Vural: “Hem Üretimde Hem İhracatta Konya’yı Bir Tarım Üssü Haline Getireceğiz”

Vural: “Hem Üretimde Hem İhracatta Konya’yı Bir Tarım Üssü Haline Getireceğiz”
Konya Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Vural, 31 Martta seçilmeleri halinde, “Dünyada markalaşmış TORKU gibi, çiftçi birlikleri ve kooperatifleşmeye ağırlık vererek hem üretimde hem ihracatta Konya’yı bir tarım üssü haline getireceğiz” dedi.

31 Mart’ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri’nde Konya Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Vural, görev gelmeli halinde tarımı destekleyip, ihracatı artıracaklarını belirterek, “Dünyada markalaşmış TORKU gibi, çiftçi birlikleri ve kooperatifleşmeye ağırlık vererek hem üretimde hem ihracatta Konya’yı bir tarım üssü haline getireceğiz” dedi.

Konya’nın tarımda hak etmediği bir yerde olduğunu savunan Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vural, “Konya’mız Türkiye genelinde tarım ve tarımsal ürünleriyle tanınmaktadır. Tarım ve tarımsal ürünlerde potansiyeli çok yüksek olup,  hak ettiği bir yerde değildir. Biz çiftçimizin ve üreticimizin yanında olup her türlü desteğin yanı sıra ihracata ağırlık vereceğiz. Dünyada markalaşmış TORKU gibi, çiftçi birlikleri ve kooperatifleşmeye ağırlık vererek hem üretimde hem de ihracatta Konya’yı bir tarım üssü haline getireceğiz” diye konuştu.

Hollanda’nın yüzölçümü itibariyle Konya’dan çok az büyük olmasına rağmen dünyanın tarımda önemli bir ihracatçı ülkesi olduğuna işaret eden Vural, “Hollanda’nın geliri de bizim ülkemizin 5 katıdır.  Neden Konya Hollanda’nın tarımı gibi tarımda başarılı olmasın. Neden Konyalı üreticilerimiz kazanmasın. Bize görev verirseniz Konya’yı tarımda bir üs haline getirip, ekonominin canlanması için elimizden geleni yapacağız. Tarımda hak ettiği yere getireceğiz” ifadelerini kullandı.

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.