“Her Elveda Yeni Bir Merhabadır” Diyerek Görevinden İstifa Etti!

“Her Elveda Yeni Bir Merhabadır” Diyerek Görevinden İstifa Etti!
İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Dr. Süleyman Kamil Akın, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri nedeni ile görevinden istifa etti.

İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Dr. Süleyman Kamil Akın, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri nedeni ile görevinden istifa etti.

Akın, istifasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Bildiğiniz gibi 2024 Şubat ayında Şube Seçimlerimiz ve 2024 Mart ayında Yerel Seçimlerimiz gerçekleştirilecektir. 58 aydır meslektaşlarımızla birlikte görev süremiz boyunca; Ülkemizdeki yapı güvenliğinin sağlanması için, Kamu ve Özel Sektör çalışanı Meslektaşlarımızın hak ettikleri değere ve yaşam kalitesine ulaşması için, İMO ve TMMOB yapısının daha demokratik hale gelmesini için önemli çalışmalarda bulunduk. Elbette bundan sonrası içinde hep birlikte gidilecek çok yolumuz olduğunun da bilincindeyiz.

Bu güne kadar tek derdim ülkemin ve meslektaşlarımın derdi ile dertlenmek oldu, son nefesime kadar da bu durum asla değişmeyecek.

Konya Şubemizin birçok siyasi görüşten her biri çok değerli 4 bin 500’den fazla üyesi bulunmaktadır. Meslek odamızda görev süremiz boyunca ne şahsım, ne de yönetim kurulu üyelerimiz herhangi bir siyasi partinin propagandasını yapmadık! Yaptırmadık!

İktidar-muhalefet demeden siyaseti aziz milletimize hizmet etmeyi amaç edinmiş herkese de kapılarımızı sonuna kadar açtık” ifadelerini kullandı.

Yerel seçimler öncesi Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olması için birçok siyasi partiden teklif aldığını dile getiren Akın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kıymetli Meslektaşlarım, Değerli Dostlarım; Yerel Seçim öncesinde Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmam için birçok siyasi parti teklifte bulundular. Öncelikle beni böylesine önemli bir göreve layık bulan Siyasi Partilerimizin Genel Başkanlarına, Genel Başkan Yardımcılarına, İl Başkanlarına ve Tüm Yöneticilerine teşekkür ediyorum. Lakin bu durum kısa zamanda bazı basın yayın kuruluşlarınca kamuoyunun gündemine taşınmıştır. Yukarıda da belirttiğim üzere meslek odamızın siyasetle aynı cümlede anılması, siyasi hesapların içinde yer alması ve zarar görmesini asla kabul edemem.

Taşıdığım bu kaygı ve sorumluluk duygusu ile herkesi kucaklayan İMO Konya Şubemizin çok büyük bir onurla yürüttüğüm Şube Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan istifa ediyorum.

Asla unutulmamalıdır ki; Şehrimin, Ülkemin ve Meslektaşlarımın her daim hizmetkârı olmaya devam edeceğim. Görevi devralan Değerli Meslektaşım Hasan Özgür Yetiştirici ve Yönetim Kurulu Üyelerimize üstün başarılar diliyorum. Her elveda yeni bir merhabadır. Haklarınızı Helal Ediniz.

Dr. Süleyman Kamil Akın-İMO Konya Şubesi 17. Dönem Şube Başkanı”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.