çözüme, Geçmişe Değil Geleceğe Odaklandık”

Başkan Kavuş: “Sorunlara Değil Çözüme, Geçmişe Değil Geleceğe Odaklandık”
Görevde geçen iki yılını değerlendiren Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Görevi yürüttüğümüz süre zarfında biz hemşehrilerimize hemşehrilerimiz bize yakın oldu. Sorunlara değil çözüme, geçmişe değil geleceğe odaklandık. Kaynaklarımızı en verimli şekilde kullandık. Meram’ın bugününe ve geleceğine damga vuracak pek çok yatırımı ilçemize kazandırdık” dedi.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, iki yıllık belediye başkanlığı görevi süresince ilçede hayata geçen projeleri, yatırımları ile sosyal ve kültürel alanda ortaya konulan çalışmaları düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı.

Meram Belediyesi Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısına Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi ve BİK Genel Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Adem Alemdar, TSYD Konya Şube Başkanı Murat Dönmez ile Konya yerel basınında görev yapan Genel Yayın Yönetmenleri, Yazı İşleri Müdürleri, ulusal gazete ve ajansların Konya temsilcileri katıldı.

“SORUNLARA DEĞİL ÇÖZÜME, GEÇMİŞE DEĞİL GELECEĞE ODAKLANDIK”

Son bir yılı, tüm dünyayı etkisi altına alan salgının etkisinde geçmesine rağmen görevi yürüttüğü iki yıl boyunca birbirinden değerli hizmetler, projeler, yatırımlar, atılımlar ve çözümler ürettiklerini ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, ‘Kökü mazide, gözü atide’ olarak değerlendirdiği Ak Belediyeciliğin 15 yıllık örnek, öncü ve önder yerel hizmet anlayışının üstüne başarılarla dolu iki yıl daha eklemiş olmanın onurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.  

Başkanlık görevinin iki yılını, “Meram sevdası, hizmet aşkı, samimiyet, doğallık, tevazu, gayret, şeffaflık, adanmışlık ve motivasyon” kelimeleriyle özetleyen Başkan Kavuş, “Görevi yürüttüğümüz süre zarfında biz hemşehrilerimize hemşehrilerimiz bize yakın oldu. Sorunlara değil çözüme, geçmişe değil geleceğe odaklandık. Kaynaklarımızı en verimli şekilde kullandık. Meram’ın bugününe ve geleceğine damga vuracak pek çok yatırımı ilçemize kazandırdık. Çerçevesini gönül belediyeciliğinin çizdiği şekliyle sorunlara hızlı çözümler ürettik. Ve nihayetinde tüm bu gayretlerimizin başarılı sonuçlar verdiğini gerek rakamlarla gerekse vatandaşlarımızın gülen yüzleriyle görmüş olmaktan mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

“SALGIN SÜRECİNİN EN BAŞARILI KURUMLARINDAN BİRİ OLDUK”

Daha sonra yaptıkları tüm hizmetleri, çalışmaları ve yatırımları tek tek rakamlarıyla sinevizyon eşliğinde ortaya koyan Başkan Kavuş, detaylara Covid-19 salgını boyunca belediyenin yaptığı çalışmalar ile başladı.

Salgının başladığı ilk günden itibaren hemşehrilerinin yanında olduklarını dile getiren Başkan Kavuş, yapılanları şöyle özetledi “Salgınla mücadelemize şu ana kadar 15 milyon TL aktardık. Vefa Sosyal Destek Grubunu kuran ilk kurumlardan biri olarak yaklaşık 46 bin talebi karşıladık. Dünya maske savaşları! yaparken biz belediyemize ait tekstil atölyesinde günde 10 bin adet tek kullanımlık maske ürettik. İlk günden itibaren başladığımız dezenfekte çalışmalarında yaklaşık 6 bin litre dezenfektan kullandık. Esnaflarımıza ve hemşehrilerimize 9.6 milyon TL tutarında destek verdik. Bunun 7.3 milyon TL’si sosyal, 2.3 milyon TL’si ise kira desteği oldu. Kantinci, servisçi ve kahvehaneci esnaflarımıza 1.000’er TL destek sağladık. Sağlık kahramanlarımıza destekten bir an olsun geri durmadık. Tenzile Ana Konuk Evimizi doktorlarımıza ve hemşirelere, sosyal tesislerimizi  de filyasyon ekiplerine tahsis ettik. Tüm süreç boyunca denetimlerimizden en ufak taviz vermedik.”

“MERAM KAMU YATIRIMLARINDA ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR”

Başkan Kavuş’un basın toplantısında geniş yer ayırdığı bir diğer konuda ilçeye gelen ‘Kamu Yatırımları’ oldu. Meram’a adeta yağan 445 milyon TL’lik kamu yatırımıyla ilçenin altın değerinde zamanlar yaşadığının altını çizen Başkan Kavuş, şöyle devam etti: “Başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere pek çok bakanlığın Millet Bahçesi, Şürkan Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi, TRT Uluslararası Film Platosu, Sporcu Yetiştirme Merkezi, Veledrom, Meram Hükümet Konağı, Alaaddin Bulvarı Cephe Rehabilitasyonu, Meram Son Durak Katlı Otopark, Meram Çamlıbel Çevre Düzenlemesi, İsmail Ketenci Caddesi, Aymanas Aile Sağlığı Merkezi ve Sulama Projeleri tamamlandığında Meram bambaşka bir çehreye kavuşacak. Tüm bunlar için emek veren herkese teşekkür ediyorum.”

Meram’ın en önemli sorunlarından biri olan asfaltalama noktasında da iki yılda önemli mesafeler kat ettiğini aktaran Başkan Kavuş, saatte 240 ton kapasiteli asfalt plentimizi kendi bünyelerinde işletmeye başladıklarını hatırlattı. İki yılda 2 milyon 635 bin m² asfalt döktüklerini ifade eden Başkan Kavuş, bu çerçevede Ayanbey, Yorgancı, Anasultan, Pirhasan, Kozağaç, Yeşildere Caddelerinin asfalt ve altyapılarının yenilenerek hizmete sunulduğunu söyledi.

“İMAR ÇALIŞMALARINDA VİTES YÜKSELTTİK”

İmar çalışmalarında son iki yılın atılım yılı olduğuna da vurgu yapan Başkan Kavuş, 8 milyon 250 bin metrekarelik bir alanda 18. madde uygulamasının tamamlandığını ve 4 bin 104 imar parseli üretildiğini kaydetti. 2019 yılında 3 milyon 319 bin metrekare de 5 bin 296 maliğin yararlandığı 884 imar parseli, 2020’de de 4 milyon 931 bin metrekare de 6 bin 590 maliğin yararlandığı 3 bin 220 imar parseli ürettiklerini ifade eden Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun yanı sıra 1 milyon 337 bin metrekarelik alanda 5 bin kişiyi kapsayan Uzunharmanlar, Kalfalar, Tırılırmak ve Muradiye Mahallelerimizde 18. Madde uygulamaları tamamlanmak üzere. 3 milyon 667 bin metrekarelik alanda Çaybaşı, Aymanas, Hacıfettah, Aybahçe, Alparslan ve Uluğbey Mahallelerimizde yürütülen çalışmalarımız da devam etmektedir. Yine belediyemizin kuruluşunda öncülük ettiği üç kooperatifte de anahtarlar teslim edilmeye başladı. Bu kapsamda 2020 yılında 444 daire ve 37 dükkanın anahtarını sahiplerine teslim ettik.”

Meram’ın kimlikli ve özgün bir kent hedefi için çalıştıklarını anlatan Başkan Kavuş, bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un desteğiyle Meram’ın pilot bölge seçildiğini hatırlatarak, Meram Kent Atlası ve Kentsel Tasarım Strateji Belgesi oluşturularak Meram Kentsel Tasarım rehberinin ortaya çıktığını söyledi.

“EĞİTİMDEN TARIMA HER ALANDA DESTEKLERİMİZ HİÇ HIZ KESMEDİ”

Her okulun gereksinim duyduğu noktalarda yanında olduklarını da kaydeden Başkan Kavuş, iki yıl içinde toplam 70 okulda dış cephe tadilat ve bahçe düzenlemesi gerçekleştirdiklerini duyurdu. Havzan Sosyal Tesisi’nin İlçe Halk Kütüphanesi’ne dönüştürüldüğünü de anımsatan Başkan Kavuş, bununla birlikte 152 okula TÜBİTAK Kitaplığı kurduklarını da açıkladı.  

Okullara ve eğitime desteklerini hiç kesmediklerine dikkati çeken Başkan Kavuş, bu kapsamda yaz okulları ve sosyal tesislerde eğitim çalışmaları yürüttüklerini de bildirdi. Bu bağlamada spor organizasyonlarını da salgının gölgesinde sürdürmeye çalıştıklarına işaret eden Başkan Kavuş, Geleneksel Spor Turnuvalarını gerekli önlemleri alarak yaptıklarını söyledi. 2019 yılında başladıkları tarım ve çiftçi desteklerini 2020 yılında da tüm hızıyla sürdürdüklerinin altını çizen Başkan Kavuş, “Üçte biri tarım ile uğraşan Meram’ımız için bu desteklerin ne denli önemli olduğunu biliyoruz. Bu sebeple ilçemizin tarımsal faaliyetlerini artırabilmek üzere ‘Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nü hayata geçirdik. Konya’nın ilk ve tek Sebze Fidesi Üretim Tesisi ve Büyükşehir Belediyemizle birlikte sunduğumuz makine ve ekipman desteği çiftçimizin yüzünü güldürdü” dedi.

“KÜLTÜR, SANAT, SAĞLIK VE SPORDA, SALGINA RAĞMEN ATILIM YAPTIK”

2020 yılının Meram’ın kültür, sanat, spor ve sağlık hizmetlerinde de atılım yılı olduğuna değinen Başkan Mustafa Kavuş, şöyle konuştu: “Salgın sebebiyle ara vermiş olsak da Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde bugüne dek 78 etkinlik düzenlendi. Harmancık Pazar Yeri ve Lalebahçe Sosyal Tesisi’nin açılışını gerçekleştirdik. 36 köy odasının tefrişini gerçekleştirdik. Yenişehir 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nu hizmet vermeye başladı. ‘İyi ki doğdun bebek’ projesi her yıl 4 binden fazla bebeğimizin ve ailelerinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. ‘Glutensiz Ekmek Büfe’si Yaka Caddesi üzerinde hizmet vermeye başladı. Sokak hayvanlarının suyunu mamasını hiç eksik etmedik. Fotoğraf yarışmaları ile Meram’ın tanıtımına katkı sunduk. Düzenlediğimiz resim yarışması ile İstiklal Marşı’mızın 100. Yılında önemli bir çalışmaya imza atacağız. Bacıyan-ı Meram ve yeni projemiz ‘Mor Ekmek’ üretimi ile kadınlarımızın yanında duruyor, istihdama destek veriyoruz. Taziye otobüslerimizin sayısını 4’e çıkardık. Sosyal yardımlarda sosyal kart dönemini başlattık. İki yıl içinde yaklaşık 12 bin ailemize 8.5 milyon TL yardımda bulunduk. Engelli ve yardıma muhtaç tüm dezavantajlı grupların yanında olduk.”

Başkan Kavuş, toplantının sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.             

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.