21 Sendika Birlikte Eyleme Hazırlanıyor

21 Sendika Birlikte Eyleme Hazırlanıyor
Yeni Sendika Eskişehir İl Temsilcisi Abdulbaki Tekin, 21 sağlık sendikanın birlikte eyleme hazırlandığını açıkladı.

Yeni Sendika (Yeniklikçi Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası) Eskişehir İl Temsilcisi Abdulbaki Tekin, yetkili ve hükümete yakın sendikaların toplu sözleşmelerde etkin olamaması, toplu sözleşme sonucunda memurların ekonomik olarak sürekli kayıp yaşaması ve sosyal haklarda ilerleme kaydedilememesi nedeniyle 21 sağlık sendikanın birlikte eyleme hazırlandığını açıkladı.

Yaşanan bu durum nedeniyle 21 sağlık sendikasının bir araya gelmesi zorunluluğu doğduğunu belirten Tekin, “Bu birliktelik önümüzdeki süreçte sarı sendikaların sonunu getirecektir” dedi.

21 Sendika Ortak Eylem Planı Yapacak

Yeni Sendika Eskişehir İl Temsilcisi Abdulbaki Tekin, 21 sağlık sendikasının bir araya gelmesinin oldukça önemli olduğunu ifade ederek şunları söyledi;

“Bu birliktelik önümüzdeki süreçte sarı sendikaların sonunu getirecektir. Hak aranmaktan oldukça uzak olan siyasetin kontrolündeki sarı sendikaların diğer sendikaları yok etmek için, bir yıl yüzde 1 barajı, diğer yıl yüzde 2 barajı getirerek diğer sendikaların önünü kesme çabalarına girmiş olmalarının sonucunda bu birliktelikler oluşmaktadır.

Siyaseti kullanarak getirdikleri o barajlar sarı sendikaların sonu olacaktır. 21 sendikanın ortak paydalarda ve asgari müştereklerde buluşması, bir araya gelmesi ve ortak eylem planları yapmaları oldukça önemlidir. Dün Ankara'da yapılan bu toplantı ve ortak birlikteliğin tüm illerimize yayılacağını inanıyoruz.

24tem-eskisehir-abdulbaki-tekin2.jpg

“TÜİK İnandırıcılığını Yitirdi”

Tekin, bugüne dek yapılan toplu sözleşmelerde, TÜİK’in vatandaş gözünde de inandırıcılığını yitirdiğini öne sürerek TÜİK'in sözde enflasyon oranlarında verilen zammın sıfır zam demek olduğunu savundu. Tekin sözlerini şöyle sürdürdü: “21 sendikanın asgari müştereklerde birleşmesi ve ortak açıklamada bulunarak ortak taleplerini dile getirmesi oldukça önemli. Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu’nun anayasayla belirlenmiş Türkiye Cumhuriyeti değerleri ve Atatürk ilke ve inkılapları dışında hiçbir siyasi ideolojisi yoktur. Platform, demokrasiye, milli egemenliğe saygı duyuyor. Platform olarak; Şiddet, Mali Haklar, Özlük Hakları, Çalışma Koşulları ve Liyakat şeklindeki 5 temel başlık altında, 5'er madde olmak üzere toplam 25 ortak talebimiz var.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.