Zammın Kaçınılmaz Olduğunu Söyledi Ancak Oranını Yüksek Buldu

Zammın Kaçınılmaz Olduğunu Söyledi Ancak Oranını Yüksek Buldu
Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, kentte toplu ulaşım ücretlerine yapılan zamma ilişkin, yüksek dolar kuru nedeniyle akaryakıta gelen zam ve diğer girdilerdeki artışın toplu ulaşıma zammın kaçınılmaz olduğunu ancak zam oranının çok yüksek o

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, kentte toplu ulaşım ücretlerine yapılan zamlar hakkında değerlendirmesinde, yüksek dolar kuru nedeniyle akaryakıta gelen zam ve diğer girdilerdeki artışın toplu ulaşıma zammın kaçınılmaz olduğunu ancak zam oranının çok yüksek olduğunu söyledi.

Toplu ulaşım ücretlerin yapılan zammın yüksek olduğunu öne süren ve tepki gösteren Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, "İktidar asgari ücrete yüzde 35 zam yaparken, iktidar yönetimindeki belediye toplu ulaşıma yüzde 90 zam yapıyor. TÜİK enflasyonu yüzde 39 olarak açıklıyor ama sadece toplu ulaşıma son 6 ayda gelen zam yüzde 100'ün üzerinde. Zam oranının vatandaşı da düşünerek daha makul bir seviyeye çekilmesi gerekiyor" dedi.

Milletvekili Ekici, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin, akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar ve artan maliyetler nedeniyle toplu ulaşım ücretlerine yaklaşık yüzde 90 oranında zam yaptığını ileri sürerek, “UKOME toplantısında alınan kararın ardından 2,50 Lira olan öğrenci bileti 4 TL, 4,50 lira olan tam bilet ise 8,50 TL oldu. Yeni tarife 3 Temmuz Pazartesi günü yürürlüğe girecek” ifadelerini kullandı.

“Dolmuş ve Taksi İle Ulaşım Ücretlerine de Zam Geldi”

Öte yandan Konya'da dolmuş ve taksi ile ulaşım ücretlerine de zam geldiğini anımsatan Ekici, şunları kaydetti: “Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası ve KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak alınan kararla minibüs indi- bindi ücretinin 8,5 TL, mesafesine göre ise 10-11 TL'ye yükseldiğini kaydetti. Taksiler de ise açılış 10 TL, Kilometre fiyatı ise 15 TL'ye yükseldi.”

"Ekonomimizde Şaha Kalkan Tek Şey Zamlar"

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, kentte toplu ulaşım ücretlerine yapılan zamlar hakkında değerlendirmesinde, yüksek dolar kuru nedeniyle benzine gelen zam ve diğer girdilerdeki artışın toplu ulaşıma zammın kaçınılmaz olduğunu ancak zam oranının çok yüksek olduğunu söyledi.

Milletvekili Ekici, iktidarın ekonomi yönetiminin kötü olduğunu iddia etti. Kötü ekonomi yönetimini de eleştiren Ekici, şöyle devam etti: “Kötü ekonomi nedeniyle meydana gelen Dolar kurundaki yükseliş, akaryakıt fiyatlarına da zam olarak yansıyor. 'Ben ekonomistim' diyenlerin ülke ekonomisini getirdikleri durum ortada. Ülke ekonomimizde şaha kalkan tek şey zamlar. Gün geçmiyor ki yeni bir zam haberiyle uyanmayalım. Vatandaş akaryakıt zamları nedeniyle aracının kontağını çevirmekten korkarken, belediyeler ve dolmuşçu esnaflarımız da bu zamlardan etkileniyor. Bu artışlar karşısında zam kaçınılmaz oluyor ama belediyenin toplu ulaşımda aldığı yüzde 90 zam kararı özellikle dar gelirli vatandaşlarımızı zor durumda bırakacaktır. İktidar asgari ücrete yüzde 35 zam yaparken, iktidar yönetimindeki belediye toplu ulaşıma yüzde 90 zam yapıyor. TÜİK enflasyonu yüzde 39 olarak açıklıyor ama sadece toplu ulaşıma son 6 ayda gelen zam yüzde 100'ün üzerinde. Zam oranının vatandaşı da düşünerek daha makul bir seviyeye çekilmesi gerekiyor.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.