Bektaş: “Kaz Dağları ranta kurban ediliyor”

Bektaş: “Kaz Dağları ranta kurban ediliyor”
CHP İl Başkanı Barış Bektaş: “Bugün Kaz dağlarında rant uğruna kurban edilen doğayı örnek gösterebiliriz. Kamu yararından uzak ve bir takım çevrelerin rantını düşünen hükümetin attığı adımlar, çocuklarımızın geleceğini tehlikeye atıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanı Barış Bektaş, "İktidar partisi yönetimi ele aldığı ilk günden itibaren talan ve yağma düzeni içerisinde. Bunun en yakın örneği de bugün Kaz dağlarında rant  uğruna kurban edilen doğayı örnek gösterebiliriz. Kamu yararından uzak ve bir takım çevrelerin rantını düşünen hükümetin attığı adımlar, çocuklarımızın geleceğini tehlikeye atıyor” dedi.

CHP Konya İl Başkanlığı'nda Kurban Bayramı bayramlaşma programında Bektaş, Çanakkale Kirazlı Köyü'nde Kanadalı bir firma tarafından işletilen altın ve elmas madeni ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Bektaş, mevcut iktidarın doğaya ve çevreye düşman bir tutum içerisinde olduğunu iddia etti.

Kaz Dağları'nın ranta kurban edildiğini öne süren Bektaş, "İktidar partisi yönetimi ele aldığı ilk günden itibaren talan ve yağma düzeni içerisinde. Bunun en yakın örneği de bugün Kaz dağlarında rant  uğruna kurban edilen doğayı örnek gösterebiliriz. Kamu yararından uzak ve bir takım çevrelerin rantını düşünen hükümetin attığı adımlar, çocuklarımızın geleceğini tehlikeye atıyor. Küçük ölçekte aynı durum Konya'da da yaşanıyor. Birçok taş ve mermer ocağı işletmesinde onbinlerce ağaç kesiliyor. Konya gibi ormanlık arazinin az bulunduğu bir bölgede bu tarz uygulamaların lokal olarak yapıldığını biliyoruz. Doğaya ve çevreye verilen zararların artık son bulması gerekli. Biz emperyal ülkelerin maddi çıkarları için, geleceğimize sahip çıkmak zorundayız" diye konuştu.

(Müslüm Evci/ Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.