Davutoğlu: ‘Meclise Siyasi Ahlak Yasası Teklifini Getireceğiz’

Davutoğlu: ‘Meclise Siyasi Ahlak Yasası Teklifini Getireceğiz’
Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, “Biz, ‘Önce ahlak ve maneviyat’ diyeceğiz. Meclise siyasi ahlak yasası teklifini getireceğiz. Bizim en önemli meselemiz, halka güven veren bir siyaset” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, TBMM tatilinin sona ermesinin ardından ilk olarak ‘Siyasi Ahlak Yasası’nı meclise getireceklerini belirterek, Biz, ‘Önce ahlak ve maneviyat’ diyeceğiz. Meclise siyasi ahlak yasası teklifini getireceğiz. Bizim en önemli meselemiz, halka güven veren bir siyaset” dedi.

Davutoğlu, memleketi Konya’da ‘Saadet-Gelecek Konya Buluşması’na katıldı. Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıya, Davutoğlu’nun yanı sıra Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Ömer Ünal ve Abdullah Başcı, Konya Milletvekili Hasan Ekici, İl Başkanı Ahmet Arslan, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam ve partililer katıldı.

Davutoğlu, meclis tatilinin sona ermesinin ardından ilk olarak siyasi ahlak yasasını meclise getireceklerini açıkladı.

“Milletin hukuku için TBMM’de bunlara gerekirse dünyayı dar edeceğiz” diyen Davutoğlu, “Bunların tek düşmanı var dürüstlük. Biz, ‘Önce ahlak ve maneviyat’ diyeceğiz. Meclise siyasi ahlak yasası teklifini getireceğiz. Bizim en önemli meselemiz, halka güven veren bir siyaset” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, şöyle devam etti: “Milletin helal rızkına göz diktiler. Emeklilere seyyanen zam yapmadılar. Ne istiyorsunuz siz emeklilerden? Emekliler rahat değil. Gerek emekliler gerekse de gençler, bu ülkede yaşamaktan sıkıldı. Konya’dan sesleniyorum; emeklilere acilen seyyanen zam yapılmalı. Kendi emeklisine bazı şeyleri çok görüyorlar. Ayrıca şunu da söyleyeyim. Gerektiğinde nefsinden fedakarlık etmekten hiç çekinmedim ben. Biz, mevki ve makam için siyaset yapmadık, yapmayız. Biz, Allah rızası ve milletin huzuru için siyaset yapıyoruz. Allah, birlikteliğimizi daim kılsın. Biz, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile de Konya’ya geleceğiz. Konya, siyasetin merkezidir. Konya siyasetin eksenini belirler. Konya’nın hakkını ve hukukunu koruyacağız. Konya’da bir eksik varsa, TBMM’de hemen dile getirilecek. Bunların burnundan fitil fitil getireceğiz. Benim meselem, bir hırs veya ego değil. Biz, ilke ile yaşadık, yaşamaya devam edeceğiz. Allah, son nefesimizi de izzetle vermeyi nasip etsin.”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, bugünkü iktidarın en büyük veballerinden birinin iktidarın halkın siyasete olan güvenini zedelemesi olduğunu öne sürdü.

“Kimse 15 Temmuz İstismarı Yapmasın”

Davutoğlu, 15 Temmuz gecesinin herkesin hafızasında olduğuna işaret ederek, “Yiğit insanlar o gece sokaklara indi. Yiğit insanların büyük kısmı, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi mensupları. Hiç kimse evine sığınmadı. Bu mücadelenin hakkını iktidar verdi mi? İktidara soruyorum; 15 Temmuz’un failleri kimlerse, nerede? Onlarla sizin ne ilişkiniz var? Kimse 15 Temmuz istismarı yapmasın. 15 Temmuz için toplanan yardımları ne yaptınız? 15 Temmuz’dan sonra TBMM’de araştırma komisyonu kuruldu. Sorulara cevap veremediler. Ben, görevde değildim ama bana sorulan sorulara 75 sayfa cevap verdim. Daha sonra bu komisyon tarafından hazırlanan rapor sümen altı edildi. Bu komisyon raporu derhal açıklansın” şeklinde konuştu.

“Bu Zamlar, Son Değil. Yeni Zam Dalgaları Gelecek”

Türk siyaset tarihinde 6’lı masanın kurulmasının çok önemli bir olay, amaçlarının da kutuplaşmayı yok etmek olduğunu dile getiren Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bundan sonra da 2 parti (Saadet ve Gelecek) bir araya geldi ve grup kurdu. Daha önce şahit olunmamış bir olay bu. Gönül isterdi ki daha fazla parti olalım, olmadı. Fedakarlık yapmak gerekiyordu, yaptık. Meclise farklı bir renk getirdiler. İlk kez AK Parti kendisini yakından tanıyan bir grup ile karşı karşıya kaldı. AK Parti’ye ‘yolsuzluk yapmayın’ dedik. ‘Servetinize servet katmayın’ dedik. Olmadık, dinlemediler. Seçimden bu yana gelen zamlara bakın. Seçimden önce riyakarlık yapıldı. Sözler verildi. Seçim sonrası neden zam yaptılar? Çünkü son 4 yıl içinde sadece faizcileri ve tefecileri zengin ettiler. Boşalmış hazineyi doldurmak için milletin cebine göz diktiler. 128 milyar doları heba ettiler. Bütçe açığı patladı. Açığı kapatmak için halka vergi ve zulüm dönemi başlattılar. Bu zamlar, son değil. Yeni zam dalgaları gelecek. Bütün hazine, 3-5 haramzadenin elinde toplandı. Seçimden bu yana inanılmaz açık oluştu. Neden Mehmet Şimşek tekrar geri getirildi? Yerel seçime kadar para basacaklar. Halk, perişan. Çiftçi perişan. Kendi çiftçisini düşünmeyip, Türkiye’yi dışa bağımlı hale getirenler bunun hesabını verecekler. Bu millet bekler, sonunda da tokatı atar. Biz, Saadet ve Gelecek Partisi olarak tüm problemlerin takipçisiyiz. Biz, tüm riyakarlığın farkındayız.”

Programın sonunda Davutoğlu'na, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam tarafından tablo hediye edildi.

(MÇ / Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.