Aşı Farkındalığına Dikkat Çekiyorlar!

Aşı Farkındalığına Dikkat Çekiyorlar!
Konya Aile Hekimliği Etkinlik Derneği (KONAHED) erişkin aşılama farkındalık projesi kapsamında Erişkin Aşı Farkındalığı kampanyasına start verdi.

Ülkemizde ve tüm dünya genelinde insan sağlığı düşünüldüğünde, bağışıklama gibi koruyucu tıp uygulamaları önemini korumakta. Konya Aile Hekimliği Etkinlik Derneği (KONAHED) erişkin aşılama farkındalık projesi kapsamında Erişkin Aşı Farkındalığı kampanyasına start verdi.

Konya Numune Hastanesi tarafından pandemi döneminde büyük fedakarlık gösteren sağlık çalışanları arasında düzenlenen turnuva kapsamında Halk Sağlığı futbol takımı, KONAHED sponsorluğu ile yaptırılan ve aşılanmayı teşvik eden formalar ile sahaya çıktılar ve aşının gücü ile sahadan 8-5 galip ayrıldı.

KONAHED Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yavuz Altınbaş,  Covid pandemisi ile gündeme gelen erişkin bağışıklamanın önemine işaret ederek, pandemi dönemin de covid-19 aşısı ve diğer (grip ve zatürre )aşılarının erişkin bağışıklamada önemli olduğunu, vatandaşların  toplum sağlığı ve kişisel sağlıkları için bu aşıları yaptırmalarının gerekli olduğunu, bu hassasiyetin yaklaşık iki senedir devam eden pandemiden kurtulmanın en önemli yolu olduğuna dikkat çekerek aşı olmayan tüm vatandaşları aşı olmaya davet etti.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.