Mustafa Karadeniz ‘Ilgın’da Adayım’ Dedi

Mustafa Karadeniz ‘Ilgın’da Adayım’ Dedi
Konyalı akademisyen Mustafa Karadeniz, Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Ilgın Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Türkiye'deki yerel yönetimlerin belirlenmesi için 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için süreç hızla ilerliyor. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) belirlediği takvim doğrultusunda belediye başkanı aday adaylarının başvuruları alındı.

Konyalı akademisyen Mustafa Karadeniz, Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Ilgın Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Mustafa Karadeniz Kimdir?

Konya’nın Ilgın İlçesi’nde, sekiz kardeşli geniş bir ailenin yedinci evladı olarak 1984 yılında dünyaya geldi. İlk ve orta eğitiminin yanı sıra üniversite hazırlık eğitimini Ilgın’da aldıktan sonra lisans eğitimini Eskişehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde tamamladı. Daha sonra yüksek lisans eğitimini Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Kamu Ekonomisi alanında yazdığı tezle tamamladı. Yüksek Lisans eğitiminin ardından Ankara Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Doktora çalışmalarında bulundu.

Gerek ulusal ve gerekse uluslararası yayınevlerinde yayınlanmış toplamda 21 kitabı bulunan Karadeniz’in eserlerinden üçü Oxford gibi uluslararası üniversitelerde okutulan ders kitaplarının Türkçe çevirisi olarak yer alıyor. Karadeniz’in, gördüğü ilgi üzerine 78 baskı yapan eserlerinde yerel yönetimler, kamu ekonomisi, bütçe ve meslek sınavlarına hazırlık konuları işleniyor. Kitaplarının yanında gerek ulusal ve gerekse uluslararası alanda yayınlanmış birçok makalesi de bulunan Karadeniz, halen devlet ve özel üniversiteler ile sürekli eğitim merkezlerinde, bürokrat adaylarına Kaymakamlık, Müfettişlik, Uzmanlık, İdari Yargı Hakimliği mesleklerine giriş sınavlarına yönelik derslerin yanı sıra çeşitli bakanlık mensuplarına yönelik de görevde yükselme alanında dersler vermekte.

Kendi akademik alanı ile ilgili birçok ulusal ve uluslararası alanda yatırım projelerinin danışmanlık ve proje yürütücülüğü görevini üstlenen Karadeniz, 2002 yılından buyana AK Parti teşkilatının çeşitli kademelerinde görev aldı. Sosyal sorumluluk faaliyetlerine de destek veren Karadeniz’in, Konya Eğitim ve Kültür Vakfı (KONEV), Kamu Platformu Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES), Dostluk ve İstişare Meclisi Platformu ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) gibi Sivil Toplum Kuruluşlarında üyeliği bulunuyor. Halen Türkiye’nin seçkin yayınevlerinde yazarlık ve editörlük yapan Karadeniz, evli ve iyi derecede İngilizce bilmektedir.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.