Milletvekili Yokuş’tan ‘Elektrik Zammı Protestolarına’ Destek

Milletvekili Yokuş’tan ‘Elektrik Zammı Protestolarına’ Destek
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, İYİ Parti Konya İl Teşkilatı önderliğinde Konya'da elektrik zamlarının halk tarafından protesto edilmesine Ankara'dan destek verdi. Yokuş, “Faturalara gelen fahiş zamlar ile birlikte vatandaşlarımızın ocağına büyük bir ateş düştü” dedi.

İYİ Parti Konya İl Teşkilatı öncülüğünde yüksek gelen elektrik ve doğalgaz faturaları kent merkezinde protesto edilmişti. İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş da elektrik ve doğalgaz zamlarının halk tarafından protesto edilmesine Ankara'dan destek verdi.

 

“Vatandaşın Ocağına Ateş Düştü”

 

Yılbaşında gelen fahiş zamlar sebebiyle vatandaşın zor günler geçirdiğini öne süren Yokuş şunları söyledi:

"2022 yılına yeni umutlarla girecekken 31 Aralık gecesini 1 Ocak'a bağlayan gün yine bir gece yarısı faturalara gelen fahiş zamlar ile birlikte vatandaşlarımızın ocağına büyük bir ateş düşmüş. Bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, fırın çalıştırmak, evde battaniyesiz, hırka giymeden oturmak lüks haline geldi. İnsanlar,  temel ihtiyaçlarını gece tarifesinden yararlanıp, yapmaya başladı. Vatandaşlarımız maaşlarının neredeyse tamamını elektrik, doğal gaz faturasına ödeyerek eritmeye başladı. Elektrik ve doğalgaz hepimizin kullandığı bir ihtiyaç. 200 TL vatandaşın evine gelen elektrik faturası 400-450 TL oldu. Doğal gaz faturası geçen yıl bu zamanlar 350-400 TL ise, şimdi 800-bin TL geliyor. İşyerlerinin durumu daha vahim. Artık işletmelerde kira miktarını geçen elektrik, doğal gaz faturaları var. Esnaf, lambaları müşteri gelmeden açamaz oldu. Utandıkları için camlara gelen faturaları asıp, halktan özür diler oldu. Vatandaşın artık canına tak etti. Basiretsiz yönetim tüm devlet kadrolarını, kurumlarını sardı. Fakat bizler bu işlevsizliğe ‘dur’ diyeceğiz. Bizler bu tamah etmeye ‘dur’ diyeceğiz. Bizler sayesinde yine halk kazanacak, kaybeden iktidar ve yancılar olacak.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.