Mert: “Gazze’de Yeni Bir Srebrenitsa Katliamı Yaşanıyor”

Mert: “Gazze’de Yeni Bir Srebrenitsa Katliamı Yaşanıyor”
Gelecek Partisi Meram İlçe Başkanı Mehmet Mert, “Gazze’de yeni bir Srebrenitsa katliamı yaşanıyor ve hala da yaşanmaya devam ediyor. İslam dünyası yıllarca unutamayacağı yeni bir utancı yaşamaması için artık Gazze’nin sesine kulak vermelidir” dedi.

Gelecek Partisi Meram İlçe Başkanı Mehmet Mert, “Gazze’de yeni bir Srebrenitsa katliamı yaşanıyor ve hala da yaşanmaya devam ediyor. İslam dünyası yıllarca unutamayacağı yeni bir utancı yaşamaması için artık Gazze’nin sesine kulak vermelidir” dedi.

Meram İlçe Başkanı Mert, Partisinin Konya İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, terör devleti İsrail’in, ABD’nin ve Batılı ülkelerin de desteğini alarak, tüm gücüyle Gazze’de soykırım yaptığını dile getirerek şöyle konuştu: “İnsanlık tarihinin en kötü ve karanlık günlerinden birini bugünlerde Gazze’de yaşıyoruz. İsrail ordusu sadece sivil yerleşim yerlerini vurmuyor, hastaneleri, okulları, camileri vuruyor. Siyonist terör ordusu vahşilikte, zorbalıkta sınır tanımıyor. Yaralı taşıyan ambulansları, su bekleyen çocukları, yolda yürüyen sivilleri bile vuracak kadar acımasızlaştı.

Bir Müslüman olarak bir insan olarak bir baba olarak Gazze’de yaşananlara sessiz kalmak duyarsız kalmak ve yaşananları hissetmemek mümkün değil. Merhametsiz ve zalim toplumlara karşı birlikte olmak birlikte hareket etmek zorundayız. Ama sız ve fakatsız. Sebepsizce ne olduğunu anlamadan hayatını kaybeden Gazzeli bir masumun vebali bizlerin, insanlığın, Müslümanların üzerindedir.”

“Tarihi Bir Direniş Gösteriyorlar”

19 yıldır abluka altında yaşayan Gazze halkının bütün imkansızlıklara rağmen tarihi bir direniş gösterdiğine işaret eden Mert, “Gazze halkı bir taraftan İsrail saldırıları ile mücadele ederken diğer taraftan ilaç, gıda gibi temel insani yardımların eksikliğinin sıkıntısını yaşıyor. Gazze halkı 1 aydır devam eden saldırıların yükünü her geçen gün daha fazla hissetmeye başladı. Temel insani yardımların ulaştırılmasına izin verilmiyor. Siyonistler Gazze halkını, Gazzeli çocukları sadece bombalarla değil, ambargolarla da yıldırmaya çalışıyor. Tüm İslam ülkeleri özellikle de zengin Arap ülkeleri Gazze halkının yaşadığı dramı görmelidir artık. Gazzeliler sizden silah ya da asker istemiyor. Gıda, ilaç gibi malzemelerin gönderilmesini istiyor” diye konuştu.

Mert, sözlerini şöyle sürdürdü: “Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun söylemi ile Ey Müslüman ayağa kalk! Ey insanlık ayağa kalk! Gazze’de katledilen insanlıktır. İsrail devlet terörü uygulayarak, kadın çocuk demeden masum sivilleri katlediyor, dünya seyrediyor. Yeter.

İslam dünyası İsrail’e gereken tepkiyi göstermezse İsrail daha fazla saldırganlaşacaktır. Türkiye’nin dört bir yanında başlayan boykot kampanyalarını sonuna kadar destekliyoruz. Konya’da büyükşehir belediyemizin ve diğer ilçe belediyelerinin aldığı boykot kararını gecikmiş bir karar olsa da yerinde buluyoruz ve samimiyetle devamının gelmesini temenni ediyoruz.

Filistin davası sadece Müslümanların değil kendini insan hisseden herkesin davasıdır. Gazze’de çocuklar ve kadınlar ölürken, dünyanın hala İsrail’in arkasında durması ve desteklemesi kabul edilemez. İslam dünyası ve Türkiye, İsrail’e karşı net bir tavır ortaya koymalıdır…”

Mert, şunları kaydetti: “Hükümetimiz İsrail ile olan tüm ticari, siyasi ve diplomatik ilişkileri askıya almalıdır. Yapılan tüm anlaşmalar iptal edilmelidir. İsrail vatandaşlarına vize uygulamasına geçilmelidir. Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın dediği gibi “İsrail güçten anlar.” İsrail ile yapılacak her türlü ticari işbirliği, askeri işbirliği insanlığa ve Filistin halkına vurulacak bir darbedir. Türkiye’nin üzerine düşeni yapma zamanı gelmiştir ve çoktan geçmiştir Arap dünyası da halklarının sesine kulak vermeli, korkak tavırlarından vazgeçmelidir.

1,5 milyarlık İslam dünyası bir avuç Siyonist teröristten çekinmesin, korkmasın 30 yıl önce Bosna savaşında bütün görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak, bir araya gelen İslam dünyası bu kez Gazze için bir araya gelmelidir. Gazze’de yeni bir Srebrenitsa katliamı yaşanıyor ve hala da yaşanmaya devam ediyor. İslam dünyası yıllarca unutamayacağı yeni bir utancı yaşamaması için artık Gazze’nin sesine kulak vermelidir. Gazze halkını terörist İsrail’in bombalarından çok İslam dünyasının sessizliği kahretmektedir. Çocukların öldüğü bir dünyada kimse rahat etmemelidir. Çocuklar uyurken sessiz kalınır, ölürken değil.! Dolayısı ile bizler Gelecek Partisi Meram İlçe Başkanlığı ve teşkilatı olarak Gazze’deki soykırıma hayır diyoruz.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.