Genel Başkan Yardımcısı Keçeciler, İYİ Parti’den İstifa Etti

Genel Başkan Yardımcısı Keçeciler, İYİ Parti’den İstifa Etti
ANAP’ın Kurucularından Devlet Eski Bakanı Konyalı Mehmet Keçeciler ’in oğlu, İYİ Parti STK ve Kanaat Önderlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Avukat Murat Keçeciler, partisinden istifasını açıkladı.

ANAP’ın Kurucularından Devlet Eski Bakanı Konyalı Mehmet Keçeciler ’in oğlu, İYİ Parti STK ve Kanaat Önderlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Avukat Murat Keçeciler, partisinden istifasını açıkladı.

Keçeciler, Konya’da bir otelde düzenlediği basın toplantısıyla İYİ Parti’den istifa gerekçelerini bir bir anlattı.

İYİ Parti STK ve Kanaat Önderlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Avukat Murat Keçeciler, şöyle konuştu: “İYİ Parti’ye Babam ANAP’ın kurucularından ve Devlet Eski Bakanlarından Mehmet Keçeciler’in oğlu olduğum için davet edildim. Bir Konyalı ve Mehmet Keçeciler’in oğlu olarak memleketim Konya’dan İyi Parti’den istifamı açıklıyorum. Konya’dan başka nerede İyi Partiden istifamı açıklayacaktım. Neden İyi Partiden istifa ettiğime gelince, bugün ülkemizde siyasi rant yerine, ticaret rant sürecini yaşanıyor. Bunun yanında ANAP’tan Konya eski il başkanlarından Mehmet Karakaya olmak üzere 17 kişi katıldı. Birlikte yaptığımız çalışmalarda engelleniyordu. Genel Başkan Akşener İyi Parti olarak merkez partisi olma noktasında olacağız dedi. Oda olmadı. Genel Başkandan hiçbir talebim olmadı. STK ve Kanaat Önderlerinden Sorumlu Genel Başkan yardımcısı olarak yaptığım her çalışmaya ve projeye ket vuruldu. Yerelde siyaset yapmamam istendi. Bütün bunlardan dolayı istifa kararı verdim. Bu istifa kararımı da Konya’da açıklıyorum” dedi.

Gençlerin siyasete sahip çıkması gerekiyor

Murat Keçeciler siyasetin yeniden yapılanması gerektiğinde üzerinde durarak, “Mayıs ayında gerçekleştirilen seçimlerden sonra siyasette yeni bir dönem başladı. Bu yeni dönemde artık gençlerin siyasete sahip çıkması ve yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Türkiye’de bugünkü siyasete ve duruşa hayır denmesi gerekiyor. Çünkü toplumsal muhalefet, muhalefet partileriyle güçlenemedi. Eğer toplumsal muhalefet partileriyle güçlenmedikçe siyaset gelişmez. Kurumsal muhalefete gidilmedikçe ve sorumluluk benimsenmezse vatandaş sırtını döner. Bugün süreç bunun bir göstergesidir. Çünkü seçimlerde iktidara vatandaş istemeyerek oy verirken, muhalefete partilerine de kerhan oy verdi. Böyle bir sonuç ortaya çıktı. Son söz olarak söyleyeceğim ise, Ben Mehmet Keçeciler’in oğlu olarak siyaset etiğini ondan öğrendim. Bundan dolayı da gurur duyuyorum. Ona layık olabilmek ve helal getirmemek için bir gayret etmeye devam edeceğim” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.