Cumhur İttifakı Konya İlçe Adayları Tanıtıldı

Cumhur İttifakı Konya İlçe Adayları Tanıtıldı
Cumhur İttifakı’nın 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Konya’nın ilçelerinde gösterilecek belediye başkan adayları AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programla tanıtıldı.

Cumhur İttifakı’nın 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Konya’nın ilçelerinde gösterilecek belediye başkan adayları AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programla tanıtıldı.

Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda Konya’nın 31 ilçe belediye başkan adayı, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan tarafından açıklandı.

Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Murat Çiçek, Konya Milletvekilleri, Belediye Başkanı adayları, AK Parti ve MHP teşkilat mensupları katıldı.

“BELEDİYECİLİK AK PARTİ’NİN İŞİDİR”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 31 Mart akşamı yeniden besmeleyi çekerek, “durmak yok, yola devam” diyeceklerini söyledi.

Belediyeciliğin, AK Parti kadrolarının işi olduğunu, yerel yönetimlerdeki başarının inkar edilemediğini belirten Turan, şöyle konuştu:

“Kapı kapı dolaşıp Cumhur İttifakı'nın son aldığı oydan daha çok oy alma hedefine hep beraber koşacağız. Burada 31 ilçeyi almak bizi mutlu etmez. Cumhur İttifakı'yla bambaşka denizlere yelken açıyoruz. O yüzden Büyükşehir ve 31 ilçede en çok oyu almak bize yakışır. Seçim akşamı, 'biz ne yaparsak yapalım, bugün milletin arkasında olduğu yürüyüşü durdurma imkanı olmadı' diyecekler." ifadelerini kullandı.

Turan, seçimle yenilmediklerini görenlerin farklı bir süreç başlattığını, bunları dik duruşlarıyla ve milletin güveniyle bozduklarını aktardı.

“CUMHUR İTTİFAKININ RAKİBİ YOK”

CHP'nin seçimden seçime Konya'yı hatırladığını vurgulayan Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu adamlar muhafazakar insanlara kan kusturdu. Mevlana anlayışına hep yan baktılar. Ama seçim geldi, cumhurbaşkanlığı adayı söz konusu oldu, 'ben her gün cuma kılıyorum' densizliğinde bulundular. Seçim bitti, cumalar da bitti. İstanbul'a bakın, CHP bir aday çıkardı, adayın soyadı 'imam' diye. Sözüm ona muhafazakarlardan oy alacağını düşünecek kadar zayıf hale geldiler. Oysa ufak bir ilçenin başkanıydı. O ilçenin belediye başkanı eski yıllarda AK Partili'ydi. (İmamoğlu) AK Parti’nin yaptığı çalışmalarla bugüne gelmeyi başarabildi. Fakat daha ötesi adam, 'ben CHP'liyim demeye utanıyor. CHP bayrağı göstermiyor, rozet takmıyor. Çünkü biliyor, CHP'nin 90 yıllık milletin zihnindeki hatıralarını. O yüzden millet, yüzde 20'den fazla oy aldırmadı, aldırmayacak. En istikrarlı parti CHP, hep aynı oy oranı. İktidarlar değişse de aldığı oylar 20-23 oranında, daha yukarı olmayacak. Ankara'da 40 yıldan beri ülkücü olduğunu iddia eden birini aday yaptılar. İstanbul'a 'imam', Ankara'ya ülkücü... Nerede CHP'liler. Konya'da CHP'den 2 vekil vardı, biri Saadet Partisi'ne gitti diğeri de zaten AK Parti'ye ihanet eden eski bir adam. Tek bir CHP'li bulamayan bir ana muhalefet, hangi umutla vizyonla Türkiye'den oy isteyecek. Cumhur İttifakı olarak rakibimiz yok."

“TÜRKİYE ARTIK ESKİ TÜRKİYE DEĞİL”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta ise, milletiyle bütünleşmiş bir davanın fertleri olduklarına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“Türkiye, artık eski Türkiye değil. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışıyla hizmet eden kadrolar sayesinde yeni bir Türkiye var. Dini, dili, mezhebi, inancı ve yaşam tarzı ne olursa olsun kimseyi ayırt etmeden herkesi kucaklayan, kuşatan ve el uzatan, herkesin gönlüne girmeyi hedefleyen hizmet için koşan ve çalışan bir partiyiz. Kapımız, gönlümüz herkese açık. Ayrımız gayrımız yok. Bu toprakların, Hazreti Adem'in çocuklarıyız. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, 17 yılı geride bıraktık. Bu süreçte demokrasi, özgürlükler ve kalkınmada dev adımlar attık. Çekilen her zorluğu, yaşanan her sıkıntıyı, dar boğaz gibi görülen her geçidi sabır ve azimle aştık. Tek yürek ve tek yumruk olarak bugüne dek çalıştık ve bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Birliğimizi, dirliğimizi taptaze ve capcanlı tutacağız. Hedeflerimize samimiyetle, tevazuyla gayret ile ilerleyeceğiz. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerliyoruz.”

“KONYA’YA HİZMET İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Konya’nın bir payitaht şehri ve Selçuklu’nun kadim başkenti olduğuna işaret ederek, “Konya, kurulduğu günden bu güne AK Parti’ye en büyük desteği veren şehirlerden birisidir. Sandık ne zaman milletimizin önüne geldi, milletimiz Konya’da Partimize ve Cumhurbaşkanımıza en büyük desteği verdi. Hükümetimiz ve bizler de milletimize hizmet etmek için gece gündüz demeden çalıştık, gayret ettik. Konya hizmetin en iyisine layık. Bizler de hem Büyükşehir Belediyemizle hem de İlçe belediyelerimizle Konya’yı daha da güzelleştirmek için daha çok çalışacağız" diye konuştu.

“TÜM TEŞKİLAT MENSUPLARIMIZLA BÜYÜK BİR GAYRETLE ÇALIŞACAĞIZ”

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ise, 31 Mart seçimlerinde tüm teşkilat kademleri olarak büyük bir gayretle çalışmalarını yürüteceklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Bu toprakları bize vatan kılanların emanetine sahip çıkmak adına önümüzdeki 5 yılı ilçelerimizde yönetmeye talip olan değerli başkanlarımızın tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Geçmişten bugüne kadar bu şehre hizmet etmiş herkese teşekkür ediyoruz. Belediye başkanlarımız ilçelerini ihya etmek için gecelerini gündüzlerine kattılar ve şehrimiz insanına hizmet ettiler. Bugün yeni bir dönem... Cumhur İttifakı olarak Konya adaylarımızı açıklıyoruz. 26 ilçede AK Parti, 5 ilçede MHP olarak sahada olacağız. Hedefimiz hem Büyükşehir hem de bütün ilçelerde büyük başarıya imza atmak. Çünkü biz bu şehri seviyoruz. Bu şehir her şeyin en güzeline layık. Ecdat yadigarı, Anadolu Selçuklu’nun başkenti, asırlar boyu hep devletine hizmet etmiş bir şehir. Bu şehrin insanlarına hizmet etmek de hepimizin görevi. Teşkilatlar olarak tüm kademelerimizle hep birlikte koşacağız. İnşallah 31 Mart akşamı hepimizin yüzü gülecek. Pek çok projenin devamlılığını sağlayacağız, tevazu, samimiyet ve gayretle gönüllere girip kutlu yürüyüşü devam ettireceğiz." dedi. MHP İl Başkanı Murat Çiçek de “Türkiye büyük bir dönüşümü başardı ancak sistemin ayakları üzerinde durabilmesi için yerel seçimlerden de başarılı çıkması gerekir. Konya'da da Cumhur İttifakı 31 ilçemizin alayında başarılı olacak ve tüm ilçelere damgasını vuracak. ”

Konuşmaların ardından AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan Cumhur İttifakı’nın 31 İlçe adayını tek tek açıklayarak sahneye davet etti. Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

Cumhur İttifakı’nın Belediye Başkan adayları şu şekilde;

AK PARTİ

Ahırlı: İsa Akgül

Akşehir: Salih Akkaya

Altınekin: Muharrem Dere

Beyşehir: Üzeyir Yaşar

Bozkır: Sadettin Saygı

Çeltik: Ali Meşe

Cihanbeyli: Mehmet Kale

Çumra: Halit Oflaz

Derbent: Hüseyin Ayten

Derebucak: Ahmet Kısa

Ereğli: Adem Erdal

Güneysınır: Ahmet Demir

Hadim: Ahmet Hadimioğlu

Hüyük: Mehmet Çiğdem

Ilgın: Yalçın Ertaş

Kadınhanı: Mehmet Badem

Karapınar: Mehmet Yaka

Karatay: Hasan Kılca

Kulu: Murat Ünver

Meram: Mustafa Kavuş

Sarayönü: Nafiz Solak

Selçuklu: Ahmet Pekyatırmacı

Seydişehir: Mehmet Tutal

Taşkent: Osman Arı

Yalıhüyük: Hasan Koçer

Yunak: Abdullah Emre Demirhan

MHP

Akören: İsmail Arslan

Doğanhisar: İhsan Öztoklu

Emirgazi: Nurişen Koçak

Halkapınar: Mehmet Bakkal

Tuzlukçu: İsmail Budak

 

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.