Davutoğlu: ‘Gün, Gazze’deki Acıyı Dindirme Günüdür’

Davutoğlu: ‘Gün, Gazze’deki Acıyı Dindirme Günüdür’
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Gün Filistinli kardeşlerimize sahip çıkma günüdür. Gün, Mescid-i Aksa'ya sahip çıkma günüdür. Gazze’deki bu acıyı dindirme günüdür” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Gün Filistinli kardeşlerimize sahip çıkma günüdür. Gün, Mescid-i Aksa'ya sahip çıkma günüdür. Gazze’deki bu acıyı dindirme günüdür” dedi.

Davutoğlu’nun bir dizi ziyaretlerde bulunmak için memleketi Konya’ya geldi. Davutoğlu’nun, kentte bir otelde düzenlenen ‘Basınla Buluşma Toplantısı’na Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Ömer Ünal ile Abdullah Başçı, Konya Milletvekili Hasan Ekici, İl Başkanı Ahmet Arslan, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, dünyanın İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını konuştuğunu, İsrail ile Gazze'deki gruplar arasında 7 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalara ilişkin, olayların yaşandığı Gazze, Kudüs, Mescid-i Aksa, Batı Şeria'nın Filistin toprakları olduğunu vurguladı.

Mescid-i Aksa'yı, Kudüs'ü ve Gazze'yi savunmaya adanmış bir siyaset yürüttüklerini ve işgale karşı direnen Filistinlilerin yanında olduklarını söyleyen Davutoğlu, “Gün Filistinli kardeşlerimize sahip çıkma günüdür. Gün, Mescid-i Aksa'ya sahip çıkma günüdür. Gazze’deki bu acıyı dindirme günüdür. Bu konuda doğru adım attıkları zaman, iktidarın ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da yanındayız. Filistin meselesinde ayrım gözetmeyiz ama Filistin'i ihmal ederlerse her gün sabah kalktığımızda 'Filistin' deriz, Filistin'i unutturmayız. Üzerlerine düşen görevi yapmak durumundalar” diye konuştu.

“İttifak Meselesi İlke Meselesidir”

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimlere ilişkin muhalefet partilerine yönelik “Cumhur İttifakı'nın kapısı herkese açıktır” sorusuna, herkesle görüşebilecekleri yanıtını verdi.

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz zaten Cumhur İttifakı'nın teklif ettiği siyaset modeline karşı olduğumuz için parti kurduk. Herhangi bir parti ya da lider bizimle görüşmek isterse her zaman kapımız açık ve her zaman görüşürüz. AK Parti'deki insanlar da geçmişte beraber olduğumuz insanlar. Ama nihayetinde onlar selam vermezse bile biz selam almaktan çekinmeyiz. Dolaysıyla belirli bazı konularda iş birliği için herkesle görüşürüz.

İttifak meselesi ise ilke meselesidir. Yerel seçimlerde ittifak meselesinde ise her il, ilçe ve belde ayrı ayrı değerlendirilmesi gerekir. İyi bir aday etrafından şu veya bu parti ile anlaşabiliriz. Ama genel ittifak konusunda ise, şu ana kadar yapılan yanlışların terkedilmesi, o yanlışların tekrarlanmayacağına dair teminat verilmesi ve sonrada bu ittifakın nereye gideceğini konuşmak gerekir.”

“Yeni İçişleri Bakanı Cesur Bir Tavırla Eski İçişleri Bakanının Resim Çektirdiği Herkesin Üstüne Gitti”

“Eski İçişleri Bakanının resim çektirdiği herkes tutuklanmaya başladı” diyen Ahmet Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Şimdi Konya'da yoldan geçen birisi bakanların isimlerini sayamaz ama organize suç örgütlerini sayar. Yeni İçişleri Bakanı cesur bir tavırla eski İçişleri Bakanının resim çektirdiği herkesin üstüne gitti. Ülkenin güvenlikten ziyade başka sorunları da var. Eğitimde öğrencilere bedava yemek verilecekti ama ortada yok. Öğrenciler yurt bulamıyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan mülakatı kaldıracağız demişti ama yeni Milli Eğitim Bakanı ise, ‘Mülakatı mülakat gibi yapacağız' dedi. Daha önceki yapılanları öğrencilere müsamere gibi mi yapıyordunuz? Devlette ciddiyet kalmamış. Gelecek Partisi olarak milletin sesi olmak için parlamentodayız. Ben siyasette ego kibirle hareket etmem. 7 yıldır baskı altındayım ama Toros Dağları’nda büyüdüm, o dağlar kadar başım dik kimseye hesap vermem. Önümüzdeki dönemde yapıcı bir muhalefet izleyeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.