Şener: ‘İktidar Ustalaştıkça Hataları Artıyor’

Şener: ‘İktidar Ustalaştıkça Hataları Artıyor’
CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener: “19 yılı aşkındır ülkeyi yöneten iktidar ustalaştıkça hataları arttığı gibi, ülkeyi bir felakete götürüyor. Tarım bitmiş durumda. Yem fiyatları arttıkça besiciler ve süt üreticileri zorlanıyor. Üretende tüketende kazanmıyor. Böylesine bir ekonomi politikası dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur”

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, “19 yılı aşkındır ülkeyi yöneten iktidar ustalaştıkça hataları arttığı gibi, ülkeyi bir felakete götürüyor. Tarım bitmiş durumda. Yem fiyatları arttıkça besiciler ve süt üreticileri zorlanıyor. Üretende tüketende kazanmıyor. Böylesine bir ekonomi politikası dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur” dedi.

CHP Karatay İlçe Başkanlığı’nın Danışma Kurulu toplantısıyla CHP, ilçelerdeki Danışma Kurulu toplantılarını tamamladı. Karatay İlçe Danışma Kurulu toplantısında yapılan konuşmalarda CHP’nin iktidarının birlikte çalışarak elde edileceği mesajı verildi.

Zindankale Katlı Otopark Süleyman Şah Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Danışma Kurulu Toplantısı’na CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Karatay ilçe Başkanı Refik Serttaş, Selçuklu İlçe Başkanı Ali Naci Çobanoğlu, kadın kolları, gençlik kolları ve partililer katıldı. 

CHP Karatay İlçe Başkanı Refik Serttaş, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Muhalefet partisi olarak son danışma kurulu toplantımızı yapıyoruz. Kadınların katledildiği, şehit haberlerinin son bulmadığı,  geçim sıkıntılarından dolayı intihara kalkışan vatandaşların olduğu, eğitim sisteminin bitiği ve ekonominin çöktüğü ülkemizdeki sorunlar giderek artıyor. Halkımızı her alanda rahata erdirecek olan partimizin iktidarı da yakındır.  Birlikte çalışıp, halkımızla bir olup, partimizin iktidar koşusuna destek vereceğiz. Partimize emek veren, her zaman yanımızda olan ve destek veren il başkanımıza, il yönetim kurulu üyelerimize, bütün partililerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“İktidar Ustalaştıkça Hataları Artıyor”

 

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener ise iktidarın ustalaştıkça hatalarının artığını öne sürerek, “19 yılı aşkındır ülkeyi yöneten iktidar ustalaştıkça hataları arttığı gibi, ülkeyi bir felakete götürüyor. Tarım bitmiş durumda. Yem fiyatları arttıkça besiciler ve süt üreticileri zorlanıyor. Üretende tüketende kazanmıyor. Böylesine bir ekonomi politikası dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur. Unun çuvalı 400 lira, gübrenin de 750 lira, bir sene öncesine göre 5 kat artmıştır. Kömürün tonu ise 4 bin lira olmuştur. Nereye el atsanız dokunsanız bir felaket vardır. Bütün ürünler füze gibi artıp gidiyor. Esnaf sattığı ürünü sattığı fiyattan alamıyor. Ayçiçek yağı, LPG fiyatları almış başını giderken, kiralar yüzde 70 artmıştır. Mazotun fiyatı 10 lirayı aştı. Bu durum sadece nakliyeciyi değil, çiftçiyi de vatandaşı da etkiliyor. Çiftçimiz gübresiz ekim yapıyor ya da ekimden kaçıyor. Buğday üretici bir ülkeyken ithal ediyoruz. İktidar çiftçinin ekmemesi için ne yapılması gerekiyorsa onu yapıyor. Faizi düşürdük lafı yalandır. Politika faizini düşürdüler. Merkez Bankası’nın bankalara verdiği paranın faizini düşürdüler. Tüketici faizi yüzde 23 artmıştır. Dövizin yükselmesiyle TL değersizleşmiş, enflasyon yükselmiş ve dış borçlanma artmıştır. Uygulanan ekonomi politikası memleketi felakete ve batırmaya götürüyor.  Ülkemizin yaşadığı son günlerle ilgili Cumhurbaşkanı ve bakanlar açıklama yapıyor. Dövizin yükselişi ve ekonominin iyi gitmeyen seyrini dış güçlerin müdahalesi sonucu oluştu diyorlar. Bu bir yalandır. Her şeyden sorumlu olan iktidardır. 20 senedir yapamayacağını tekrar seçilince mi yapacaksın. Bu mümkün değildir” şeklinde konuştu.

 

“Kırgınlıkları Bir Tarafa Bırakıp, Sahalara İneceğiz”

 

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş ise birlikte güçlenip çalışarak CHP’yi iktidara taşıyacaklarını savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizin geldiği nokta hiçte iyi değil. Her geçen günde kötüye gidiyor. Ekonomimiz de iyi değil. Hayat pahalılığı günden güne artarken, halkımız geçinemez bir durumda ve yarınından endişe duyuyor. Bütün bunların nedeni AKP’nin artık ülkemizi yönetemez bir hal içinde olmasıdır. Bu durum karşısında ülkemizi kurtaracak huzuru ve refahı yeniden getirecek olan partimiz ve Millet İttifakı’nın iktidar olmasıdır. Bunun içinde güçlenerek, birlikte partimizi iktidara taşıyacağız. Vatandaşlarımızı şu partili bu partili diye ayırmayacağız. Aynı şekilde parti içinde kırgınlıkları bir tarafa bırakıp, sahalara ineceğiz. Yolumuz açıktır. Partimizin iktidar koşusuna hep birlikte destek vereceğiz. Karatay İlçe Başkanımıza, yönetimine, kadın kolları ve gençlik kollarına bugüne kadar yaptıkları çalışmalar ve partimizi büyütme çabalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Artık iktidar yakındır. Bunun umudu içindeyiz. Ülkemizi daha kalkınmış ve halkımızın mutlu olduğu bir Türkiye’yi birlikte yeniden oluşturacağız.”

Konuşmaların ardından istek ve temennilerden sonra toplantı sona erdi.     

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.