Meclis Kürsüsü’nden Akaryakıta ÖTV Zammı Tepkisi

Meclis Kürsüsü’nden Akaryakıta ÖTV Zammı Tepkisi
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, akaryakıta getirilen ÖTV zammına tepki gösterdi. Yokuş, “Hepimiz biliyoruz ki benzin ve mazot gibi temel ürünlere gelen zam enflasyonu artırdığı gibi, taşıma ve üretim maliyetini de artıracak. Kısa bir hesap yaptığımız zaman bir yıl içinde bu, topyekün vatandaşlarımıza 100 milyar civarında yük getirecek” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre akaryakıt ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) yüzde 54, yüzde 78 ve yüzde 189 oranında artırılmıştı.

 

“20 Milyarın Üzerinde Vergi Yükü Getirildi”

 

Akaryakıta yapılan ÖTV zammına İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş tepki gösterdi. Konuya ilişkin TBMM’de konuşan Yokuş şunları söyledi:

“Akaryakıt fiyatlarına yapılan Özel Tüketim Vergisi zammı ile vatandaşlarımıza yıllık 20 milyar TL'nin üzerinde vergi yükü getirildi. 50 litrelik bir benzin deposuna yeni gelen zamla birlikte bir vatandaşımız 27,5 lira, 50 litrelik bir mazot deposuna 33,5 lira, 50 litrelik bir LPG deposuna 14 Türk Lirası ek ücret ödeyecek. Şimdi, 23 milyondan fazla araç olan ülkemizde bu 20 milyar, sadece bu insanların sırtında kalmayacak. Hepimiz biliyoruz ki benzin ve mazot gibi temel ürünlere gelen zam enflasyonu artırdığı gibi, taşıma ve üretim maliyetini de artıracak. Kısa bir hesap yaptığımız zaman bir yıl içinde bu, topyekûn vatandaşlarımıza 100 milyar civarında yük getirecek.”

 

“Esnaflar Adına Sizi Protesto Ediyorum”

 

İktidar sıralarına  “Vicdanınız hiç sızlamıyor mu?” diye soran Yokuş, “Şimdi, bu gerçekler ortadayken Allah aşkına, Sayın Cumhurbaşkanımızın hani diyor ya esnaflarımıza: ‘1 milyon 200 bin esnafa 4,6 milyar Türk Lirası verdik.’ Vallahi de billahi de siz, bu benzin zammıyla, mazot zammıyla, akaryakıt zammıyla esnafımızdan daha fazlasını bir yıl içinde alacaksınız. Yaptığınız şu işe bir bakın, Allah aşkına, hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Bir de ‘müjde müjde müjde’ diye veriyorsunuz. Onun için sizi protesto ediyorum, esnaflar adına protesto ediyorum” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.