Bektaş, TBMM’de Konya - Antalya YHT’yi Sordu

Bektaş, TBMM’de Konya - Antalya YHT’yi Sordu
CHP Konya Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu üyesi Barış Bektaş, hükümete ve bakanlığa Konya - Antalya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattını sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu üyesi Barış Bektaş, hükümete ve bakanlığa Konya - Antalya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattını sordu.

Bektaş, TBMM’de yaptığı açıklamada, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması isteğiyle hem bütçe görüşmelerinde hem de soru önergesiyle projeyi sorduğunu belirterek, “2011 yılında iktidar partisinin vaatlerinden birisi olan ve seçim bölgemi ilgilendiren Konya - Antalya arasındaki Yüksek Hızlı Tren’in inşa edilmesiydi. 13 yıldır bir çivi bile çakılmayan bu vaatle ilgili milletvekilliği sorumluluğumu yerine getirmek için Bakanlığa bütçede hem de soru önergesiyle, bu projenin ne zaman hayata geçirileceğini sordum. Verilen cevap, ‘Konya Seydişehir Antalya demiryolu hattının yapımına yönelik süreç devam etmektedir. Yani herhangi bir tarih, bu projenin olgunlaşacağı bir tarih, çivinin ne zaman çakılacağına, temelin ne zaman atılacağına dair bir zaman dilimi dahi belirtilmeyen gayri ciddi bir cevap olduğunu görüyorsunuz” dedi.

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.