Gelecek Partisi Kadınhanı Belediye Başkan Adayını Açıkladı

Gelecek Partisi Kadınhanı Belediye Başkan Adayını Açıkladı
Gelecek Partisi, 31 Mart 2024’te gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Kadınhanı’nda belediye başkan adaylarının Yahya Akbaş olduğunu açıkladı.

Gelecek Partisi Konya’da İlçe Belediye Başkan Adaylarını açıklamaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Taşkent belediye başkan adayını açıklayan Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı Kadınhanı Belediye Başkan adayını açıkladı.

Kadınhanı’ndan partilerinin kurucu ilçe başkanı Yahya Akbaş’ı aday gösterdiklerini söyleyen İl Başkanı Ahmet Arslan, “Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun da memleketi olan şehrimizde belediye başkan adaylarımızı açıklamaya devam ediyoruz. İlçelerimizde aday müracaatlarımız oldukça yoğun, Genel Başkanımızla yaptığımız istişareler sonucunda hepsi de birbirinden değerli aday adaylarımız arasından bir kardeşimizi aday olarak belirliyoruz, bu bağlamda da Kadınhanı İlçemizde geçmişte büyük başarılara imza atan kurucu ilçe başkanımız Yahya Akbaş ile Belediye Başkanlığını alacağımıza inanıyorum” dedi.

Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı’nın açılışından 1 gün sonra Kadınhanı ilçe başkanlığının açılışını yaptıklarını dile getiren Kurucu Konya İl Başkanı ve Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici de, “Yahya Akbaş başkan daha o günden iddiasını ortaya koymuş ve ilk yerel yeçimlerde Kadınhanı Belediye Başkanlığını kazanarak Gelecek Partisi’ne hediye edeceğini Genel Başkanımıza söylemişti. Bizler de bu süreçte Gelecek Partisi kadroları olarak Yahya Başkanımızın yanında olacağın ve Kadınhanı Belediyesine Gelecek Partisi bayrağını dikerek Kadınhanı halkına da hak ettiği hizmeti götüreceğiz” diye konuştu.

Kadınhanı’nda esnaflık yaptığını ve Süt Birliği yönetim kurulu başkanı olarak üreticilere hizmet ettiğini belirten Gelecek Partisi Kadınhanı Belediye Başkan adayı Yahya Akbaş da Kadınhanı belediye başkanlığını hemşehrilerinin takdiri ile mutlaka kazanacaklarını savunarak, “Beni bu göreve layık gören Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere güvenenlerin güvenini boşa çıkarmayacağım, İnşallah önümüzdeki dönemde Kadınhanı’mızda çözülmedik hiçbir problem bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

Yahya Akbaş Kimdir!

10 Mart 1972 tarihinde Konya Kadınhanı İlçesi’nin Osmancık Mahallesi’nde doğdu. İlk ve orta tahsilini Akmescit Mahallesi’nde, lise tahsilini ise Kadınhanı Ata İçil Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Gülhane Askeri Tıp Akademisi Astsubaylık Bölümü tahsilini yarıda bırakarak baba mesleği çiftçiliği tercih etti.

Hayvancılık, Süt ve Süt ürünleri üzerine esnaflık yapan Yahya Akbaş, iki dönem Kadınhanı Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 4 yıldır Gelecek Partisi Kadınhanı İlçe Başkanlığı’nı yürüten Akbaş 5 çocuk babası.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.