Sucu: “El Birliğiyle Vatanımızı Hak Ettiği Noktaya Taşımak Hepimize Borç”

Sucu: “El Birliğiyle Vatanımızı Hak Ettiği Noktaya Taşımak Hepimize Borç”
Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sucu: “İYİ Parti’nin diğer partilere de yollar açtığını görüyoruz. Tartışmak yerine sorunlar nedir ve yerel seçimde adayların projelerini tartışmamız gerek. El birliğiyle vatanımızı hak ettiği noktaya taşımak hepimize borç”

Konya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaretinde konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sucu, “İYİ Parti’nin diğer partilere de yollar açtığını görüyoruz. Tartışmak yerine sorunlar nedir ve yerel seçimde adayların projelerini tartışmamız gerek. El birliğiyle vatanımızı hak ettiği noktaya taşımak hepimize borç. Basının özgürlüğü ve eleştirel gazetecilik, tarafsız davranış gerekli” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sucu ve beraberindeki heyet, Konya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

31 Mart Yerel Seçim çalışmaları kapsamında Konya’da bulunan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sucu, Konya İl Başkanı Kadir Ulusoy ve Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Yıldırım, Konya Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyarette bulundu. İYİ Parti’den gelen heyeti Cemiyet Başkanı Sefa Özdemir ve cemiyet üyeleri karşıladı.

“Var Olma Mücadelesi Veriyoruz”

Gerçekleşen görüşmede açıklamalarda bulunan Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Yerel seçimlerin önemine dikkat çekti. Yazılı basının geldiği noktaya da değinen Başkan Özdemir, “Yazılı basının internet basınına dönüştüğü ve yerel basın geleneğinin yok oluşu noktasında var olma mücadelesi veriyoruz. Basın özgürlüğünü geçtik. Basının sorunlarının çözümünde destek isteyeceğiz. Yeni bir basın yasası gerekli” dedi.

“İYİ Parti’ye İhtiyaç Var”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sucu ise, basının özgür olmasının gerekliliğine değindi.

Yerel seçimler hakkında İYİ Parti’nin tutumuna değinen Sucu, “Seçim sürecinde İYİ Parti’nin kendi başına seçime gitmesi tartışıldı. Ancak kök oyumuzu yeniden alır ve yüzde 10’un üzerinde oy alırken çok ciddi bir rol üstlenmiş olacağız. Teveccüh var, İYİ Parti’nin bu sınavı iyi bir şekilde gerçeğini inanıyoruz. İYİ Parti’ye ihtiyaç var. Verdiğimiz demokrasi mücadelesinde ilklere imza attık” diye konuştu.

"Yerel Seçimlerde Projelerimizi Tanıtmamız Gerek"

Genel Başkan Yardımcısı Sucu sözlerini şöyle sürdürdü: “İYİ Parti’nin diğer partilere de yollar açtığını görüyoruz. Tartışmak yerine sorunlar nedir ve yerel seçimde adayların projelerini tartışmamız gerek. Göçün ortaya çıkardığı birçok toplumda sorunlarımız büyüyerek ortaya çıktı ve büyüyerek gençliği kuşatıyor.

"Tarım ve Hayvancılıkta Ciddi Sorunlar Var"

Eğitimin geldiği nokta, meslek liselerinin ve ara elemanın yok oluşu büyük sorunlara yol açıyor.

Esnaf ve sanatkârların, odaların dil birliği çerçevesinde birçok sorunu mevcut. Tarım ve hayvancılıkta ciddi sorunlar var. Yapay konular yerine ortak toplumsal sorunları konuşmak gerekiyor.

El birliğiyle vatanımızı hak ettiği noktaya taşımak hepimize borç. Basının özgürlüğü ve eleştirel gazetecilik, tarafsız davranış gerekli.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.