Şener: ‘Siyasetin Ayrıştırıcı Dili Topluma Yansıyor’

Şener: ‘Siyasetin Ayrıştırıcı Dili Topluma Yansıyor’
CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Karatay İlçesi’nde gerçekleştirdiği ziyaretlerde, “Siyasetin dili ayrıştırıcı olmamalıdır. Siyasetin bu ayrıştırıcı dili topluma yansıyor. Hiçbir şeyden sorumlu olmayan ve her şeyde tek yetkili olan kişinin yönettiği ülkemizin hali perişandır” dedi.

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Karatay İlçesi’nde gerçekleştirdiği ziyaretlerde, “Siyasetin dili ayrıştırıcı olmamalıdır. Siyasetin bu ayrıştırıcı dili topluma yansıyor. Hiçbir şeyden sorumlu olmayan ve her şeyde tek yetkili olan kişinin yönettiği ülkemizin hali perişandır” dedi.

Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, CHP Karatay İlçe Başkanı Refik Serttaş, İl başkan yardımcısı Bekir Yaman, ilçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, mahalle muhtarlarını, semt pazarlarındaki esnafları ve vatandaşları ziyaret ederek, yaşanan sorunları hakkında bilgi aldı.

Karatay ilçesinde vatandaşların sorunlarını dinleyen CHP Konya Milletvekili Şener, “Vatandaşlarımızın hiç çekinmeden doğruyu konuşması ve sorunlarını gündeme getirmesiyle, iktidarın ülkemizde yaşanılan sorunların çözümünü ve vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirmede ciddiye almasını sağlar. CHP olarak bu memleketin huzur içinde yaşamasını istiyoruz. Siyasetin dili ayrıştırıcı bir dil olmamalıdır. Siyasetin bu ayrıştırıcı dile topluma yansıyor. Hiçbir şeyden sorumlu olmayan ve her şeyde tek yetkili olan kişinin yönettiği ülkemizin hali perişandır. Ekonomi, iç ve dış siyasette ve huzursuzluklarda ülkeyi yöneten tek adam sorumlu değildir. Böyle bir şey olamaz. Üslubuyla bile ayırıyor. Elleriyle ekonomiyi bozuyorlar. Yanlış üstüne yanlış işler yapıyorlar. Faizi düşürüyoruz diyor. Son iki ayda bankaların karları ikiyi katlanmıştır. Bankalardan başka kimse kazanmıyor. Halk gittikçe yoksullaşıyor. Merkez Bankasının tüm rezervlerini bitirmişler. 128 milyar doları da bitirdiler. 44 milyar dolar Merkez Bankası’nın borcu vardır.

Faizi düşürüyor demekle yalan söylüyor. Politika faizini düşürüyor. Politika faizi Merkez Bankası’nın bankalara verdiği paranın faizidir. Bankalar yüzde 14’ten aldıkları parayı tüketicilere yüzde 27 faizle veriyor. Diğer taraftan mevduat faizi düşüktür. Vatandaştan yüzde 17’den aldığı parayı, yüzde 27-29 arasında iş dünyasına veriyor. Böylesine güvensiz bir ortamda kur yükseliyor. Hiçbir hükümet döneminde döviz kurları bu kadar artmamıştır” diye konuştu.  

 “İthalat Bağımlısı Bir Ülke Haline Getirildik”

Milletvekili Abdüllatif Şener, ülkenin ithalat bağımlısı bir ülke haline getirildiğini öne sürerek, şöyle devam etti: “Tarımda girdi maliyetleri artmaya devam ediyor. Gübrenin yüzde 80’ni dışarıdan geliyor. Mazot ve tarım ilaçları ve tohumda ithaldir. Tarımsal girdilerin dolarla alındığına göre, çiftçilerimiz girdi maliyetlerinin yüksekliğinden dolayı kazanamıyor. Ekimden giderek uzaklaşıyor. Haliyle de sebze ve meyve fiyatları almış başını gidiyor. İthalata dayalı bir sanayimiz var. İleri teknolojide ülkemizin ihracatı yüzde 2’dir. Gelinen süreçte ithalata bağımlı bir ülke haline getirildik. Her ürüne gelen zamlarla birlikte, enflasyon patlamıştır. Her yerde ateş vardır. Şeker niye zamlanır. Pancar ve fabrika ülkemizde var. Pancarın küspesi bile pancardan pahalıdır. Doğalgaza yapılan zamla, ramazan ayındaki zamlar karşısında vatandaşlarımız gittikçe zorlanıyor. Hükümet kendi eliyle ve yönetememesiyle her şeyi tersine çeviriyor. Çözüm yerine vatandaşlarımızı yalnız bırakıyor. Piyasanın yangını söndürülmelidir. Bu böyle gitmez.”

“Vatandaşımızın Satın Alma Gücü Gittikçe Zayıflıyor”

CHP Karatay İlçe Başkanı Refik Serttaş ise vatandaşlarımızın satın alma gücünün giderek zayıfladığını ileri sürerek, “Karatay ilçemizin mahalle muhtarlarıyla, semt pazarlarındaki esnaflarımızla ve vatandaşlarımızla bir araya gelerek sorunları hakkında bilgi aldık. Gördüğümüz tablo hiçte iyi değildir. Ramazan ayında yapılan zamlar vatandaşlarımızı satın almada oldukça zorluyor.  Bunun yanında çiftçimiz elektrik, gübre ve mazot fiyatlarının yüksekliğinden dolayı ekimden uzaklaşıyor. Besicimiz bile yem fiyatlarının ve diğer girdilerin yüksekliğinden dertlidir. Sütün fiyatının düşük olmasıyla üretim maliyetini bile karşılayamıyor. Milli servetimiz heba oluyor. İktidar yapılan zamlar ve yüksek olan enflasyonla halkımız yalnız bırakıyor. Partimiz CHP iktidarında, halkımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Çiftçimizi, besicimizi ve tüm vatandaşlarımız yanında olacağız. Çiftçimizin, besicimizin kazandığı ve halkımızın yoksullaşmadığı bir sistemi getireceğiz” şeklinde konuştu.      

Ziyaretlerde çiftçiler ve besiciler ise artan girdi maliyetlerinin önüne geçilmesini, vatandaşlarda yüksek olan enflasyonun ve zamlarla satın alma güçlerinin girerek zayıfladığını dile getirerek, yaşanılan sorunların biran önce çözüme kavuşturulmasını istediler.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.