CHP Konya’da Seçimi Kazanan Belediye Başkanlarını Tanıttı

CHP Konya’da Seçimi Kazanan Belediye Başkanlarını Tanıttı
CHP Konya İl Başkanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde ilçelerinde kazandığı belediye başkanlarıyla birlikte kameralar karşısına geçti.

CHP Konya İl Başkanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde ilçelerinde kazandığı belediye başkanlarıyla birlikte kameralar karşısına geçti.

Konya’da bir otelde gerçekleştirilen basın toplantısına, CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, İl Başkanı Bekir Yaman, , YDK Üyesi Nurdan Yücal, Akşehir Belediye Başkanı Ahmet Nuri Köksal, Cihanbeyli Belediye Başkanı Fırat Kızılkaya, Ereğli Belediye Başkanı Umut Akpınar, Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu ve Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Basın toplantısında Konya halkına seçimlerde verdikleri destekten dolayı teşekkür edilerek, “Kazanan Türkiye İttifakı ve Konya İttifakı olduğu” dile getirildi.

“Her Zaman Halkımızın Emrinde Olacağız”

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ndeki başarılarının tesadüf olmadığını savunan CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, “Sonuçlar sürpriz değil. Bu seçimde başkan adaylarımızın kendi bölgelerindeki yeri ve saygınlığı, o ilçelerin değerleri ile hemhal oluşları ciddi bir kredi açtı. Halkımızın her zaman emirlerinde olacağız. Zafer sarhoşluğu içerisinde değil bir sorumluluk kapsamında İl teşkilatımızdan belediye meclis üyelerimize ve belediye başkanlarımıza çalışmalarımızı yürüteceğiz. Büyükşehir belediyesinin hangi partide olduğu önemli değil. Biz projelerimizle geliyoruz. Bu projeleri gerçekleştirdikçe Konya Büyükşehir’de de iddia koyar hale geleceğiz. İlçe belediyelerinin büyük bir çoğunluğunu aldık. Ciddi ve güzel projeler ortaya koyarsak bunu kimse engelleyemez. Büyükşehir belediyesi de engellemeyecektir. Belediye başkanlarımıza iktidar korku verse de hiçbir şekilde geri adım atmayacağız. Konya halkına partimize ve adaylarımıza verdiği destekten dolayı da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Kazanan Türkiye İttifakı Oldu”

CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman ise, “31 Mart seçimlerinin kazananı, Türkiye İttifakı ve Konya İttifakı oldu. Bu seçimlerde seçmen, 22 yıllık Türkiye fotoğrafını değiştirmeye, yeni bir siyasi iklime kapı aralamaya karar verdi. Vatandaşlarımız artık, 22 yıllık AK Parti iktidarına dur diyerek, sarı kart göstermiştir. Bu seçimin kazananı Genel Başkanımız Sayın Özgül Özel’in ifadesiyle, Türkiye ittifakı ve Konya ittifakı olmuştur” dedi.

“İddialı Olduğumuz Konya’da, 5 İlçede Belediyeyi Kazandık”

Konya’da iddialı oldukları belediye seçimlerinden 5 ilçede belediyeyi kazandıklarını belirten Bekir Yaman, “Partimizin Sosyal Demokrat Halkçı Belediyecilik anlayışıyla Konya halkıyla tanıştırarak, vatandaşlarımızın tümüne eşit hizmet vererek, belediyelerin kaynaklarını rantta değil, halkımızın hizmetine eşit bir şekilde sunacağız. Konyalı hemşerilerimizin belediye başkanlarımıza ve partimize yönelik teveccühlerine boşa çıkarmayacağız. Bundan hiçbir kimsenin kuşkusu olmasın. İlimiz genelindeki 1 milyon 649 bin 557 seçmenin, 5 bin 388 seçim sandığının başına giderek oylarıyla demokrasimize sahip çıkmasından dolayı parti tercihlerine bakmaksızın yürekten teşekkür ediyorum. Ayrıca seçim sandıklarında oy kullanıldığında tüm partilerden görev alan sandık kurulu üyelerine, müşahitlerine, gönüllülere şükranlarımı sunuyorum. Artık, bize güvenip oylarıyla destek veren bütün Konyalılara Sosyal demokrat halkçı belediyeciliğimizle hizmet verme zamanıdır. İşimiz gücümüz Konya olacaktır” şeklinde konuştu.

Daha sonra Akşehir Belediye Başkanı Ahmet Nuri Köksal, Cihanbeyli Belediye Başkanı Fırat Kızılkaya, Ereğli Belediye Başkanı Umut Akpınar, Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu ve Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa yaptıkları konuşmalarında, yapacakları hizmetleri, yatırımları anlattılar.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.