Dr. Karaca: ‘Gönül Gözüyle Samimi Diyalog İçinde Olacağız’

Dr. Karaca: ‘Gönül Gözüyle Samimi Diyalog İçinde Olacağız’
DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca: “Türkiye’yi yönetmeye talip bir parti olarak, engelli kardeşlerimizin sorunlarını bizim sorunumuz olarak gören bir anlayış içindeyiz. Sizlerin sorunlarını takip edip, gönül gözüyle samimi bir şekilde diyalog içinde olacağız”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, görme engelliler derneğini ziyaretinde, “Sizler toplumun bir parçasısınız, bizler için önemlisiniz. Toplumda bir değişim şarttır. O da zihinlerdeki tüm engellerin kaldırılmasıdır. Bizler sizlerle ortak yaşadığımız hayatta sorunlarınıza sahip çıkarak, çözmek için takip etmek amacındayız” dedi.

Dr. Karaca, DEVA Partisi Konya İl Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi’ni ziyaret ederek Başkanı Veli Özağan’la görüştü.

“ÖNEMLİ OLAN ZİHİNLERDEKİ ENGELLERİ KALDIRMAK”

Dr. Karaca, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler ve Güvenlik Günü dolayısıyla ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi’nin yıllardır mücadelesine yakından tanık olduklarına değinen Dr. Karaca, şöyle konuştu: “Türkiye’yi yönetmeye talip bir parti olarak, engelli kardeşlerimizin sorunlarını bizim sorunumuz olarak gören bir anlayış içindeyiz. Derneğinizin mücadelesi takdire şayan olup, engellileri ve sorunlarını kamuoyunun dikkatini çekmesi için mücadele ediyorsunuz. Sizler toplumun bir parçasısınız.  Bizler için önemlisiniz. Toplumda bir değişim şarttır. O da zihinlerdeki tüm engellerin kaldırılmasıdır. Bizler sizlerle ortak yaşadığımız hayatta sorunlarınıza sahip çıkarak, çözme için takip etmek amacındayız.”

“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ İÇİN OLUMLU ÇALIŞMALAR YAPILDI ANCAK YETERLİ DEĞİL”

“Şehirlerde engelli kardeşlerimizin yaşayacağı şartlar hazırlanarak, eşit haklardan yararlandırılmalıdır” diyen Dr. Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu anlamda olumlu çalışmalar yapıldı ama yeterli değildir. Engelli kardeşlerimizle ortak yaşadığımız şehirlerde onlar için caddelerde ve parklarda ayrılan yerleri işgal etmemeliyiz. Sizlerle şehrimizde yaşamaya devam edeceğiz. Sizlerin sorunlarını takip edip, gönül gözüyle samimi bir şekilde diyalog içinde olacağız. Gününüz kutlayarak, bizleri kabul etmenizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum.” 

“TEK İSTEĞİMİZ, ARAMIZDAKİ ENGELLERİN KALDIRILMASI”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan ise “22 yıllık bir derneğiz. Engelli alanı çok zordur. Sorunlarımızı gündeme taşımak için sürekli koşturan bir derneğiz. Gerçek anlamda iyi niyetle hareket ederseniz bütün kapılar açılıyor. Bizim tek isteğimiz şehrin tüm imkânlarından eşit şekilde faydalanmak. Aramızdaki tüm engellerin kaldırılmasıdır. Bizleri ziyaret ederek, sorunlarımız hakkında bilgi almanızdan dolayı sizlere teşekkür ederek, başarılar diliyoruz” diye konuştu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.