Kenan Özcan: “Yaşanabilir ve Üreten Bir Selçuklu İçin Geliyoruz”

Kenan Özcan: “Yaşanabilir ve Üreten Bir Selçuklu İçin Geliyoruz”
SP Selçuklu Belediye Başkan adayı Kenan Özcan, ‘İsraf Belediyeciliği’ne son vermek için geldiklerini belirterek, “Yaşanabilir ve Üreten Bir Selçuklu hayal ediyoruz” dedi.

Saadet Partisi (SP) Selçuklu Belediye Başkan adayı Kenan Özcan, ‘İsraf Belediyeciliği’ne son vermek için geldiklerini belirterek, “Yaşanabilir ve Üreten Bir Selçuklu hayal ediyoruz” dedi.

Konya’da bir otelde düzenlediği basın toplantısıyla projelerini açıklayan SP Selçuklu Belediye Başkan adayı Kenan Özcan, Selçuklu’ya dair analizlerini ve projelerini paylaştı.

İki ana başlık altında projelerini bir sunumla anlatan Özcan, “Birincisi ‘Yaşanabilir Selçuklu’, ikincisi ‘Üreten Selçuklu’. Yaşanabilir Selçuklu’da alt başlıklarımız, emlak vergileri yüzde 400-500 dolaylarında artırıldı. Bu keyfi bir uygulama idi. 70 lira emlak vergisi ödeyen vatandaş, 400-500 lira ödemeye başladı. Biz bununla ilgili yüzde 25-50 indirim taahhüt ediyoruz. İkinci olarak dar gelirli vatandaşlarımıza ucuz konut ve ödeme kolaylığı olan konutlar yapacağız. Bunu yaparken 3-4 katı geçmeyen, bizim eski mahalle kültürünün canlanacağı bir şekilde olacak” diye konuştu.

Özcan, Yaşanabilir bir Selçuklu’da belediyenin kedi yapabileceği işlerde taşeron kullanmayacaklarını belirterek, Belediyenin araçları garajda yatıyor fakat iş taşerona ihaleye veriliyor. O taşeron başka birine veriyor işi. 5 liraya mal olacak iş, 10 liraya mal oluyor. Selçuklu olarak bundan kaçınacağız” ifadelerini kullandı.

“İSRAF BELEDİYECİLİĞİNE SON VERECEĞİZ”

İsraf belediyeciliğine son vereceklerine işaret eden Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sınavsız personel almayacağız. Mülakat gibi oturumlar olmayacak. Hileli yollara başvurmayacağız. İnsanların bilgisine göre alım yapacağız. Reklam ve israf belediyeciliğine son vereceğiz. Bir baba akşam eve getirdiği ekmeği, duvara ‘Ben size ekmek getirdim’ diye yazıyorsa, biz de belediyenin yaptığı işleri, vatandaşın gözüne sokarcasına, üstelik halkın parası ile reklam yapmayacağız. Yaşanabilir Selçuklu için ‘Kerpiç Köy’ projemiz var. Selçuklu’nun 2-3 bölgesinde bu yapılaşma projesini uygulayacağız. Hem daha sağlıklı hem de nostaljinin yaşayacağı, her kesimin huzurla yaşayabileceği yerleşim alanları oluşturacağız. Şehir Ormanı projemiz var. Selçuklu’nun nüfusu 650 bin kişi. Göreve başlar başlamaz, 650 bin ağaç dikeceğiz. Ondan sonrada doğacak her çocuğa, o çocuğun ismini taşıyan bir ağaç dikeceğiz.”

Seçilmesi halinde, mahalle kültürünü canlandıracak etkinlikler yapacaklarını dile getiren SP adayı Özcan, alt komşunun üst komşuyu bilmediğini, belirli günlerde kaynaşmayı sağlamak için arabaşı, kestane geceleriyle halkın beraber konuşabileceği ortamları oluşturacaklarını kaydetti.

“ÜRETEN BİR SELÇUKLU HAYAL EDİYORUZ”

“Üreten bir Selçuklu hayal ediyoruz” diyen Özcan, şöyle devam etti:

“Kırsal alanlarda 32 mahallemiz var. Bunlarla ilgili olarak üretmeyi hedef alacağız. Modern kesimhaneler yapacağız. Bazı mahallelerimizde hayvancılıkla uğraşılıyor fakat kazanamıyorlar. Biz üreticimizin para kazanmasını istiyoruz.”

Özcan, genel başlıklar halinde vaatlerini ise şu ifadelerle aktardı:

“Emlak vergilerinde indirim. Reklam ve israf belediyeciliğine son. Mülakat ortadan kalkacak, sınav ölçümü ile sıralanma yapılacak, siyasi kimlik veya akraba tanımaksızın başarılı olan kişi göreve alınacak. İntörn Belediyecilik anlayışını benimseyeceğiz. Dikey yapılaşma duracak ve yatay mimariyi benimseyeceğiz Ucuz konut ve yaşam alanları oluşturacağız. Mahalle kültürüne destek verecek yapılar ve etkinlikler ile halkımızın komşuluk anlayışını yeniden kazandıracağız. Kerpiç köy projesi. Taşeron anlayışı bitecek. İş ehline verilecek. İsrafa son verilecek. Şehir ormanı, her çocuğu 1 ağaç.  Modern ve asansörlü otoparklar yapacağız. Selçuk et, Selçuk süt projesi. Suni mera ve yem fabrikası projesi. Yazılım ve teknoloji vadisi. Yıl boyunca açık fuar alanı. Sıradışı lunpark-akvaryum projesi. Düşük ücretli kreşler. Gençler için spor çeşitliliği.”

Daha sonra Özcan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Toplantıya SP Selçuklu İlçe Başkanı İbrahim Ceylan, Selçuklu Belediye meclis üyesi adayları ve partililer katıldı.

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.