Nazlıaka: ‘Kadınlarımızı Hayatın Her Alanında Eşit Hale Getireceğiz'

Nazlıaka: ‘Kadınlarımızı Hayatın Her Alanında Eşit Hale Getireceğiz'
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “İktidara geldiğimizde Kadın Bakanlığı kuracağız. Kadınların eşitliği ile ilgili yasaları hayata geçireceğiz. Aile Destekleri Sigortasıyla, kadınlarımızı hayatın içine alan ve özgürleştiren bir politika uygulayacağız. Bunun yanında yine kadınlarımızı hayatın her alanında eşit hale getireceğiz” dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “İktidara geldiğimizde Kadın Bakanlığı kuracağız. Kadınların eşitliği ile ilgili yasaları hayata geçireceğiz. Aile Destekleri Sigortasıyla, kadınlarımızı hayatın içine alan ve özgürleştiren bir politika uygulayacağız. Bunun yanında yine kadınlarımızı hayatın her alanında eşit hale getireceğiz” dedi.

CHP Seydişehir İlçe Başkanlığı tarafından Seydişehir Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen programa CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, MYK üyeleri, CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, İl Kadın Kolları Başkanı Damla Yılmaz, CHP Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özel, partili kadınlarla, İYİ Parti kadın kolları üyeleri ve partililer katıldı. 

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Aile Destekleri Sigortasını anlatarak, “AK Parti ve küçük ortağı MHP seçim kanunun değişikliği ile ilgili teklif verdi.  Ama halka ve muhalefete sormadılar. Kendilerine göre bir seçim hazırlığı yaptılar. Barajı yüzde 7’ye düşürüyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar Abbas yolcudur. Kadın cinayetlerinin arttığı ülkemizde, mevcut yasalar bu durumda kadınların aleyhinedir. İktidara geldiğimizde ilk işimiz İstanbul sözleşmesini geriye getireceğiz. Kadın Bakanlığı kuracağız. Kadınların eşitliği ile ilgili yasaları hayata geçireceğiz. Aile Destekleri Sigortasıyla, kadınlarımızı hayatın içine alan ve özgürleştiren bir politika uygulayacağız. Bunun yanında yine kadınlarımızı hayatın her alanında eşit hale getireceğiz. Eşit ücrete kavuşturarak, tok olarak hayatını sürdürecektir. Sosyal devleti şaha kaldırıp, kadın çalıştıranlara teşvikler vereceğiz. Sosyal destekle de kadınların hesabına ödeme yapılacaktır. Emeklilerimizde rahatlayacaktır. Aile sigortasından faydalanan emeklilerimiz için Kültür Bakanlığınca geziler tertip edilecektir. Herkesin ailesinde bir işsiz genç vardır. Biz öncelikle ailedeki genç işsizi işe yerleştireceğiz. Aile destekleri sigortasına dâhil olanlar, yoksulluktan kurtulsun diyoruz. Meslek edinme kurslarıyla kadınlarımızın meslek sahibi olmalarını sağlayacağız. Bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek ve işsiz kalmayacaktır. Herkes hakkını alacaktır” diye konuştu.     

“İktidar Partisine Güven Kalmadı”

İktidara güven kalmadığına dikkati çeken Aylin Nazlıaka, “Devletle siyasi partiyi ayırmak gerekiyor.  Oysa AK Parti devlet partisi haline geldi. Yaptığı yanlışlarla, ülkeyi ve ekonomiye iyi yönetmemesiyle bugün iktidara güven kalmadı.  Artık gün değişim zamanıdır. Millet İttifakı her geçen gün güçleniyor. Siz kadınlarımızla beraber iktidara yürümeye devam edeceğiz. Tarımda çalışan kadınlarımızın sigortası yoktur. Bu kadınlarımızı sigorta kapsamına alacağız. Yeni partimizin bir kanun teklifi var. Bu teklif yüzde 50 kadın kotası vardır. Siyasette kadınlarımızın daha fazla yer almasını sağlayacağız. İster erken seçim, isterse vaktinde seçim olsun. Sizlerin desteğiyle birlikte mücadele ederek, iktidara geleceğiz. Hep birlikte ülkemizi aydınlığa çıkaracağız.”

“Aile Destekleri Sigortası Kadınlarımızı Güçlü Kılacaktır”

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş ise konuşmasında Aile destekleri sigortasının kadınları güçlü kılacağını belirterek, “Partimizin Kurucusu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetle bir kadın devrimi gerçekleştirmiştir. Bugün bütün hakkı ezen iktidara dur demenin zamanıdır. Bu salondaki herkesin görevidir.  Verdiğimiz mücadele hak mücadelesidir. Çalışma hayatında sendikalaşmayı getiren ve emeğe değer veren sistemi hayata geçiren üçüncü genel başkanımız Ecevit’tir. Yine işsizlik fonunu kuranda o dur. Rahmetle anıyoruz. İşsizlik fonunu bile boşattılar. Tamamlanmamış bir kadın devrimi vardır. Bunu sizlerle tamamlayacağız. El birliğiyle çalışacağız. Partimizin iktidarında hayata geçireceğimiz Aile Destekleri Sigortası kadınlarımızı güçlü hale getirecektir.  Nereden kaynak bulacaksınız diyorlar. 5’li çeteye,  yollar ve köprüler yapanlara kaynak buluyorlar. Neden buna da destek bulmasınlar. Ülkemizin kaynaklarından sağlanacak olan aile destekleri sigortası, kadınlarımıza eşitlik sağladığı gibi, geçimini sağlayacak ve aileye bir ekonomik kazanç getirecektir” şeklinde konuştu. 

“Kadınlarımıza Çok Şeyler Katacaktır”

CHP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Damla Yılmaz konuşmasında Aile destekleri sigortasının kadınlara çok şeyler katacağını ifade ederek, “Aile destekleri sigortası kadınlarımıza çok şeyler katacaktır. Ekonomik olarak özgürleşecektir. Ülkemizdeki insanların açlık mücadelesini vermesini istiyoruz. Kötü gidişata durmakta kararlıyız. Kadınlarımızla birlikte umudu örgütlüyoruz” diye konuştu.

“Kadınlara Kapımız Açıktır”

CHP Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özel konuşmasında kadınlara CHP’nin kapılarının açık olduğunu dile getirerek, “Türkiye’de en çok şehit veren bir yerdeyiz. Şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Çanakkale deniz zaferinin 107. Yıldönümünü de kutluyoruz. Eski başkanlarımızdan Prof. Dr. Sadi Irmak buralıdır. Atatürk onu eğitim için yurtdışına gönderdi. İlçe yönetimimizde kadınlarımız aktiftir. Dünyayı değiştirecek olan kadınlarımızdır. Onun içinde partimizin kapıları sonuna kadar kadınlarımıza açıktır. Hep birlikte iktidara gidelim” şeklinde konuştu.

Daha sonra CHP Seydişehir Kadın kolları başkanı, İlçe kadın kolları üyelerinden çalışan kadınlar adına Fermin Kaya ve Nejla Akan ve  ‘Z’ kuşağından Gözde Yaman konuşmalarında Türk kadının sorunlarını dile getirdiler.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıak’ya Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özel bir heybe hediye ettiği program, CHP’ye katılan kadınlara rozet takılmasıyla sona erdi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve Konya İl Başkanı Barış Bektaş birlikte, CHP’ye katılan kadınların rozetlerini taktı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.