Davutoğlu: “Hiçbir Şeyden Yılmadık”

Davutoğlu: “Hiçbir Şeyden Yılmadık”
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: “Partimizin kuruluşunun üzerinden geçen 4 yılda çetin engellerle karşılaştık. Ama başımız Toroslar kadar dikti ve hiçbir şeyden yılmadık. Yüreğimiz Konya Ovası kadar engindi ve hiç kimseye kin beslemedik”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Partimizin kuruluşunun üzerinden 4 yıl geçti. Bu 4 yılda çetin engellerle karşılaştık. Ama başımız Toroslar kadar dikti ve hiçbir şeyden yılmadık. Yüreğimiz Konya Ovası kadar engindi ve hiç kimseye kin beslemedik. Millet ve devlet çıkarı dışında hiçbir zaman şahsi çıkarımızı öne çıkarmadık. Konya bütün bu mücadelemde en temel sığınağım oldu” dedi.

Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı’nın 2. Olağan Kongresi bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirildi. Kongreye Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

“Terör Devleti İsrail’in Saldırılarını Lanetliyorum”

Kongrede konuşan Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan, İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıları kınadı. Arslan, “Terör devleti İsrail’in Gazze ’de masum Filistinli kardeşlerimize yapmış olduğu zulmü de, Çin devletinin Doğu Türkistanlı kardeşlerimize yapmış olduğu zulmü de lanetliyorum. Uygurlarda, Filistinlilerde Türk milletinin öz kardeşleridir. Sahipsiz, yalnız ve çaresiz bırakılamazlar. Filistin ve Doğu Türkistan başta olmak üzere, tüm İslam coğrafyasında zulme uğrayarak hayatını kaybeden kardeşlerimize ve bu vatan toprakları için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

“Konya’mızın Sesini Mecliste Gür Şekilde Duyuracağız”

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici ise Konya’nın sesini mecliste gür bir şekilde duyuracaklarını dile getirerek, “Saadet- Gelecek Grubu olarak mecliste hem Konya’mızın hem de tüm yurttaki milletimizin sesini mecliste gür bir şekilde duyuracağız” şeklinde konuştu.

“Konya Mücadelemde Sığınağım Oldu”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise, partinin kuruluşunda yaşadıkları sorunlara değindi. 4 yıl içerisinde çetin engellerle karşılaştıklarını kaydeden Davutoğlu, Konya’nın kendisi için her zaman sığınak olduğunu kaydetti. Davutoğlu, “Partimizin kuruluşunun üzerinden 4 yıl geçti. Bu 4 yılda çetin engellerle karşılaştık. Ama başımız Toroslar kadar dikti ve hiçbir şeyden yılmadık. Yüreğimiz Konya Ovası kadar engindi ve hiç kimseye kin beslemedik. Millet ve devlet çıkarı dışında hiçbir zaman şahsi çıkarımızı öne çıkarmadık. Konya bütün bu mücadelemde en temel sığınağım oldu” dedi.

“Konya İle Anılmaktan Başka Bir Kaygım Olmadı”

Gelecek Partisi Konya delege kartını gösteren Ahmet Davutoğlu, “Hayatımda birçok unvan birçok kimlik taşıdım. Ama şimdi bu elimde taşıdığım 1 numaralı Konya delege kimliği benim için en büyük şereftir. Konya ile anılmaktan başka hiçbir kaygımız ve düşüncemiz olmadı” dedi.

“Ülke insanı mutsuz. Ülke insanı geleceğinden korkuyor” diyen Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Hiç kimse aşından işinden emin değil. Çiftçilerimiz ürettikleri hasadın karşılığını alamamaktan şikâyetçi. Çiftçinin girdileri yüzde 150 artmış. Çiftçi bu gidişle toprağını ekemeyecek. Emeklilerimize sadaka gibi 5 bin lira verdiler. O da çalışan emeklilere bir şey vermediler. Bir emekli niye çalışıyor? Çünkü emekli maaşı yetmiyor. İşçiler enflasyon altında ezilmekten mağdur. Gençler ise bir an önce yurtdışına gitmenin telaşında. Okurken üniversiteye girdiklerinde barınmaları yok. Barınmak için yurt bulduklarında asansörlerde çakılıyorlar. Gıda ve beslenmeleri yok. Üniversiteyi bitirdiklerinde ise iş bulamıyorlar. Hiç kimse mutlu değil. Mutlu olan bir küçük azınlık. Gelir adaleti yerlerde. Bazı yerlerde yoksulluk sefalet yaşanırken bazı yerlerde lüks ve şatafat var. Ülke bu haldeyken devletin içerisinde de çok büyük sorunlar baş göstermiş durumda. Devlet kurmakla iktidar kurmak arasında fark var. Biz iktidarımızı değil, devletimizi düşünürüz. Bazıları ise iktidar kurmaktan devlet kurmaya vakit bulamazlar. Bizim amacımız iktidar kurmak değil, iktidarı hakkeden bir devlet inşa etmek ”

19kasm-ahmet-davutoglu2.jpg

İktidara Gazze Eleştirisi

Davutoğlu, iktidarı İsrail’in Gazze saldırılarına karşı yeterli girişimlerde bulunmamakla eleştirdi.

“Konya’yı Fuhuş Ve Uyuşturucudan Kurtaracağız”

İktidarın Konya’yı oy deposu olarak gördüğünü öne süren Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Konya'yı oy deposu olarak görüyorlar. Ben kimseyi terk etmedim. Ben devlete bağlılığımı terk etmedim. Ama siz bizleri terk edenleri seçerseniz ülkeyi bu hale getirirler. Bir şiirle olmaz bu işler. Bütün gelecek gönüllülerine selam ediyorum. Allah sizden razı olsun. Konya'yı teknoloji, sanayi merkezi yapacaktık. Şimdi ne var Konya'da? Belediyenin hizmet binası yok. Bir kısmı kiralık alanlarda çalışıyor. Konya yemyeşil olacak demiştik. Parsel parsel satıldı. Onlar anca doların yeşilini görürler. Bunlar demiş ki 'benim ülkem, şahsımın memleketi..." Öyle değil. Bizim şehrimiz. Erbakan'ın şehri. Benim hizmetkâr olduğum şehir. Türkiye için mazlumlar için mücadele edeceğiz. Konya'yı uyuşturucudan silip temizleyeceğiz Allah'ın izniyle. Onlar devleti de millet menfaatini de terk ettiler. Artık uyanın. Gözünüzü açın. 2 şiir bir marş okuyanların, 2 ayet, bir hadis okuyanın millet davası olduğunu düşünmeyin. Bakın ne çıkarı var. Ceplerini dolduranlara bakın. Dinle maneviyatla sizi aldatmasınlar. Onların meselesi ceplerini, iktidarlarını korumaktır. Ben liderlik peşinde değilim. Makamlar sizin olsun, millet bize yeter. Bir ilim adamı olarak susacaktım. Nasıl susacaktım. Gelecek ailesinin yüreği açıktır. Konya'yı fuhuştan, uyuşturucudan temizleyeceğiz. Konya için yeni bir başlangıç lazım. Bunu bütün partilerden rica ediyorum. Konya için birleşme çağrısında bulunuyorum. Geçmişi bir kenara bırakalım. Küçük hesaplar yapmayalım.”

Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı’nın 2. Olağan Kongresi’nde tek listeyle gidilen seçimde Ahmet Arslan İl Başkanı seçildi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.