Saydam: ‘Erbakan’ı Anlamak Edebiyatla Değil, Fikriyatına Sahip Çıkmakla Olur’

Saydam: ‘Erbakan’ı Anlamak Edebiyatla Değil, Fikriyatına Sahip Çıkmakla Olur’
Necmettin Erbakan Haftası etkinliklerine ilişkin açıklama yapan SP Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Erbakan Hocamız da her fani gibi Rabbine kavuşmuştur. Önemli olan arkasından ‘aaah Erbakan Hoca sağ olsaydı!’ veya ‘kemikleri sızlıyor’ edebiyatı yapmak değil, önemli olan onun fikriyatına sahip çıkmaktır” dedi.

Necmettin Erbakan Haftası etkinliklerine ilişkin açıklama yapan Saadet Partisi (SP) Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Erbakan Hocamız da her fani gibi Rabbine kavuşmuştur. Önemli olan arkasından ‘aaah Erbakan Hoca sağ olsaydı!’ veya ‘kemikleri sızlıyor’ edebiyatı yapmak değil, önemli olan onun fikriyatına sahip çıkmaktır” dedi.

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 11. yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anılacak. Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı, Erbakan Haftası dolayısıyla 25 Şubat Cuma günü Bayır Diamond Otel’de saat 19.30’da yapılacak program ile alakalı basın toplantısı düzenledi. Gerçekleşecek programa Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun katılımı da planlanıyor. Konu ile ilgili düzenlenen basın açıklamasında Şubat ayının hüznü barındırdığını belirten Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Şubat ayı bizim açımızdan, içinde birçok hüznü barındıran bir ay. Birçok değerli fikir ve ilim adamını, mücadele insanını bu ay içerisinde kaybettik. Hepsini rahmetle anıyoruz. Hepsi de hem İslam adına; hem yeryüzündeki mağdur ve mazlumlar adına, din, ırk, coğrafya gözetmeksizin yeryüzünde hak ve adalet yerini bulsun, zulüm olmasın, herkes refah ve mutluluk içerisinde yaşasın diye mücadele vermişlerdir. Yol göstermişlerdir. Tabi ki her fani gibi onlar da ebediyete irtihal ettiler. Vakit tamam olunca bizler de gideceğiz. Önemli olan onların o mücadelesini doğru anlamak ve devam ettirmek. Aynı onlar gibi; insanlığa faydalı olan, unutulmayan, iz bırakan insanlar olabilmektir” ifadelerini kullandı.

 

Erbakan, Herkesin Saygı Duyduğu Bir Şahsiyettir

 

Necmettin Erbakan’ın bugün O’nu terk eden ve hayattayken Onunla mücadele eden herkes tarafından saygı görülen bir lider olduğunu vurgulayan Saydam, “Şubat ayında vefat eden ilim, fikir ve mücadele adamlarından birisi de Merhum Liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan’dır. Öyle ki Erbakan Hocamız; vefatından önce onu ve davasını terk edenler ve vefatından sonra ömrü boyunca onunla mücadele edenler de dâhil olmak üzere herkes tarafından kabul gören rahmetle yâd edilen, bugün herkesin saygı duyduğu bir lider. Ama bizim için, çok ama çok önemli bir liderdir. Allah'a çok şükür ki Saadet Partisi olarak biz hem sağlığında sahip çıktık hem de vefatından sonra Erbakan hocamızın fikriyatına sahip çıkmaktayız. Ne yazık ki bugün itibari ile küresel zalimler, yeryüzü hâkimiyetini sağlamak adına tüm yeryüzünü kan ve gözyaşına boğmaya devam ederken Erbakan Hocamızın davasına olan ihtiyacı bir kez daha görüyoruz” şeklinde konuştu.

 

Adaletsizlilerle Dolu Bir Ülkede Yaşıyoruz

 

Vatandaşların bugün ekonomik sıkıntılarla boğuştuğunu, adaletsizliklerin yaşandığını belirten ve bu durumdan kurtulmanın Necmettin Erbakan’ı anlamaktan geçtiğini kaydeden Saydam, “Bugün kendi insanının bile ekonomik olarak inim inim inlediği bir Türkiye’de yaşıyoruz. Bir takım adaletsizliklerin, hukuksuzlukların yaşandığı bir ülkede yaşıyoruz. Şehirlerin insan öğüttüğünü, yaşanamaz hale geldiğini görüyoruz. İşte bütün bunlar yaşanmasın, bütün insanlık saadet bulsun diye Konya'dan 1969 yılında milletimizin üzerindeki külü üfleyerek, içimizdeki sönmeye yüz tutmuş iman ateşimizi yeniden harlayarak bir milletin yeniden doğuşuna öncülük etmiş bir lideri tekrar anmamız ve anlamamız gerektiğini düşünüyoruz. Bugün tekrar anlıyoruz ki; Erbakan Hocamızın fikriyatının ülkemiz için ne kadar elzem olduğudur” dedi.

 

Erbakan’ı Anlamak Kemik Edebiyatı Yapmak Değildir

 

Necmettin Erbakan’ın her fani gibi Rabbine kavuştuğunu belirtirken fikriyatının diri olduğunun altını çizen Hüseyin Saydam, “Erbakan Hocamız da her fani gibi Rabbine kavuşmuştur. Önemli olan arkasından ‘aaah Erbakan Hoca sağ olsaydı!’ veya ‘kemikleri sızlıyor’ edebiyatı yapmak değil, önemli olan onun fikriyatına sahip çıkmaktır. Evet, Erbakan Hocamızı toprağa verdik ama onun fikriyatını onunla birlikte toprağa gömmedik. Her şey aşikâr duruyor. Her gün zam, zulüm, vergi ile vatandaşı inim inim inletmek yerine, ‘düşük faizle değil’ faizsiz Adil Ekonomik Düzen kurabilir. Küresel güçlerle BM’nin, DSÖ’nün taşeronluğunu yapmak yerine; AB ile, ABD ile, İsrail ile işbirliği yapmak yerine D-8’leri harekete geçirip, İslam Birliği kurabilir. Yani Hocamızın tabiri ile ‘Yaşanabilir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya’ kurulabilir. Yeter ki bu idealleri yerine getirmek için bir çaba, bir gayret olsun” açıklamalarında bulundu.

 

Erbakan, Bu Yıl Adil Paylaşım ve İnsanca Yaşam Teması İle Anılacak

 

Bu yıl Necmettin Erbakan’ın ‘Adil Paylaşım ve İnsanca Yaşam’ teması ile anılacağını belirten ve 25 Şubat Cuma günü Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun katılımı ile gerçekleşecek programa tüm vatandaşları davet eden Hüseyin Saydam, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Türkiye’nin Yaşanabilir Bir Türkiye ve Yeniden Büyük Türkiye olmasını bize hatırlatan; bununla birlikte sadece bir din mensuplarının, sadece bir ırkın, sadece bir milletin değil tüm insanlığın saadet bulması gerektiğini bizlere öğreten bir liderin, Milli Görüş Hareketini özellikle de Konya’dan başlatan liderimiz Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı 11. vefat yıldönümünde rahmetle ve minnetle anıyoruz. Hepimizin de malumu Erbakan Hocamızın bize çizdiği ufuk çok büyük. Hangi noktasına baksak bir problemimize çözüm buluyoruz. Ülkemizin de içinde bulunduğu durum göz önüne alınarak bu yıl Erbakan Hocamızı “Adil Paylaşım ve İnsanca Yaşam” temasıyla Genel Başkanımız Sayın Temel Karamollaoğlu'nun da katılımlarıyla 25 Şubat Cuma günü 19.30 da Bayır Diamond Otel'de anlamaya çalışacağız ve yâd edeceğiz. Bu önemli programa tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum. Program ayrıca sosyal medya hesaplarımızdan, Kanal42 Tv ve Radyo Gençlik'ten canlı olarak yayınlanacaktır.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.