Ekici: ‘TÜİK Açıkladığı Makyajlı Enflasyon Rakamlarına İnandıramıyor!’

Ekici: ‘TÜİK Açıkladığı Makyajlı Enflasyon Rakamlarına İnandıramıyor!’
Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, “Hemen her gün gelen fahiş zamların ardından TÜİK’in açıkladığı yüzde 38.21 oranındaki enflasyon gerçekçi değil. Makyajlı enflasyon rakamlarına halkımız da inanmıyor” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerini yayımladı. TÜİK verilerine göre haziran ayı enflasyonu 3,92 olurken yıllık enflasyon 38,21 olarak duyuruldu.

Konya Milletvekili Hasan Ekici, akademisyenlerin ve ekonomistlerin bağımsız biçimde oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG), geçtiğimiz günlerde haziran ayına ilişkin enflasyon verilerini açıklandığını bildirdi. Ekici, “ENAG verilerine göre, aylık enflasyonun yüzde 8,54; yıllık enflasyonun ise yüzde 108,58 olarak hesaplanmıştı. Ocak-haziran dönemi enflasyon oranı ise yüzde 50.53 olmuştu” diye konuştu.

“Komik Duruma Düşüyorsunuz”

Açıklanan enflasyon rakamlarının gerçeklikten uzak olduğunu öne süren Ekici, şunları kaydetti:

“Kötü ekonomi politikaları nedeniyle, ülke ekonomimizin felaket bir durumda. Hemen hemen her gün fahiş bir zam haberiyle uyandığımız bugünlerde TÜİK yine açıkladığı rakamlarla bizi şaşırtmadı. Eğer enflasyonla gerçekten mücadele etmek istiyorsanız ilk olarak gerçek oranları açıklayıp, daha sonra doğru adımları atmanız gerekiyor. Makyajlı şekilde açıkladığınız enflasyon oranlarına halkımızda inanmıyor, komik duruma düşüyorsunuz.”

“Emeklilerimize Bunu Reva Görmeyin”

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emeklilerin de umduğunu bulamadığını savunan Hasan Ekici, “Emeklilerimiz açıklanan 6 aylık enflasyon farkından ne de iktidarın teklifinden umduğunu bulamadı. Memur emeklileri, memurlara yapılan seyyanen zamdan yararlanamazken, kök aylığı 7 bin 500 TL'nin altında kalan SSK ve BAĞKUR emeklileri ise yine aynı maaşı almaya devam edecek. Bu oranları emeklilerimize reva görmeyin. Emeklilerimiz için refah içinde yaşayabilecekleri bir zam yapılmalı” dedi.

“Elinizi Halkımızın Cebinden Çekin”

Son günlerde art arda gelen zam haberlerine de tepki gösteren Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, şöyle devam etti: “Hemen hemen her gün temel gıda ürünlerine zam gelmeye devam ederken, iktidar MTV’de de bir sefere mahsus yüzde 100 yaptı. Bunun yanında TOGG’a yüzde 27 zam yapılırken, akaryakıt fiyatları da yerinde durmuyor. İktidar yanlış ekonomi politikalarının faturasını halkımıza kesmiş durumda. Elinizi zaten zar zor geçinen halkımızın cebinden çekin.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.