DP Genel Başkanı Uysal: “Bu Ülke Açık Bir Şekilde Kravatlı Soyguna Muhatap”

DP Genel Başkanı Uysal: “Bu Ülke Açık Bir Şekilde Kravatlı Soyguna Muhatap”
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: “Bugün bu ülke açık bir şekilde kravatlı soyguna muhataptır. Kendi soydukları yetmiyorlar, kamu özel işbirliğiyle beraber bu ülkenin kaynaklarını elbirliğiyle yağlama cihetinde bulunuyor”

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, “Bugün bu ülke açık bir şekilde kravatlı soyguna muhataptır. Kendi soydukları yetmiyorlar, kamu özel işbirliğiyle beraber bu ülkenin kaynaklarını elbirliğiyle yağlama cihetinde bulunuyor” dedi.

Genel Başkan Uysal, partisinin il Başkanlığınca Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Konferans Salonu’nda düzenlenen “Demokrat Parti Konya Aday Tanıtım Toplantısı"na katıldı.

DP İl Başkanı Hasan Varlısenet, açılış konuşması yaptı.

“DEMOKRASİDE KÜME DÜŞÜĞÜMÜZ ORTADADIR”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise “Demokraside küme düşüğümüz ortadadır. Türkiye’de verilere baktığınızda demokratik bir ülke olmaktan çıkmış, melez demokrasiler diyebileceğimiz zorluklar ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

“Bugün Türkiye’de ne siyasi ne adli ne de idari denetim yapabilmek mümkündür” diyen Genel Başkan Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunun sonucu olarak da Türkiye’de kamu kaynaklarının çarçur edildiği, yolsuzluklarla beraber çarpık anlayışlarla keyfi uygulamalarla beraber milletin alın terinden aldığımız vergileri ülkede, doğru hedeflere değil, birilerinin şahsi ve keyfi hedeflerine hizmet eder halde görüyoruz. Bugün bu ülke açık bir şekilde kravatlı soyguna muhataptır. Kendi soydukları yetmiyorlar, kamu özel işbirliğiyle beraber bu ülkenin kaynaklarını elbirliğiyle yağlama cihetinde bulunuyor. Kamu özel işbirliğiyle beraber 59 milyar dolar civarında yapılan yatırımın sözleşme sürelerinin sonunda milletin cebinden 130 milyar dolar gibi bir kaynak çıkacaktır. Bizim itirazımız milletin alın terinin milletin helal kaynaklarının çarçur edilmesi, siyaseti kirli kaynaklardan besleyeceğiz diyerek kaynakların heba edilmesidir.”

Uysal, “Özellikle yerel yönetimlerin değişen mahiyetleri dolayısıyla belediyelerden başlayarak devleti ele geçireceklerini zannedenlerin 15 Temmuz’da Türkiye’yi nasıl bir bela ile karşı karşıya bıraktığını yakın zamanda yaşadığımız acı tecrübeler ortaya koymuştur” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin acı tecrübelerle bu gerçekleri öğrenmesini istemediklerini dile getiren DP Genel Başkanı Uysal, şöyle devam etti:

“Gönlümüz istiyor ki; Türkiye acı tecrübelerle bu gerçekleri öğrenmesin. Bu büyük ülkenin bu büyük geçmişine sırtınızı dayayacağınıza sırtınızı döner iseniz mukadderat ile eninde sonunda karşı karşıya kalırsınız.”

Konuşmanın ardından DP'nin Konya adayları tanıtıldı.

 

 

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.