Oğuz Şimşek: “Sayın Altay, Vicdanı ve Biatı Arasında Seçim Yapmak Zorunda Kalacak”

Oğuz Şimşek: “Sayın Altay, Vicdanı ve Biatı Arasında Seçim Yapmak Zorunda Kalacak”
İyi Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Oğuz Şimşek: “Kazanan başta Altay olmak üzere tüm başkanlarımızı kutluyorum. Konya’mıza hizmet konusunda kendilerine başarılar diliyorum. Ancak Sayın Altay’ın seçim vaatlerinin yerine getirilip getirilmediği konusunda kendilerinin bizzat takipçisi olacağımı ve kamuoyunu bilgilendireceğimizi ilan ediyorum”

İyi Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Oğuz Şimşek, seçim değerlendirmesinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay başta olmak üzere kazanan tüm başkanları kutladığı toplantıda, “Konya’mıza hizmet konusunda kendilerine başarılar diliyorum. Ancak Sayın Altay’ın seçim vaatlerinin yerine getirilip getirilmediği konusunda kendilerinin bizzat takipçisi olacağımı ve periyodik olarak basın aracılığıyla kamuoyunu bilgilendireceğimizi ilan ediyorum” dedi.

Konya’da bir otelde düzenlediği basın toplantısıyla mahalli idareler seçimlerini değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkan adayı Oğuz Şimşek, “Aday olduğum 2,5 aylık seçim süreci boyunca büyük fedakarlıklarda bulunan başta aileme, İyi Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerine, il başkanlarına, tüm belediye başkan adaylarına, il yönetimlerine, ilçe başkanlarına, gençlik ve kadın kollarına, İyi Parti’ye teveccüh gösteren göstermeyen, sandık başına gidip demokratik haklarını kullanan kıymetli Konyalı hemşehrilerime teşekkürlerimi sunarım” diye konuştu.

“SAYIN ALTAY’I TEBRİK EDİYORUM. KONYA’MIZA HİZMET KONUSUNDA KENDİLERİNE BAŞARILAR DİLİYORUM”

Yerel seçim süreci boyunca tüm partilerin adaylarına ve yöneticilerine, sağduyulu bir şekilde davranmaları, seçimlerin kazasız belasız gerçekleştirilmesinde katkı sunmalarından dolayı takdir ettiğini ve teşekkürlerini sunan Oğuz Şimşek, “Seçim sonucu kazanan başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay olmak üzere tüm başkanlarımızı kutluyor. Konya’mıza hizmet konusunda kendilerine başarılar diliyorum. Ancak Sayın Altay’ın seçim vaatlerinin yerine getirilip getirilmediği konusunda kendilerinin bizzat takipçisi olacağımı ve periyodik olarak basın aracılığıyla kamuoyunu bilgilendireceğimizi ilan ediyorum” ifadelerini kullandı.

Oğuz Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Tahir Akyürek’in eski parayla 2 katrilyon (2 milyar) liranın üzerinde bir borçla devrettiği Konya Büyükşehir Belediyesi’ni nasıl bir yönetim politikası ile borçsuz hale getirip, yatırımlara bütçe ayıracağını, Sayın Altay’ın mali disiplini sağlamak için Ankara’yı karşısına alıp almayacağını hep birlikte bu süreçte göreceğiz. AK Parti’nin ellerindeki belediye bütçelerinden nerelere, hangi vakıflara nasıl fonlama yapıldığını hepimiz biliyoruz. Bunun karşısında durabilecek misiniz Sayın Altay. Hep birlikte bunu göreceğiz.”

“SAYIN ALTAY, VİCDANINIZ VE BİATINIZ ARASINDA BİR SEÇİM YAPMAK ZORUNDA KALACAKSINIZ”

Ankara, İstanbul, Antalya, Hatay, Adana gibi büyükşehirleri kaybeden Beştepe’nin, vakıflarını fonlamak için elinde kalan Konya’ya daha fazla yükleneceğini öne süren Oğuz Şimşek, şöyle devam etti:

“2,6 katrilyonluk borcu (2,6 milyar lira) daha da artırmamak için biliniz ki Sayın Altay, vicdanınız ve biatınız arasında bir seçim yapmak zorunda kalacaksınız. Umut ediyorum ki; Sayın Altay, Konya için vicdanınızı tercih edeceksiniz.”

Parti olarak Konya Büyükşehir Belediyesi oylarında iyi bir netice almalarına rağmen hedeflediklerin puanı yakalayamadıklarını gördüklerini dile getiren Oğuz Şimşek, “Büyükşehir dahil olmak üzere ilçe belediye başkanlığı alamayışımızın sebeplerini elbette parti içerisinde değerlendireceğiz. Ancak buna rağmen özellikle kırsal alanda Akşehir, Ereğli, Seydişehir gibi büyük ilçelerimiz başta olmak üzere Çeltik, Derebucak, Doğanhisar, Hüyük, Ilgın, Tuzlukçu ilçelerinde seçmenlerimizden çok daha fazla destek almış olmamız bizi fazlasıyla memnun etti. Kulu, Cihanbeyli’deki oylarımız ise en düşük destek aldığımız ilçeler olarak öne çıkıyor. Öyle ki bu ilçelerde partimiz üçüncü sıraya düşmüş gözüküyor. Bu yüzden İyi Parti olarak Güneysınır’da dahil olmak üzere Kulu ve Cihanbeyli’de daha çok çalışmamız gerektiği anlaşılıyor” şeklinde konuştu.

Konyalı seçmenin teveccühüyle, 31 Mart yerel seçimlerinde parti olarak oy oranını iki katına taşıdıklarına işaret eden Şimşek, Türkiye genelindeki siyasi değişimi Konya’nın da görmesini ve yakalamasını çok arzu ettiklerini, bu doğrultuda da seçim süreci boyunca seçmene ulaşmaya çalıştıklarını vurguladı.

“CUMHUR İTTİFAKI, 8 AY İÇERİSİNDE OY KAYBI YAŞADI”

İyi Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Oğuz Şimşek, şu ifadelere yer verdi:

“Dünyada tarımın ilk defa yapıldığı bu topraklarda, tarımın ihmal edildiği, ithalat izinleriyle çiftçimizin belinin büküldüğü, ekonominin dibe vurduğu bir dönemde çok çabalamamıza rağmen, Konya’mızda olması gereken tepki maalesef sağlanamadı. Ancak 8 ay içerisinde, Cumhur İttifakı’nın 1 milyon 13 bin olan Konya’mızdaki seçmen sayısı, bu seçimde 859 bine düşmüştür ve 154 bin oy kaybı yaşamıştır.”

Seçimi kazanan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı tekrar tebrik eden Oğuz Şimşek, ilk açıkladıkları projeleri arasında yer alan daha sonra Altay’ın açıkladığı projelerden Banliyö, Silikon Vadisi, Dahiler Okulu  gibi konularda daha detaylı bilgilerini kendilerine sunarak, daha doğru adımlarla yol almaları için Altay’dan randevu talep edeceğini sözlerine ekledi.

Daha sonra basın mensuplarının sorularının yanıtlandığı toplantıya, İyi Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, ilçe başkanları, partililer katıldı.

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.