Özerdem: “Cesur Ve Kararlı Adımlar Şart”

Özerdem: “Cesur Ve Kararlı Adımlar Şart”
Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkanı Mustafa Özerdem, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka’yı ziyaretinde, ülkemizin geleceği için alternatif finans sistemi konusunda cesur ve kararlı adımların atılması gerektiğini söyledi.

Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkanı Mustafa Özerdem, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka’yı ziyaretinde, ülkemizin geleceği için alternatif finans sistemi konusunda cesur ve kararlı adımların atılması gerektiğini söyledi.

“PARTİLER ÜSTÜYÜZ”

Yeniden Refah Partisi (YRP) Konya İl Başkanı Mustafa Özerdem ve yönetim kurulu üyeleri Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka’yı ziyaret etti. Ziyarette, MÜSİAD’ın kuruluşu hakkında bilgi veren Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, MÜSİAD’ın 1990 yılında Necmettin Erbakan’ın da içinde bulunduğu bir ekip tarafından İstanbul’da kurulduğunu ve bugün Türkiye’de 86 noktada şubesi veya temsilcilikleri olduğunu kaydetti.

Dünya çapında 220 farklı noktada şubeleri bulunduğunu da anlatan Okka, böylesi geniş ağa sahip benzer bir kuruluşun olmadığını dile getirdi.

MÜSİAD Konya Şubesi’nin 1993’te sağlam temeller üzerine kurulduğunu anlatan Okka, “Partiler üstü bir yapıda olan MÜSİAD, Konya sanayisini daha da güçlendirmiştir” dedi.

“ÖNCE AHLÂK…”

MÜSİAD’ın önemli bir işlevi yerine getirdiğini kaydeden YRP Konya İl Başkanı Mustafa Özerdem de, savaşların artık siyasal baskılarla, ekonomik olarak da yürütüldüğüne dikkati çekerek, “Ülke olarak öz kaynaklarımızı kullanmazsak zor günler yaşayabiliriz. Kendi ayaklarımızın üzerinde durmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

MÜSİAD’ın bu noktada cesaret verdiğini anlatan Özerdem, MÜSİAD’ın bir okul işleviyle sanayiciyi her zaman daha ileri taşıdığını dile getirdi. Millî Görüş’ün “önce ahlak ve maneviyat” temeline de değinen Özerdem, bu değerler olmadan atılan adımların topluma kazandıracağı bir şey olamayacağını vurguladı.

“FAİZ ACIMASIZ!”

Artık bankaların borç veren finans kurumları olmaktan çıkıp, işletmelere ortak olması gerektiğinin altını çizen Özerdem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üç yıl öncesinde söylediği “Faiz sistemi adil değildir ve acımasızdır. Eğer biz sıçrayacaksak, mesafe alacaksak özellikle acımasız olan bu sistemden ziyade gerçek manada, hakikaten bu katılım sektörüyle bir büyümenin içinde olmamız şart!” sözlerini hatırlatarak, ülkemizi hak ettiği yere taşımak için alternatif finans sistemi konusunda daha cesur ve kararlı adımların atılması gerektiğini sözlerine ekledi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.