Yaman: ‘Zam Yapılması Bir Çözüm Değildir’

Yaman: ‘Zam Yapılması Bir Çözüm Değildir’
CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman, “Zamlardan dolayı geçinemeyen vatandaşlarımız, artık evine ekmek alma da bile oldukça zorlanacaktır. Ekmeğe zam yapmak yerine, ekmek üreten fırıncıların artan maliyetler karşısında desteklenmesi gerekir" dedi.

CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman, “Her geçen ülkemizdeki yaşanan zamlardan dolayı geçinemeyen vatandaşlarımız, artık evine ekmek alma da bile oldukça zorlanacaktır. Ekmeğe zam yapmak yerine, ekmek üreten fırıncıların artan maliyetler karşısında desteklenmesi ve sahip çıkılması gerekirken, zam yapılması bir çözüm değildir” dedi.

Yaman, partisinin Konya İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısına CHP İl Kadın Kolları Başkanı Damla Yılmaz, İlçe Başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yaman, Türkiye’de her geçen gün vatandaşın hayat pahalı başta olmak üzere artan sorunlarla mutsuz olduğunu öne sürdü.

Yaman, tarımsal üretimindeki sorunları dile getirerek, “Geçen yıl ton başına bin 450 lira olarak açıklanan şeker pancarı alım fiyatı bu sezon yüzde 27,9 artırılarak bin 855 liraya yükseltildi. Oysa çiftçilerimizin beklentisi artan girdi maliyetlerinden sonra ton başına 2 bin 200 TL idi. Açıklanan bu alım fiyatıyla çiftçimiz bir hayale uğrarken, gelecek endişesi taşıyarak, giderek tarımdan kopacaktır” diye konuştu.

Ekmeğe yapılan son zamma da değinen Yaman, “Ekmeğe yapılan 1 lira zamla ekmek 7 liraya yükselmiştir. Her geçen ülkemizdeki yaşanan zamlardan dolayı geçinemeyen vatandaşlarımız, artık evine ekmek alma da bile oldukça zorlanacaktır. Ekmeğe zam yapmak yerine, ekmek üreten fırıncıların artan maliyetler karşısında desteklenmesi ve sahip çıkılması gerekirken, zam yapılması bir çözüm değildir. Sosyal devlet anlayışı gereği fırıncı esnafımıza devlet gereken desteği vererek, vatandaşımızın ekmeği ucuz tüketmesini sağlamalıdır. Ekmek üretiminde kullanılan una da belli bir oranda indirim yapılmalıdır. Biran önce ekmeğe yapılan zamdan vazgeçilerek, vatandaşımız rahatlatılmalıdır” şeklinde konuştu.

“Öğrenciler de Birçok Sorunla Baş Etme Mücadelesi Veriyor”

Öğrencilerin yaşadığı sorunlara da değinen Bekir Yaman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversitelerde eğitim başlamasıyla birlikte, öğrenciler de birçok sorunla baş etme mücadelesi veriyor. Yurt sorunu, ulaşım sorunu, kira sorunu ve en son olarak yemek ücretlerinin artışıyla birlikte öğrencilerimizin geçinememe endişesi giderek artıyor. Basında çıkan haberlere göre şehrimize birçok ilden gelen öğrenciler, devletin verdiği burs ve kredi ücretlerinin yetmediğini dile getiriyorlar. Birçok büyükşehirdeki üniversitelerde yemek ücretlerine yüzde 50 oranında zam yapılması da öğrencileri zorlayacaktır. Öğrenciler yemek ücretlerinin de yükselmesiyle beslenme sorunu yaşayacaktır. Bazı üniversitelerde ise yemek hizmeti özel şirketlere devrediliyor. Bütün bunlar öğrencilerimizi zor durumlarda bırakırken, açlığa ve sefalete sürükleneceği anlamına gelmektedir. Oysaki öğrencilerimizin terk derdi bütün sorunlardan uzak, ilerleyen zamanlarda iyi koşullarda eğitimi tamamlamak olmadır. Geçim derdinden çok geleceğini düşünmeye vakit ayıracak bir yapıyı acilen iktidar sağlamalıdır. Çünkü öğrencilerimiz yarınlarımızın emanetçisi ve mimarları olacaktır. Umarım iktidar en kısa zamanda yaptığı hataların farkına vararak, ülkemizin sorunlarını çözer. Hayat pahalılığından ülkemizi uzaklaştırır. Bütün kesimi rahatlatır.”

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.