Varlısenet: “Selçuk Üniversitesi Senatosundan Vefasızlık Örneği”

Varlısenet: “Selçuk Üniversitesi Senatosundan Vefasızlık Örneği”
DP Konya İl Başkanı Hasan Varlısenet, Selçuk Üniversitesi Senatosunun ‘Süleyman Demirel Kongre Merkezi isminin değiştirilmesi’ne ilişkin aldığı kararı son derece yanlış ve yanlı bir tutum olarak değerlendirdi. Varlısenet, “SÜ Senatosu Vefasızlık Örneği Sergiliyor” dedi.

Demokrat Partisi (DP) Konya İl Başkanı Hasan Varlısenet, Selçuk Üniversitesi Senatosunun ‘Süleyman Demirel Kongre Merkezi isminin değiştirilmesi’ne ilişkin aldığı kararı son derece yanlış ve yanlı bir tutum olarak değerlendirdi. Varlısenet, “Selçuk Üniversitesi Senatosu Vefasızlık Örneği Sergiliyor” dedi.

Varlısenet, Selçuk Üniversitesi Senatosunun ‘Süleyman Demirel Kongre Merkezi isminin değiştirilmesi’ ile ilgili bir basın bildirisi yayımladı.

Varlısenet, Selçuk Üniversitesi Senatosunun almış olduğu kararın son derece yanlış ve yanlı bir tutum olup vefasızlık örneği olduğunu ileri sürerek, şunları kaydetti: “Selçuk Üniversitesinin temeli Akademiyle atılmış olup 1975 yılında AP hükümetinin Başbakanı rahmetli Süleyman Demirel tarafından kurulmuştur. Üniversitenin kurulmasında gelişiminde en büyük emek rahmetli Demirel’indir. Sayın Halil Cin Rektörlüğünde Kültür Merkezine Süleyman Demirel adı verilmiştir. Ancak ne hazindir ki Selçuk Üniversitesi Senatosu kararıyla isim değiştirilerek Sultan Alparslan ismi verilmiştir.”

“İkinci büyük bir hata yapılmıştır. Malazgirt Savaşı Fatihi, Sultan Alparslan gibi büyük bir komutanın ismi böyle bir salona mı layık görülmeliydi?” diyen Varlısenet, şöyle devam etti: “Anadolu kapılarını açan, Anadolu’yu Türkleştiren yüce sultanın ismi verilecek başka yer yok mudur? Sayın Rektör ve senatonun almış olduğu bu yanlış kararın acilen düzeltilmesinin takipçisi olacağız. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.