Barış Bektaş: “Sağlık Yönetimi Mezunu 100 Bin Genç Kadro Bekliyor”

Barış Bektaş: “Sağlık Yönetimi Mezunu 100 Bin Genç Kadro Bekliyor”
CHP Konya Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Barış Bektaş, üniversitelerdeki Sağlık Yönetimi bölümlerinden mezun 100 binin üzerinde genç olduğunu belirterek, “Sağlık yönetimi mezunlarının yıllardan beri süregelen mağduriyeti son bulmalı” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu üyesi Barış Bektaş, üniversitelerdeki Sağlık Yönetimi bölümlerinden mezun 100 binin üzerinde genç olduğunu belirterek, “Sağlık yönetimi mezunlarının yıllardan beri süregelen mağduriyeti son bulmalı” dedi.

TBMM kürsüsünde konuşan Barış Bektaş, üniversitelerdeki Sağlık Yönetimi bölümlerinden mezun olan gençlerin istihdam sorunu yaşadığına işaret ederek, “YÖK’ün 2023 verilerine göre 74 üniversitede Sağlık Kurumları İşletmeciliği, 80 üniversitede ise Sağlık Yönetimi bölümü var; bu bölümlerden mezun 100 bini aşkın gencimiz var. Buna karşın ne yazık ki, Sağlık Bakanlığı ve bakanlığa bağlı kuruluşlarda Sağlık Yönetimi mezunlarının istihdam edilmediğini görüyoruz. İstihdama yönelik adım atılmadığı gibi daha önce söz verilen atamalar da gerçekleştirilmemiş, sağlık yönetimi mezunlarına adeta sırt çevrilmiştir. Sağlık kurumlarının idari, teknik ve mali hizmetlerini daha profesyonel yönetmek ve sağlık hizmetlerinin verimliliğini arttırmak için Sağlık Yönetimi mezunlarına kadro açılması gerektiğini ve sağlık yönetimi mezunlarının yıllardan beri süregelen mağduriyetinin son bulması gerektiğini meclisimizin dikkatine sunuyorum” dedi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.