Esin Kara, Fahri Kur’an Kursu Öğreticilerini Meclis Gündemine Taşıdı

Esin Kara, Fahri Kur’an Kursu Öğreticilerini Meclis Gündemine Taşıdı
Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Esin Kara, fahri Kur’an kursu öğreticilerinin durumunun dezavantajlı olduğunu söyleyerek bu konuyu meclise taşıdı.

MHP Konya Milletvekili Esin Kara, fahri Kur’an kursu öğreticilerinin durumunu meclise taşıdı.

Kara, meclise soru önergesi vererek şu konulara değindi: “Kur’an kursu öğreticisi olarak geçici personel statüsünde çalıştıran vekil imamlar aynı görevde çalışan kadrolu diyanet personeline göre yarı oranda maaş almaktadır. Fahri Kur’an kursu öğreticilerinin durumu ise dezavantajlıdır.”

Fahri Kuran kursu öğreticilerinin 700 TL gibi bir ücret karşılığında çalıştığını belirten Kara, önergede şunları iletti: “Fahri Kur’an kursu öğreticileri belli dönemleri kapsayan süre zarfında geçici Kur’an kursu öğreticiliği yaptıkları için aylık 700 Türk lirası  gibi bir ücret karşılığında görevlerini sürdürmektedir. Aynı zamanda sigorta primleri de yarım aylık süre üzerinden yatırılmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından uygulanan tüm yeterlilik sınavlarını başarı ile tamamlayan vekil imamlar ve Fahri öğreticiler mağduriyet yaşamaktadır.”

Kara, iki soruluk önergede ise şu soruları sordu: “ Vekil imamlar ve fahri Kur’an kursu öğreticilerinin kendileri ile aynı görevde bulunan kadrolu personellerle özlük haklarının eşitlenmesine yönelik bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarımızda temel din eğitimine rehberlik edilebilmesi aracıyla fahri Kur’an kursu öğreticisinin atanmasına yönelik bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır?”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.