Ekici: ‘Ali Cengiz Oyunu Oynandı’

Ekici: ‘Ali Cengiz Oyunu Oynandı’
Konya Milletvekili Hasan Ekici, “Kötü ekonomi yönetimi nedeniyle hazineyi boşaltan iktidar emekliye zam dahi yapamadı ve Ali Cengiz oyunu oynadı. Yapılan bu adaletsizlik vicdansızlığın hesabını emeklilerimiz size sorar” dedi.

Saadet - Gelecek İttifakı Grubu Konya Milletvekili Hasan Ekici, “Kötü ekonomi yönetimi nedeniyle hazineyi boşaltan iktidar emekliye zam dahi yapamadı ve Ali Cengiz oyunu oynadı. Yapılan bu adaletsizlik vicdansızlığın hesabını emeklilerimiz size sorar” dedi.

Ekici, emekli zammı için milyonlarca vatandaşın beklentisi olan seyyanen artışın gerçekleşmediğini, emekli maaş zammı sadece yüzde 25 olarak meclisten geçtiğini bildirdi. Mecliste verdikleri önergelerin AK Parti ve MHP’li vekillerin oylarıyla reddedildiğini söyleyen Saadet - Gelecek İttifakı Grubu Milletvekili Hasan Ekici, “Emeklilerimizi açlık ve sefalete mahkûm ettiler. Yapılan bu adaletsizlik ve vicdansızlığın hesabını emeklilerimiz size sorar” diye konuştu.

Emekli maaşlarını artıran düzenleme TBMM'den geçti. SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşları için yüzde 25 zam oranı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Torba yasada içinde yer alan ve emekliye yüzde 25 zam içeren düzenlemede değişiklik yapılmadı. Komisyonda kabul edilen yüzde 25 zam maddesi Genel Kurul’da aynen kabul edildi.

Emekli zammı CHP yüzde 34 artış, Saadet ve Gelecek Grubu ise 8.077 seyyanen zam önergesine, AK Parti ve MHP’li vekiller ret oyu verdi.

“Emeklilerimizi Açlık ve Sefalete Mahkûm Ettiler”

Emekli maaş zammına ilişkin verdikleri önergelerin iktidar bloğunun oylarıyla reddedilmesine tepki gösteren Saadet-Gelecek Grubu Milletvekili Hasan Ekici, şunları söyledi:

“Günlerdir mecliste dar gelirli vatandaşlarımız ve emeklilerimiz için verdiğimiz mücadele maalesef iktidar partilerinin ret oyları nedeniyle bir neticeye ulaşmadı. Önce vergi ve harçlara gelen artışların etkisinin araştırılmasına ret oyu veren AK Parti ve MHP’li milletvekilleri, dün ki meclis toplantısında ise emekliye seyyanen zam önerimize ret oyu verdi. Emeklilerimizi açlık ve sefalete mahkûm ettiler. Bu karar tarihe kara bir leke olarak düşecektir.”

“Hazineyi Boşaltan İktidar Emekliye Zam Yapamadı”

“Vatandaşın belini büken vergi ve harçları artıran AK Parti iktidarı, 16 milyon emekliden düşük gelirli olan 9 milyonunu temmuz zammından mahrum bıraktı” diyen Konya Milletvekili Hasan Ekici, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İktidar, en düşük memur maaşını 22 bin TL'ye çıkartırken yaptıkları artışı emekliye de yansıtacaklarını söylemişlerdi. Ancak bu sözlerinden kısa süre sonra vatandaşın belini büken vergi ve harçları artıran AK Parti iktidarı, 16 milyon emekliden düşük gelirli olan 9 milyonunu temmuz zammından mahrum bıraktı. Kök aylıkları 6 bin lira ve daha altında olduğu halde Hazine desteğiyle aylık gelirleri 7 bin 500 liraya yükseltilen milyonlarca emekli temmuz ayına ‘sıfır' zamla girdi. Kötü ekonomi yönetimi nedeniyle hazineyi boşaltan iktidar emekliye zam dahi yapamadı ve Ali Cengiz oyunu oynadı. Yapılan bu adaletsizlik vicdansızlığın hesabını emeklilerimiz size sorar.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.