100. Yılında “Tıp Bayramı” Kutlama Etkinlikleri Bir Hafta Sürecek

100. Yılında “Tıp Bayramı” Kutlama Etkinlikleri Bir Hafta Sürecek
Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, 100.yılını kutlayacakları 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla daha geniş kapsamlı etkinlikler gerçekleştireceklerini ve kutlamaların bir hafta süreceğini söyledi.

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, 100.yılını kutlayacakları 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla daha geniş kapsamlı etkinlikler gerçekleştireceklerini ve kutlamaların bir hafta süreceğini söyledi.

Başkan Karaca, 14 Mart Tıp Haftası dolayısıyla bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Tıp Haftası dolayısıyla düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi verdi.

14 Mart Tıp Bayramı'nın bu yıl 100. yılının kutlanacağını anımsatan Başkan Karaca, hekimlerin sorun ve sıkıntılarına bu yıl daha fazla dikkati çekmek için etkinliklerini 1 gün değil, 1 hafta boyunca sürdüreceklerini açıkladı.

Meslektaşlarının içerisinde bulundukları zorlukları ve sorunları da dile getiren Başkan Karaca, “Eğitimini tamamlayan meslektaşlarımızın önünde ilerleyebilecekleri birkaç yol var. Eğitim öğretim kademelerindeki meslektaşlarımızın performans kaygısı yaşamayacakları bir ücret düzenlemesi ile zihin olarak rahatlatılmalıdır. Eğitimin niteliğinin düştüğüne dair kanaatleri düzeltmenin belli başlı yolu budur. Pratisyenlik veya uzmanlık eğitimi sonrasında, aile hekimliği, kamuda veya özel kesimde hekimlik hizmetini tercih etmekte diğer bir alternatif yoludur ancak bu alanda da yeterli insan kaynağı olmamasından kaynaklanan iş yoğunluğu başta olmak üzere, görev tanımı ve yükümlülükler anlamında yapılan değişiklikler, kamu hastanelerindeki performans kaygısı ile yaşanan sorunlar, sağlık hizmeti alanların bir kısmının bilinçsiz ve şuursuz hareketleri sonucunda ortaya çıkan şiddet problemi, özel hastanelerde çalışan meslektaşlarımız için, hastanelerin sürdürülebilir mali politikalarına etki eden ve meslektaşlarımızın iş güvencesini dolaylı olarak tehdit eden SUT gibi sebepler bu alanlarda en önemli problemlerdir” diye konuştu.

Dr. Karaca, aile hekimliği sisteminin insan kaynağı yapısının güçlendirilmesi,  hekim başına düşen nüfusun daha sağlıklı hizmet verebilecek bir sayıya kavuşturulması, koruyucu hekimlik hizmetleri başta olmak üzere önleyici hizmetlerin performans sistemi içerisinde yer bulacağı ücret modellemesi ile özlük açısından  kazanımların geriye gitmeyeceği fakat ülke ve insan sağlığı açısından daha iyi sonuçların ortaya çıkacağı bir ortamın sağlanması gerektiğini vurguladı.

“Zorunlu sigorta ve hukuki sorunların tüketici mahkemelerinde değil de özel ihtisas mahkemelerinde çözüleceği ve hekimlerin madden ve manen mağdur edilmeyeceği bir sistemin kurgulanması gerekmektedir” diyen Başkan Karaca, yıpranma payı ve emekli maaşı düzeltilmesi konusunda yapılan düzenlemelerin yetersiz kaldığını kaydetti.

Karaca, eşitlik ilkesine aykırı durumların doğduğunu belirterek yeniden düzenleme yapılması gerektiğini bildirdi.

Tüm meslektaşlarının Tıp Bayramı’nı kutlayan Karaca, kendilerine destek veren sponsor firmalara da teşekkür etti.

Toplantıda, Konya’daki üniversitelerin tıp fakültesi dekanları, kamu ve özel hastanelerin yöneticileri, bu yılki programın gerçekleşmesi için sponsorluk desteğinde bulunan kurum ve kuruluşların yöneticileri ile odanın onur, denetleme, merkez konseyi ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Tıp Bayramı kutlamaları kapsamında hafta boyunca, sponsorların katkılarıyla Meram Tıp ve Selçuk Tıp fakülteleri, İl Sağlık Müdürlüğü ile panel, obezite konulu etkinlik, Acil Komedi Servisi isimli tiyatro, doktorların konu edildiği haberlerden oluşan sergi ile çeşitli bilimsel, kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlenecek.

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.