Yokuş: ‘Çağrımızın Dikkate Alınması Önemli. Ancak Destek Yeterli Değil’

Yokuş: ‘Çağrımızın Dikkate Alınması Önemli. Ancak Destek Yeterli Değil’
Gübre indiriminin ardından açıklama yapan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Yapılan yüzde 30’luk indirim yeterli değil ama çağrımızın dikkate alınması önemli. Biz en az yüzde 50 destek verilmesini istemiştik. Yapılan bu indirim bir nevi pansuman etkisi yapmaktan öteye geçmez” dedi.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü kimyevi gübrelerde yüzde 30 indirime gidildiğini duyurdu. Gübre indiriminin ardından açıklama yapan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş,  “Yapılan yüzde 30’luk indirim yeterli değil ama çağrımızın dikkate alınması önemli. Biz en az yüzde 50 destek verilmesini istemiştik. Yapılan bu indirim bir nevi pansuman etkisi yapmaktan öteye geçmez” dedi.

İYİ Parti Konya Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Fahrettin Yokuş geçtiğimiz Ocak ayında başta gübre olmak üzere girdi maliyetleri yükselen ve bu sebeple üretim yapmakta zorlanan çiftçilerin sesini TBMM gündemine taşımıştı.

“Yüzde 50 Destekleme Yapılmalı”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye çağrıda bulunan Yokuş, “Önümüz bahar, çiftçimizin üre gübresi kullanması şart. Üre gübresinin tonu 14 bin lirayı aştı. Dönümüne 25 kg gübre atan çiftçimiz belki 10 kg dahi atamayacak. Gübre atamazsa ürün boy veremeyecek büyüyemeyecektir. Daha acısı bu süreçten sonra atılan CAN gübresi son 2 yıldır kullanılmıyor. Can gübresi atamadığınız üründen mahsül alamazsınız. Tabiri caizse tavuğa yem diye veremeyeceğiniz ürünü insanımızın önüne un olarak getireceksiniz. Yağışlar iyi başladı. Eğer çiftçimiz gübreyi de kullanabilirse verimli ürün alabilir. Gelin çiftçimizi destekleyelim. Acilen gübre fiyatlarının çiftçilere Yüzde 50 oranında destekleme şartıyla düzenlemesi gerekiyor” ifadelerini kullanmıştı.

Gübreye Yüzde 30 İndirim

Yokuş’un çağrısının ardından Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü kimyevi gübrelerde yüzde 30 indirime gidildiğini duyurdu. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü'nce, “14 Şubat 2022 tarihi itibariyle kimyevi gübrelerde yüzde 30'a varan indirimler yapılmış olup, ÜRE gübresi 9 bin 200 TL, 20.20.0 gübresi 6 bin 100 TL ve çay gübresi ise 7 bin 500 TL'den satılacaktır” açıklaması yapıldı.

“Diğer Girdi Maliyetlerinde De İndirim Yapılmalı”

Gübre indiriminin ardından açıklama yapan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş,  “Yapılan yüzde 30’luk indirim yeterli değil ama çağrımızın dikkate alınması önemli. Biz en az yüzde 50 destek verilmesini istemiştik. Yapılan bu indirim bir nevi pansuman etkisi yapmaktan öteye geçmez. Çiftçilerimizin elektrik ve akaryakıt olmak üzere diğer girdi maliyetlerine derhal indirim yapılmalı” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.