Bektaş: “Gençlerimiz, ülkemize sonsuza kadar sahip çıkacaktır”

Bektaş: “Gençlerimiz, ülkemize sonsuza kadar sahip çıkacaktır”
CHP Konya İl Başkanı Bektaş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, gençlerimizin Cumhuriyetimize, değerlerine ve ülkemize sahip çıkarak, sonsuza kadar yaşatacağına inandıklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanı Barış Bektaş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında,  gençlerimizin Cumhuriyetimize, değerlerine ve ülkemize sahip çıkarak, sonsuza kadar yaşatacağına inandıklarını söyledi.

Bektaş, 19 Mayıs 1919’da atılan tarihi adımın, halkın kendi kaderini eline aldığı, ayağını bağlayan zincirleri kırdığı bir milat olduğunu vurguladığı mesajında, şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizin kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Ulusal Kurtuluş savaşımızı başlatmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktı. 19 Mayıs 1919’da atılan bu tarihi adım vatanı işgal edilmiş, savaşlarda yorgun düşmüş yoksul halkımızın kendi kaderini eline aldığı, ayağını bağlayan zincirleri kırdığı bir milattır. 19 Mayıs’ta Atatürk’ün yolumuzu aydınlatan bu tarihi başlangıcıyla özgürlüğe ve bağımsızlığa aşık olan halkımız boyunduruk altında yaşamayacağını bütün dünyaya göstermiştir. Bu bağlamda 19 Mayıs halkımızın özgür ve bağımsız yaşama iradesinin simgesidir. Bugünü Gençlerimize armağan eden Atatürk, gençlerimize güvenmiştir. Bu anlamda bizlerde gençlerimize güvenmekte olup, aynı zamanda cumhuriyetimize, değerlerini ve ülkemizi sahip çıkarak; sonsuza kadar yaşatacaklarına inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta bize bu güzel ülkeyi emanet eden, Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın büyük önderi Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, şehitlerimizi minnetle rahmetle anıyorum. Önderimiz Atatürk’ün ‘Bütün ümidim sizlerdedir dediği’ geleceğimizin mimarı olan gençlerimizin, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.