Davutoğlu: ‘Büyük Bir Değişim Geliyor’

Davutoğlu: ‘Büyük Bir Değişim Geliyor’
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, memleketi Konya’da seçim çalışmaları kapsamında yaptığı açıklamada, Türkiye’de büyük bir değişimin geldiğini söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, memleketi Konya’da seçim çalışmaları kapsamında yaptığı açıklamada, Türkiye’de büyük bir değişimin geldiğini söyledi.

Davutoğlu, memleketi Konya'da otelde düzenlenen basın buluşmasında ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın açıklamalarını eleştirerek, "Adalet bakanı çıkıyor diyor ki; 14 Mayıs akşamı birileri şampanya patlatacakmış, birileri de şükür secdesi yapacakmış. Kime diyorsun sen bunu? Nasıl olur da şükür secdesi ile şampanyayı karşı karşıya getirirsin sen. Allah aşkına siz secde ile şampanyayı karşı karşıya getiren birine bırakın siyasi bir aktör, gerçekten İslami inanca sahip bir şey diyebilir misiniz? Ama o gün 14 Mayıs akşamı işte bu zihniyetten kurtulduğu için millet şükür secdesi edecek" ifadelerini kullandı.

‘Erdoğan Kategorik Olarak Toplumu İkiye Böldü’

Millet İttifakı liderlerinin, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kapatılmasıyla ilgili hiçbir açıklamasının olmadığını belirten Davutoğlu, "Son 2-3 hafta içinde kullanılan dile bakınız. Bir de bizim kullandığımız dile. Türkiye'de ilk kez bir cami avlusunda ülkeyi birleştirmesi gereken, ülkeyi mihrap önünde parti farkı olmaksızın herkesin omuz omuza durduğu bir mekanda, ülkenin birleştiği sembol olan Cumhurbaşkanı makamında olan Sayın Erdoğan, cami avlusunda kategorik olarak toplumu ikiye böldü. Biz kendisine geçmiş olsun dileklerimizi buradan iletiyoruz. Allah şifalar versin, uzun ömür versin ama bizim demokrasi tarihimizde hiçbir zaman görülmemiş bir tabloydu” diye konuştu.

Davutoğlu, Türkiye’de büyük bir değişimin geldiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.