Ekrem İmamoğlu: ‘Onlar Taş Atsın, Biz Gül İle Cevap Vereceğiz’

Ekrem İmamoğlu: ‘Onlar Taş Atsın, Biz Gül İle Cevap Vereceğiz’
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Konya’daki mitingde, “Onlar taş atsın, biz gül ile cevap vereceğiz. Kötülükleri yenmeye, iyilikleri bu memlekete kazandırmaya geliyoruz. İyilik kazanacak” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Konya’daki mitingde, “Onlar taş atsın, biz gül ile cevap vereceğiz. Kötülükleri yenmeye, iyilikleri bu memlekete kazandırmaya geliyoruz. İyilik kazanacak” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Konya Atatürk Anıt Alanı’ndaki mitingde, Konyalılarla bir araya geldi.

Miting öncesi Millet İttifakı’nı oluşturan CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti İl Başkanları, milletvekili adayları ayrı ayrı vatandaşları selamladı.

Daha sonra Konyalılara seslenen Ekrem İmamoğlu, Erzurum’daki mitinginde taşlı saldırıya ilişkin provokasyon olarak değerlendirdiği olaylara yönelik, “Onlar taş atsın, biz gül ile cevap vereceğiz. Kötülükleri yenmeye, iyilikleri bu memlekete kazandırmaya geliyoruz. İyilik kazanacak” diye konuştu.

“Bu Memleket Bu Milletin Evlatlarıyla Coşacak”

İmamoğlu, “Konya çok şanslı. Bu toprakların vicdanı, bu toprakların erdemi, bu toprakların ahlakı. Çünkü burada Hz. Mevlana yaşadı. Sevginin, hoşgörünün ve kardeşliğin şehrindeyiz.  Beni bu meydanda dinleyen hemşerilerimden, dostlarımdan, sevgili çocuklardan, gençlerden, hanımefendilerden ve beyefendilerden isteğim şu. Sizlerle beraber bu memleket coşacak. Bu milletin evlatlarıyla coşacak” şeklinde konuştu.

“Bana Taş Atılmadı, Millete Taş Atıldı”

Ekrem İmamoğlu, şöyle devam etti: “Öyle bir birleşeceğiz ki, adı 86 milyonun birleşmesi. Bir kişi bile açıkta kalmayacak. Herkesi kucaklamaya geliyoruz.

Sizlere Erzurum'dan selam getirdim. Bana taş atılmadı, millete taş atıldı, demokrasiye atıldı!

40-50 belediye otobüsünün belediye tarafından çekildiğini öğrendik. Provokatör olacak, aranızda da olabilir, zor zamanlardayız. Sizi provoke etmeye kalkanlar olacak ama burada bir genç hanımefendinin yazdığını okuyacağım size: Onlar taş atsın, biz gül ile cevap vereceğiz! Herkes kendine yakışanı yapar! Aldatanı da aldatılanı da biz iyileştirmeye geliyoruz. Kötülükleri yenmeye, iyilikleri bu memlekete kazandırmaya geliyoruz. İyilik kazanacak.”

İmamoğlu’nun mitinginde bir kişi provokasyon girişiminde bulundu.

İmamoğlu'nun "Memur Bey, provoke eden arkadaşı götürün, orada muhafaza etmeyin!" sözleri üzerine söz konusu kişi polis aracına alındı. İmamoğlu halka, "Sakın cevap vermeyin, beni dinleyin" çağrısında bulundu.

“Artık Herkes Huzur İstiyor”

İmamoğlu şöyle konuştu: “Sokaktaki kandırılmış, aldatılmış bir avuç azgın gruba aldırmayın. Onlarla sakın kavgaya girmeyin, hiç umursamayın. Sabırlı olacağız, hoşgörülü olacağız. Kızgınlara kızgınlıklara cevap vermeyeceğiz. Mevlana'nın tavsiyelerini okudum. Sandıkta sözümüzü söyleyeceğiz. Milletin sözü sandıkta. Tek bir oyumuzun heba olmamasını sağlayacağız. 1 hafta sonra kışkırtıcı, bölücü, saldırgan diller, akıllar evine gidecek, mahkemede hesap verecek!

Oylarımızı bölmeyeceğiz, bu işi ikinci tura bırakmayacağız. Bu milletin kaybedecek bir günü bile yok. Artık herkes huzur istiyor. Benim milletim kucaklaşmayı, bir arada olmayı başaracak.”

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.