İlker Yiğit: “Geleceğimizi Kadınlarla İnşa Edeceğiz”

İlker Yiğit: “Geleceğimizi Kadınlarla İnşa Edeceğiz”
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan İYİ Parti Meram Belediye Başkan adayı İlker Yiğit, geleceği kadınlarla inşa edecek yepyeni projeler hazırladıklarını bildirdi.

İYİ Parti Meram Belediye Başkan Adayı İlker Yiğit, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, kadınlara verdikleri değeri, hayata geçirecekleri yepyeni projelerle göstereceklerini belirtti.

Bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Yiğit, yerel yönetimlerin kadınlara yönelik yaptığı çalışmaların yetersiz olduğunu ifade etti. Yiğit, açıklamasında, özellikle çalışan kadınların sorunlarının arttığına, ev kadınlarının ise belediyenin imkan ve hizmetlerinden yeterince yararlanamadıklarına dikkati çekti.

Geleceği kadınlarla inşa edeceklerini vurgulayan Yiğit, “Çalışan kadınlarımızın yüklerini hafifletecek projelerle geliyoruz. Özellikle gündüz bakım evleri, kreşler, çocuklara yönelik oyun, spor ve eğitim amaçlı tesisler ve bunların ulaşımına yönelik çalışmalar yapıp projeler hazırlayacağız. ‘KOMEK’lerde verilen eğitimi nitelikli hale getireceğiz. Kadınların istihdamına yönelik çalışmalar yapacağız. Kadınlarımızın el emeği, göz nuru üretimlerini değerlendirerek, alıcı ile buluşturmalarını sağlayacağız. Bunun için pazar, dükkan, şenlik, festival gibi projeleri hayata geçireceğiz. Yalnız şiddet ve istismara uğramış mağdur kadınların değil, ihtiyaç sahibi bütün kadınlarımızın, kendilerini güvende hissedeceği Kadın Yaşam Evleri oluşturacağız.  Yaşam evlerinde rehabilitasyona yönelik projelerin başta olduğu, boş zamanlarını değerlendirme, meslek edinme ve gelir getirici iş imkanlarının sağlandığı projeler gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Türk kadınını layık olduğu yere taşımak için var gücüyle çalışacağının sözünü veren Yiğit, “Baş tacı kadınlarımızın Kadınlar Gününü kutluyor, daha güzel, daha müreffeh, daha İYİ günlere hep birlikte ulaşmayı temenni ediyorum” dedi.

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.