Bektaş’tan “Öğretmenlere Bir Maaş İkramiye Verilsin” Teklifi!

Bektaş’tan “Öğretmenlere Bir Maaş İkramiye Verilsin” Teklifi!
CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Barış Bektaş, TBMM’deki Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde, “24 Kasım’da MEB’in öğretmenlere önlük değil,1 maaş ikramiye müjdesini bekliyoruz” dedi.

CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Barış Bektaş, TBMM’deki Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde, “24 Kasım’da Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlere önlük değil,1 maaş ikramiye gibi en azından onların moral değerlerini artıracak bir yaklaşımını, müjdesini bekliyoruz” diye konuştu.

Barış Bektaş, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçe görüşmesindeki konuşmasında öğretmenlerin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğitimci bir ailenin bir ferdi olarak tabii öğretmenlerin esas motivasyonunun moralleri ve itibarları olduğunu yakından biliyorum. Bu noktada başta tabii özlük haklarının mesleğin onuru ve vakarına uygun davranmaya, yaşamaya yetmeyen bir seviyede olması temel unsur. Ayrıca öğrencilerinin düşük sosyo-ekonomik koşullar içinde olması, yine velilerle idareyle olan problemleri, fiziksel şartlar bunların başında geliyor. Bu noktada 24 Kasım’da Bakanlığınızın öğretmenlere önlük değil, 1 maaş ikramiye gibi en azından onların moral değerlerini artıracak bir yaklaşımını, müjdesini bekliyoruz. Tabii, eğitimin sorunları büyük ama kısaca birkaç sorundan bahsetmem gerekirse, okul öncesi eğitim konusunda OECD ülkeleri içerisinde Türkiye neredeyse son sıralarda, 3-5 yaş arasındaki çocukların okullaşma oranı yüzde 39'dan yüzde 100'e çıkarılması lazım ki gelecek nesillerin motivasyonu ve eğitim sürecine dâhil olması 3 yaşından itibaren başlayabilsin. Okul öncesi öğretmenlerin diğer branşlarda görev yapan meslektaşlarından farklı bir durumları var. Teneffüs hakları yok, teneffüs yapamadan kesintisiz eğitim yaptıkları için meslektaşlarına nazaran bir saat fazla mesai yapmaktalar ve bütün dünyada okul öncesi öğretmenlerinin yardımcı personeli var. Sayın Bakanım, bu konunun da dikkate alınmasını talep ediyoruz.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.