Mehmet Gayretli: “İlk İşim, Makam Odasının Kapısını Söküp Atacağız”

Mehmet Gayretli: “İlk İşim, Makam Odasının Kapısını Söküp Atacağız”
CHP Meram Belediye Başkan Adayı Mehmet Gayretli, seçilmesi halinde, üreteceklerini, pazarlayacaklarını ve halkla birlikte Meram’ı yöneticilerini belirterek, “İlk iş şu; o makam odasının kapısını, söküp atacağız. Belediye Başkanı olarak ulaşılabilir bir başkan, belediyemiz ise ulaşılabilir bir kurum olacak. Meramlılar derdine dermanı başka yerde değil, belediyemizde arayacak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meram Belediye Başkan Adayı Mehmet Gayretli, seçilmesi halinde, üreteceklerini, pazarlayacaklarını ve halkla birlikte Meram’ı yöneticilerini belirterek, “İlk iş şu; o makam odasının kapısını, söküp atacağız. Belediye Başkanı olarak ulaşılabilir bir başkan, belediyemiz ise ulaşılabilir bir kurum olacak. Meramlılar derdine dermanı başka yerde değil, belediyemizde arayacak” dedi.

Partisinin Konya İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısıyla CHP’den Meram Belediye Başkan adaylığını açıklayan Gayretli, projelerini anlatarak, “Ben Mehmet Gayretli, 32 yaşında genç bir kardeşiniz, bir evladınızım. 32 yıl önce Meram ilçemizin Selver mahallesinde dünyaya geldim ve yaklaşık 25 yıldır da Karahüyük mahallesinde yaşıyorum. Son üç dönemde Meramlı, 3 belediye başkanı ile tanıştı. Değişim iyidir, değişim gereklidir. Ancak Meramlının aklıyla alay edilmesine de izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

“Seçilmemiz halinde 2019’dan sonra Meram’ın belediye başkanı en az 2 dönem değişmeyecek” diyen Gayretli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çünkü yapacak çok işimiz, yürüyecek yolumuz, anlatacak başarı hikayelerimiz olacak. Bunu komşularımızla birlikte başaracağız. Bugün adaylığım noktasında desteğini esirgemeyen komşularımız 1 Nisan’dan itibaren de bizi yalnız bırakmayacaktır, buna eminim. Meselenin galibiyet değil, hizmet olduğunu çok iyi biliyoruz. İlk iş şu; o makam odasının kapısını, söküp atacağız. Şahsım, ben Belediye Başkanı olarak ulaşılabilir bir başkan, belediyemiz ise ulaşılabilir bir kurum olacak. Meramlılar derdine dermanı başka yerde değil, belediyemizde arayacak. İkinci iş; hani var ya satışa çıkar çıkmaz halkın parası ile belediye başkanının şahsına tahsis edilen lüks otomobiller, hepsini satacağız, hepsini! Ben 32 yıllık ömrümün neredeyse 18 yılını çalışarak geçirdim. Emeğimle alın terimle arabamı aldım. O araba bana yeter!”

“SAYDAM BELEDİYECİLİK, SOSYAL BELEDİYECİLİK BUNU GEREKTİRİR”

Gayretli, “Üçüncü iş; oturacağız, şu bütçelere teker teker bir bakacağız. Vatandaşlarımızın paraları nelere harcanmış, neler kazandırılmış bir inceleyeceğiz. Hangi konserlere kaçar milyon lira harcanmış bir bakacağız. Bu raporu hazırlayıp halkımızla paylaşacağız. Herkes neyin ne olduğunu bilecek. Çünkü saydam belediyecilik, sosyal belediyecilik bunu gerektirir” ifadelerini kullandı.

“BİZ GENÇLERİMİZE, BEDAVA ÇAY, KEK VAAT ETMİYORUZ”

Meram’ın cazibe merkezi haline gelmesi için projeleri, planları e programları olduğunu dile getiren Gayretli, şöyle konuştu:

“Meram’ın cazibe merkezi haline gelmesi gerek. Yeşiliyle, havasıyla Meram, insanları kendine sürükleyebiliyor, doğru ama yetmez. Dünya çapında kültürel etkinliklerin Meram’da gerçekleşmesi için Meram Kültür ve Kongre merkezi ile büyük bir yatırıma imza atacağız. Biz gençlerimize, bedava çay, bedava kek vaat etmiyoruz. Biz gençlerimize, meslek öğretmeyi, eğitimini tamamlayanlara mesleğini icra etmeyi, biz gençlerimize Genç İstihdam Kooperatifi’ni vaat ediyoruz. Kadınlarımız… Ev hanımı kadınlarımız, analarımız… Onlar evlerinde el işleri, gıda ürünleri üretecekler belediye onlardan alacak, pazarlayacak ve satacak. Biz kadınlarımıza, Kadın İstihdam Kooperatifi’ni vadediyoruz. Çalışan annelerin en büyük sorununu ortadan kaldıracağız. Meram’da Gündüz Bakım Evlerini yapacağız. Annelerimiz çocuklarını iş saatinde belediyeye emanet edecek. Onlar rahat edecek, çocuklar mutlu olacak. Artık eskiyen eşyalar, kıyafetler çöp olmayacak, insanlar kime versek diye düşünmeyecek. Meram’ın bir eşya, kıyafet kumbarası olacak ve bu kumbara ihtiyaç sahiplerine derman olacak.”

“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN YARALI KENTİ MERAM”

“Kentsel dönüşümün yaralı kenti Meram’dır” ifadelerine yer veren Gayretli, şöyle devam etti:

“Şükran Mahallesi’ndeki, Aksine Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesi mahalle halkını çok yaraladı. Biz 1 Nisan itibariyle bu projelerde halkın menfaatini gözeterek bir çalışma yapılmasını, Sorunsuz Kentsel Dönüşümü vaat ediyoruz. Meram halkı istihdam için Karatay ve Selçuklu’ya mahkum bırakıldı. Organize sanayi bölgeleri, Özel Sanayi Bölgeler, AVM’ler için insanlar Meram’ın bir ucundan buralara gitmek zorunda kalıyor. Bakın; Meram tarıma ve hayvancılığa açık bir bölge. Neden komşularımızla birlikte bu alanda bir çalışma yapmayalım? Biz Meram’ı Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgesi yapmayı vadediyoruz. Bu bölgenin uzağındaki mahallelerimizi de bir kenara atmayacağız. Onları da unutmadık. Onlarla da Köy-Kent Kalkınma Projemizi hayata geçirerek köyden kente üretimi arttıracağız. Meram’ın çocukları, Meram’ın gençleri gurbet ele eğitim için gittiğinde belediye olarak eğitim harcamalarına katkıda bulunacağız. Meram’ın gençleri Meram’ın desteğiyle okuyacak, Velim Meram Projemizi hayata geçireceğiz.”

Toplantıya CHP Meram İlçe Başkanı Ahmet Yiğit, yönetim kurulu üyeleri, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kollarının yanı sıra partiler katıldı.

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.