CHP’den, İvriz Sosyal Bilimler Lisesi’nin kapatılmasına tepki

CHP’den, İvriz Sosyal Bilimler Lisesi’nin kapatılmasına tepki
CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Ereğli İlçe Başkanı Veysel Gönülal, İvriz Sosyal Bilimler Lisesi’nin kapatılmasına tepki göstererek, bu yanlıştan dönülmesini istedi.

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Ereğli İlçe Başkanı Veysel Gönülal, partisinin Ereğli İlçe binasında birlikte düzenlediği basın toplantısında İvriz Sosyal Bilimler Lisesi’nin kapatılmasına tepki göstererek, bu yanlıştan dönülmesini istedi.

CHP Konya İl Başkanı Bektaş, partililerin de katılımıyla gerçekleştirdiği toplantıda İvriz Sosyal Bilimler Lisesi’nin kapatılmasının yanlış olduğunu öne sürdü.

“Şeker Fabrikalarında olduğu gibi henüz geç kalınmadan İvriz Sosyal Bilimler Lisesinin kapatılması için uyarıda bulunalım dedik” ifadelerini kullanan İl Başkanı Bektaş, şöyle devam etti:

“Ereğli önce Sümerbank’ı kaybetti. Değerini şimdi anlıyor. Söz konusu okulun uzaklığı ve yetersizliği mazeret değildir. İvriz Köy Enstitüsü bir aydınlanma ışığıydı. Bunların gözünde hiçbir şeyin değeri yok. Tek şey önemlidir. Akçe ve ranttır. 78 yıldır eğitime hizmet veren bu kurumu kapatmak yanlıştır. 1940 yılında kurulan bu okul fedakar Türk köylüsünün arsasını verdiği bir okuldur. O gün itibariyle iş dersi veriliyordu. Karma eğitim yapılan bu okulda kızlı erkekli okunuyordu. Hiçbir taciz ve istismar yaşanmamıştır. Köy Enstitüsü mezunu öğretmenler gittikleri köylere medeniyet götürüyorlardı. O yüzdende bu aydınlanma sürecinin önüne kapatmayla geçiliyor. Burayı bir rant kapısı görüyorlar. İvriz bir markadır. Ereğli halkının bu lisenin kapatılmasına izin vermeyip, sahiplenmesini istiyoruz. Bu bir siyasi parti mesele değildir. Ereğli’nin meselesidir. Ereğli’nin markası olmuş olan bu okulun kapatılmasına herkesin karşı çıkması gerekiyor. Hep birlikte geç kalınmadan hükümetin ve bakanlığın kapatmayı işleme almadan tüm Ereğli halkını göreve çağırıyorum.”

CHP Ereğli İlçe Başkanı Veysel Gönülal okulun kapatılmasını istemediklerini ileri sürerek, “İvriz Sosyal Bilimler Lisesi lojmanları, camisi ve sosyal tesisleriyle 78 yıldır devam eden bir okuldur. Bu okul kapatılmak isteniyor. Gerekçesi de okul uzak, öğrenci ile öğretmen gitmek istemiyormuş ve eğitimde yeterli olmuyormuş bu durumdan dolayı da başarı düşüyormuş deniliyor. Daha geçtiğimiz yıllarda TOKİ bölgesine yapılan meslek liseleri ise 8 Kilometre mesafede. Kimse yürüyerek okula gitmiyor. Servisle gidiyor. Eğer okul yıpranmışsa tadilat yapılabilir. Bu yanlıştan dönülmelidir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.